Wil je backpacken in Hawaii? Hawaii is één van de vetste bestemmingen die wij (tijdens onze wereldreis) bezochten. Zo liepen we over lava lopen, zwommen we met schildpadden, wandelden we door Jurassic park-achtige natuur, langs ruige kliffen en mega lange watervallen. Ja hoor wij willen terug. En ja hoor je kunt er goed backpacken. In deze blog deel ik mijn beste Hawaii tips!

Backpackroute door Hawaii

Onze route door Hawaii? Wij bezochten de populairste eilanden van Hawaii: O’ahu (grote kans dat je hier op vliegt), Kauai, Maui en Big Island (Hawaii). O’ahu moet je zeker zien als je naar Pearl Harbor wilt en de achtergrondverhalen wilt lezen en zien waar de haven tijdens WOII door de Japanners gebombardeerd is. Wil je beginnen met surfen? Dan is Waikiki de beste plek.

Oahu uitzicht skybar
Oahu

Op Maui vind je de best begaanbare stranden (in Hawaii zijn stranden lastig bereiken). Hier heb je meer het strandvakantiegevoel maar er zijn ook genoeg dingen te doen als adventurer. Zo kun je down hill longboarden, surfen, hiken (de Haleakala crater – must do!) en de infamous Road to Hana rijden. Ook surfen en hiken door de kenmerkende bergen is een must do! Lees meer over wat je kunt doen in Maui.

maui krater uitzicht
Maui

Big Island vonden wij de meeste cultuur hebben omdat er voor ons gevoel meer locals wonen en het er minder toeristisch is dan de andere eilanden. Wist je trouwenw dat Big Island 11 van de 13 klimaatzones heeft? Zo hadden we elke dag wel een andere weertje. Wij vonden vooral het zwarte strand en de sunrise wandeling over lava de highlights van Big Island! Ook heeft mijn vriend hier gesnorkeld met het beste uitzicht. Wil je meer lezen over Big Island? Lees dan onze beste tips voor Big Island.

lava big island vulkaan
Big Island Vulkaan

Kauai is mijn favoriet en prachtig vanwege de dramatische natuur. Ik vind Kauai het mooiste eiland van Hawaii. Niet voor niets hebben ze op dit eiland onder andere Jurassic Park, de serie Lost en King Kong opgenomen. En sinds Jurassic Park ben ik een beetje obsessed door Hawaii. Kauai is voor mij alles wat ik van Hawaii verwachtte. Je hebt hier de prachtige Napali coast en de Grand Canyon van de pacific. Ook kun je lekker fietsen, wandelen of longboarden op het fietspad langs de kust van Kaapali.

Bekijk ook onze route door Hawaii

Uitzicht op de zee hawaii
Kauai

Kosten backpacken door Hawaii

Hawaii is niet goedkoop, helaas. Maar het is aardig betaalbaar als je bespaart op uit eten gaan en accommodaties. Het vliegen naar Hawaii zorgt al voor een behoorlijke gat in je portemonnee, net als vliegen tussen de eilanden in Hawaii. Denk bij Hawaii een dagbudget van zo’n €75 per persoon. Maar je kunt je vakantie naar Hawaii zo duur maken als je wilt en zelfs als backpacker kun je in Hawaii prima overleven, mits je weet waar je op moet bezuinigen.

Slapen in Hawaii: Accommodaties in Hawaii:

In Hawaii heb je verschillende opties qua overnachten. Wij sliepen veel in Airbnb’s, hostels en een tent. Slapen in Hawaii is duur! Ga er maar vanuit dat je voor O’Ahu en Maui al gauw €71 kwijt bent voor een hotelkamer per nacht. Op Kaui (€65 p.n) en Big Island (Kailua Kona €80 p.n en in de buurt van Hilo (€26 p.n.) sliepen wij goedkoper en hadden we goede deals via Airbnb. Het loont om ruim van te voren je accommodatie te boeken!

Bekijk ook: leukste hotels en hostel in Hawaii

Vervoer in Hawaii

Je beste optie om op een eiland in Hawaii rond te reizen is toch met een huurauto. Er gaan wel bussen in Hawaii, maar het is niet altijd even gemakkelijk om met openbaar vervoer in Hawaii te reizen.

  • O’Ahu: bussen zijn er wel, maar niet overal naartoe en het duurt vaak wat langer.
  • Maui heeft de Maui Bus. Deze rijdt naar veel, maar niet alle plekken. Gelukkig rijdt er wel een bus naar Lahaina en Kahului, twee populaire spots in Maui. Wij hebben deze bus een keer genomen en vonden het een prima bus!
  • In Kauai heb je de Kauai Bus, die rijdt tussen wat dorpjes, maar zal je bijvoorbeeld niet naar de Grand Canyon van Hawaii brengen. Daar kun je beter een tour voor boeken of zelf een auto huren.
  • En op Hawaii (Big) Island is er de Hele-On Bus. Deze bus brengt je naar de meeste plaatsen op het eiland, maar de transittijden zijn lang en er zijn weinig verbindingen. De Hele-on-bus is bedoeld voor werknemers op Big Island om van en naar het werk te komen en daarom zijn de meeste vertrektijden van de bus vroeg in de ochtend en laat

Je kunt via verschillende website gemakkelijk een auto huren in Hawaii. Wij waren op wereldreis (toen wij Hawaii bezochten) fan van vergelijkingssites zoals Holidaycars.comAutoEurope of WTC, zodat je precies ziet welke aanbieder (wij boeken vaak bij Hertz) de beste prijs heeft.

De laatste paar reizen (o.a. Marokko & Costa Rica) boekte ik via Sunny Cars. Sunny Cars is niet altijd de goedkoopste, maar heeft duidelijke uitleg over wat er wel of niet in de autohuur inbegrepen zit. Vind ik wel heel fijn, zodat ik niet met verassingen komt te zitten.

Beste reistijd Hawaii

Het laagseizoen, wanneer het het goedkoopst is om te backpacken is in het late voorjaar (half april tot begin juni) en de herfst (september tot half december). Het is dan ook een stuk minder druk in Hawaii. De zomer is in juni tot augustus, het is dan veel duurder om door Hawaii te reizen en je zult veel Amerikaanse gezinnen tegenkomen. Wij waren zelf in juli/augustus in Hawaii.

De temperatuur in Hawaii ligt het hele jaar rond de 35-30 graden, lekker dus! Hou er wel rekening mee dat er op bepaalde plekken meer regen is of dat het bijvoorbeeld in de bergen koeler is. Ook is er Hurricane season in Hawaii van juni tot november.

Meer Hawaii?

Alle Hawaii blogs