Zo maak je een nep doorreis ticket

Ga je op wereldreis of backpacken door landen en reis je met losse tickets? Dan moet je helaas vaak ook aantonen dat je het land weer verlaat. Dat kan met een los vliegticket die je niet neemt of met een nepticket. In dit artikel leggen we je uit wat zo’n nepticket is en hoe je die maakt.

Nep vliegticket maken

Aantonen dat je het land weer verlaat moet vaak door middel van een vliegticket waarop de douane kan zien dat je het land weer uit vliegt. Heb je dat niet? Dan kan krijg je geen visum on arrival en kan je het land niet in. Zonde natuurlijk.

Het kan zelfs voorkomen dat je in het land van vertrek niet eens mee mag met het vliegtuig als je geen ticket uit het land hebt. Zo werd ons in Sydney al gevraagd hoe wij van plan waren Bali te verlaten. Gelukkig hadden wij al een ticket van Java naar Sumatra geboekt binnen de 30 dagen dat wij in Bali zaten dus mochten we mee.

Maar wij snappen dat je niet altijd een goedkoop ticket kunt vinden of helemaal geen vliegticket wilt boeken omdat je niet weet wat je wilt (wij zijn uiteindelijk vanwege het weer en de vulkaan in Bali niet meer naar Sumatra gevlogen). In dit artikel leggen we je uit wat je opties zijn en hoe je een nepticket maakt.

Liever een goedkoop ticket boeken? Bekijk onze 10 tips voor het vinden van goedkope tickets.