New York

New York, the Big Apple, the city that never sleeps. Hier lijkt alles mogelijk en daar wordt regelmatig over gezongen. De metropool lijkt nooit te slapen. Ga picknicken in Central Park, eten bij de Chelsea Market, shoppen op 5th Avenue en geniet van het prachtige uitzicht uitzicht vanaf the Empire State Building!

Trek vooral heel wat vakantiedagen uit, want de populaire bezienswaaardigheden van New York zijn niet in één dag te bewonderen.

Stats

  • Bevolking: 8,406 miljoen (2013)
  • Oppervlakte: 789 km²
  • Opgericht: 1624

Typisch New York

  1. Vrijheidsbeeld
  2. Pretzels en of hotdogs
  3. Times Square
  4. Sex and the City
  5. Brooklyn Bridge
  6. Gele taxi’s

Wijken

New York bestaat uit vijf wijken met allen hun eigen sfeer en cultuur: The Bronx, Queens, Brooklyn, Staten Island en Manhattan. Manhattan is bij jou waarschijnlijk de bekendste, maar Queens is de grootste.

oek dan een ticket naar New York: the city that never sleeps. Zelfs niet tijdens Kerst. In december daalt de temperatuur naar het vriespunt en ligt de stad meestal onder een dikke laag sneeuw. Gezellig als je in de stemming wilt komen. New York heeft van alles een beetje. Het hippe imago van Berlijn, de ultieme kerstsfeer van Londen en de romantiek van Parijs. Zeker niet als je ook nog eens van plan bent alle kerstmarkten af te lopen.