Ga je op reis naar Thailand? Dan wil je natuurlijk weten hoeveel je moet sparen en hoeveel je rondreis door Thailand gaat kosten. Waar moet je aan denken als je gaat backpacken in Thailand? Hoeveel ben je per dag kwijt? En als je iets luxer wilt reizen? Hoeveel budget heb je dan nodig? In deze blog vind je een overzicht van de gemiddelde kosten van reizen door Thailand; of je nou backpacker of luxe reiziger bent.

Backpacken Thailand kosten

In Thailand kun je veel leuke dingen doen die voor ons Nederlanders en Belgen weinig kosten. Denk hierbij aan je duikbrevet halen, duiken, kookworkshops, wandelingen door de bergen enzovoorts.

Afhankelijk van wat je gaat doen ben je aan activiteiten in Thailand tussen de €150 en €200 per maand kwijt. Aan eten en drinken ben je tussen de €200 en €350 per maand kwijt en aan slapen ongeveer €100. Let wel, het hangt er echt vanaf waar je voor kiest. Het kan zeker goedkoper en ook zeker duurder, het is maar net of je bereid bent in een crappy hotel te slapen of juist niet. Of met eten op de centen te letten.

1 Euro = 34,4320 Thai Baht (augustus 2019)

Kostenpost ThailandKosten Thailand
Vliegticket naar BangkokTussen de €500 en €700
Slapen in ThailandTussen de €10 en €100 (zo duur als je het zelf maakt)
Vervoer in ThailandVoor zo’n €30 ga je al met de trein van Bangkok naar Chiang Mai.  Voor €17 euro neem je de bus van Bangkok naar Krabi om daar de ferry (zo’n €12)naar Koh Phi Phi te pakken. Vaak kan je voor nog geen €40 van Bangkok naar Krabi vliegen, mits je tijdig boekt natuurlijk.
Eten & drinkenOok dit kun je zo duur maken als je zelf wilt, maar vaak heb je al een maaltijd voor zo’n €2-5. Aan de straat eten is zelfs goedkoper. Een Pad Thai kun je bestellen voor zo’n €1. Toeristische plekken zoals Krabi zijn uiteraard duurder dan minder toeristische locaties.
VisumIn Thailand heb je als toerist geen visum nodig als je er korter dan 30 dagen verblijft. (loop bij aankomst niet naar de douane voor visum :)).
ActiviteitenAfhankelijk van wat je gaat doen ben je aan activiteiten in Thailand tussen de €150 en €200 per maand kwijt.

Vliegticket naar Thailand

Een ticket naar Bangkok kost je ongeveer tussen de €450 en €700. Je kunt rechtstreeks naar Bangkok vliegen, maar je bent vaak goedkoper uit met een tussenstop in bijvoorbeeld China of Dubai.

Accommodatie in Thailand

Thailand is een budgetvriendelijk land. Vanaf €10 p.p.p.n breng je al een nachtje in een hotel door. En vaak deel je dan ook nog de kosten met je reispartner. In Thailand maakten wij gebruik van Booking.com en Agoda.com. Agoda.com heeft een groot aanbod in Azie.

Tip: Vergelijk beide websites (ook als apps te downloaden) om de prijsverschillen te checken. Ook loont het om bij de hotels langs te gaan om te vragen of ze nog een plekje hebben.

Vervoer

De meest gebruikte vervoersmiddelen voor reizigers in Thailand zijn de bus en trein. De bus is het goedkoopst. Er reizen zoveel mensen door Azië dat er altijd wel een bus naar die een bestemming gaat waar jij naartoe wilt. Soms zijn het grote bussen, soms mini vans.

In Thailand is het heel normaal om met de bus, trein of boot te reizen. Ook binnenlandse vluchten zijn heel betaalbaar. Vlieg bijvoorbeeld met Air Asia, een soort van Easyjet in Azië. Vaak kan je voor nog geen €40 van bijvoorbeeld Chiang Mai in het noorden van Thailand naar Krabi vliegen.

Tip: check een website als 12GoAsia om de goedkoopste opties en reistijden te checken. Ook als je liever ter plekke in Azie wilt boeken is dit een handige site om reistijden en je reismogelijkheden in Thailand te checken.

songthaew rode bus chiang mai

Eten en drinken in Thailand

Met name als je van ‘de straat’ eet bij een van de eetstalletjes dan is het ontzettend goedkoop om in Thailand te eten. Voor een paar euros heb je zo een hele maaltijd. Hou voor de zekerheid rekening met  €1-17 aan eten per dag, dan zit je met je berekening voor de kosten in Thailand altijd goed.

kokosnoot met ijs erin

Kosten van activiteiten in Thailand

Activiteiten in Thailand kosten niet zo veel. Voor 10-15 euro heb je in Thailand al een dagtripje. Je kunt verschillende dingen doen, van tempels bezoeken tot snorkeltrips naar eilanden.

Visum voor Thailand

In Thailand heb je als toerist geen visum nodig als je er korter dan 30 dagen verblijft. Hiervoor maak je dus geen kosten als je korter dan 30 dagen verblijft.

Vaccinaties voor Thailand

Wat je vooral niet moet vergeten als je richting Thailand vertrekt zijn de inentingen. Voor een reis naar Zuidoost-Azië heb je vaccinaties nodig voor DTP, Hepatitis A + B en Buiktyfus. Mij werd ook een vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid) aangeraden. Deze heb ik niet genomen omdat ik die best wel duur ( € 66,20) vond. En je raad nooit wat mij overkwam! Ik werd in Thailand door een hond gebeten. Gelukkig heeft hij niet doorgebeten en was er niks aan de hand, maar oeh ik schrok er wel van.

Als je voor langere tijd op één locatie blijft heb je geen kosten aan vervoer. Zo nu en dan een ritje in de Tuk Tuk voor laten we zeggen €3 per dag. Reis je wel door dan ben je al gauw wat meer kwijt. E

Hopelijk heb je een goed beeld gekregen hoeveel een 3-weekse reis door Thailand je gaat kosten. Wij waren tijdens het backpacken gemiddeld rond de €600 per dag kwijt en dat was echt goedkoop. Toen ik in 2018 drie weken naar Thailand afreisde waren we in 3 weken €800 kwijt. Zo nu en dan gingen we voor goedkope hostels en soms voor duurdere.

Je intentingen voor Thailand kun je halen bij de GGD,MeditelVaccinatiesopreis.nl enThuisvaccinatie.nl (als je weinig tijd hebt een vaccinatie te halen).

Op reis door Thailand?

Wij reizen altijd individueel door Thailand. We boeken een ticket en zien wel waar wij eindigen. Wil je met een Nederlandse reisorganisatie mee naar Thailand? Dan kan dat bijvoorbeeld met onderstaande reisorganisaties.

Hopelijk heb je zo een goed idee wat je gaat betalen in Thailand.