Waarom backpacken als je ook luxe op reis kan? Reizen kun je op veel verschillende manieren doen. Je kunt gierig 24 uur in de bus zitten van Vientiane in Laos naar Hanoi in Vietnam (true story!) of in een half uurtje voor 25 us dollar met het vliegtuig gaan. Ook kun je ervoor kiezen alles door een reisorganisatie te laten plannen of een ik zie wel houding aannemen en letterlijk om 4 uur s’ nachts in Bangkok aankomen en nog geen slaapplek hebben geboekt(also true story).

Jaja, ik ben wat dat betreft echt een low budget reizigster. Niet omdat ik gierig ben, maar omdat ik het een uitdaging vind om zo goedkoop mogelijk veel van de wereld te zien. En ja, toevallig ben ik een arme student. Maar het is ook een uitdaging om de gebeurtenissen je route te laten plannen. Ontmoet je een toffe backpacker die onderweg is naar één of andere toffe plek waar je nog nooit van gehoord hebt? Why not? Whoppa ik boek er ook een busreisje naar toe. De ontmoetingen zijn priceless, maar ook de plekken die je als übertoerist nooit zou overwegen zijn toch net iets specialer en unieker.

De voordelen

Tuurlijk, ik droom ook van een luxe hotel in de bergen met eigen jacuzzi en zwembad met zeezicht. En lekker iemand anders voor mij de bustickets zo goedkoop mogelijk te laten regelen. Maar wat mij betreft wegen de voordelen van meer kunnen doen met je geld en lekker je gang gaan zonder dat je je aanpast aan een voorgeprogrammeerde groepsreis, op tegen de nadelen van backpacken (soms vies, minder kunnen doen, altijd een tas op je rug dragen, minder mee kunnen nemen, etc.). De voordelen voor mij zijn:

  • Vrijheid;
  • Budget &
  • Travel like a local.

Waar gaat jullie voorkeur naar uit?