In mei hadden mijn vriend en ik via Wimdu een appartementje in Barcelona geboekt. Dat was ook de eerste keer via Wimdu. Wij (hebben nou eenmaal geen individuele meningen meer) wouden graag in de wijk El Borne verblijven en aangezien we voor ongeveer een week een ticket hadden geboekt moest het verblijf niet te duur zijn (arme student dat ik ben). Normaal gesproken kiezen we voor een hotel, want in delen hebben we geen zin (je weet wel, niet kunnen dansen in je onderbroek enzo), maar deze keer dacht ik Ach, why not? Stiekem vond ik het altijd wat eng, bij iemand in huis slapen. Een vriendin van me kwam een keer in een kamer vol met Disneyknuffels terecht :P Toch waagde ik de gok, wellicht kwam ik in een kamer vol met unicorns terecht, je weet maar nooit ;-)

How we met

Het gedeelde appartement werd verhuurd door twee jongens uit Canada en Italië die elkaar hadden leren kennen op reis (tohof!). Samen verhuren ze nu meerdere appartementen in Barcelona en living their awesome life. Via de mail hadden we afgesproken dat ik (lees: mijn vriend, ik zit nou eenmaal al een half jaar op prepaid) zou smsen zodra we op het dichtsbijzijnde station in El Borne aankwamen. Dan zouden deze mannetjes voor het appartement wachten om ons in het Unicorn paradijsje te verwelkomen. Hoewel ik nog nooit in Barcelona was geweest (shame on me!) waren we binnen 30 minuten in de stad en liepen we dankzij de offline map die via Stay.com op mijn telefoon had staan (citytrip tip!), zonder problemen richting het appartement. Na, met name wat te hebben gekletst over hun start als appartementverhuurders, lieten ze het appartement zien (overigens geen knuffels te bekennen).

Het Wimdu appartement

Het appartement heeft een woonkamer, drie slaapkamers, 4 balkons en een gedeelde grote douche en keuken. Gelukkig (evil me!) was één van de twee personen die de andere kamer hadden geboekt ziek  zodat wij het appartement lekker voor ons alleen hadden. Oja en er woonde nog een meisje in één van de andere kamers, maar zij kwam vanwege (theater) werk pas zaterdag thuis (wij waren er van woensdagmiddag tot en met maandagochtend). Wij hadden dus praktisch de hele verdieping tot en met zaterdag voor onszelf (dus die Wimdu ervaring heb ik maar half gehad) en konden lekker zelf koken en we zaten – niet onbelangrijk-  in de leukste en hipste wijk van Barcelona! Het meisje was overigens heel gezellig en lief en had geen overdosis aan Disney of Unicornknuffels.

Zou ik weer met Wimdu boeken? Is Wimdu betrouwbaar? Ja zeker! Dus mocht je twijfelen? Gewoon doen. Je kan voor minder dan een hotel op een toffe locatie tussen de locals zitten en het is niet altijd gedeeld, by the way. Wij zaten hier en de prijzen zijn vanaf 31 euro.

Wimdu review

Hebben jullie al eens via Wimdu, AirBnB geboekt, of bij andere mensen geslapen? Wat waren jullie ervaringen?