Vandaag hebben we weer een boardchick waar ik veel envy voor heb. Rosanne Steeneken (19) uit Vinkeveen doet namelijk aan downhill longboarden. Iets waar ik zelf nog de guts voor moet ontwikkelen. Ze raced als een chick met ballen over het asfalt alof het niets is. Ze is één van de weinige chicks in de downhill wereld. Niet zo gek dat ze gepromoot wordt door de famous Longboard Girls Crew (iets wat mij ook wel ontzettend tof lijkt, oefenen Evey, oefenen). Vandaag een spy into the life of Rosanne.

Naam: Rosanne Steeneken
Leeftijd: 19 jaar
Woonplaats: Vinkeveen
Beroep: Op dit moment loop ik 5 dagen per week stage als Grafisch Vormgever bij Brunotti
Opleiding: Grafisch Vormgeven in Utrecht op het Grafisch Lyceum
Favoriete muziek: Indie, Rock, Aucoustic
Favoriet eten: PIZAAAAA of brie
Waar droomde je vroeger van: Ik droomde er vroeger van om schaats kampioen te worden. En vreemd genoeg om een skatepark te bouwen in onze enorme kerk in het dorp.
Waar droom je nu van: Ik droom ervan om mijn HBO af te maken en te gaan werken als vormgever. Natuurlijk droom ik er ook van om een IDF ( International Downhill Federation ) race te winnen. Dagdromen doe ik over de perfecte asfalt weg naar beneden.
Favoriete plaats in de wereld? Op dit moment is dat Noorwegen. Maar ik hoop Canada en Australië daar bij te kunnen gaan zetten.
Boardsporten: Longboarding (cruising, freestyle of downhill)

Hoe ben je begonnen met boardsports?

Op mijn 8e ben stond ik al op een skateboard. Dat heb ik altijd met plezier gedaan. Ik ben daar mee gestopt toen ik naar de middelbaren school ging. 3 jaar later stond ik voor het eerst weer op een longboard. Sinds die dag kwamen de kriebels voor skaten weer terug. Ik keek videos van de Longboard Girls Crew. Zij inspireerden mij om te gaan downhillen. Toen kwam ik erachter dat ik niets liever wilde doen.

Wat vind je het mooist aan de boardlifestyle?

Alles kan, je bent welkom no matter what.

Hoevaak en waar oefen je?

Zo vaak mogelijk. Maar meestal komt dat uit op elk weekend. Er zijn ongeveer 10 plekken in Nederland waar je kan downhillen. Maar het liefst skate in de Heinenoordtunnel (tractor tunnel) of in Vaals op het drie landen punt.

Na welk moment had je het gevoel dat je het echt kon?

Afgelopen September in België. Wallonhill (een freeride. Tijdens dit event kon ik sneller de bochten door en had ik geen speed wobbels op het steilere stuk naar beneden.

De vraag die ik op Style Spy veel gesteld krijg: Hoe kies je een longboard? Wat is jouw advies?

Dat hangt af van je eigen portemonnee. Het beste is om naar een skateshop toe te gaan en een goed board te kopen. In de skateshop kunnen ze je het beste advies geven. In Denhaag ( Sickboards ) zit een enorme skateshop waar je het best advies krijgt. Online zijn Sickboards/ Skatedelux en Gravity Supplies een aanrader. Voor de mensen in het noorden is gravity supplies een goed skateshop voor advies. Als je liever toch iets goedkopers neemt kan je het beste op een 2de hands site kijken. Merken die je echt beter kan vermijden zijn de complete boards voor circa 100 euro. Dit kan voor een mini cruise longboard. Maar zodra het een groter downhill/freestyle/freeride board wordt is het echt beter om naar een skateshop te gaan. Want goedkoop is duurkoop.

Mijn favorite board qua downhill is op dit moment:
Rayne Fortune v1
Sabre trucks 180 mm
Purple Kegels ( 83a)

Om te freeriden:
Loaded tesseract
Paris trucks
Elk wiel wat glijd.

Als je geen tijd hebt om naar een skateshop te gaan en online niet kan vinden wat de beste keus is.. Zou ik een loaded tesseract kopen. Dit board is super alround. Je kan er echt alles mee !

Welke locaties moeten gevorderden volgens jou niet missen?

De KNK freeride in Slovenië. 18 haarspelt bochten met een maximum speed van 80 khm.

Wat is je musthave?

Je hebt zeker ballen nodig. Je haalt natuurlijk hoge snelheden en je bent meestal samen met een hoop mannen op de berg. Oja en zeker weten een helm !

We love your helmet!

Wat voor advies zou je aan jezelf willen geven toen je net begon?

“Stel je niet zo aan”. Voor mijn gevoel was ik te vaak onnodig bang.

Levensmotto?

Be yourself and have fun. Vergeet niet plezier te hebben in alles wat je doet. Ik heb het gevoel dat ik dan meer mezelf kan zijn.

Mooie motto Rosanne en mooie wijsheid voor alle lezeressen!

Rosanne spy:

Instagram: @rosanne_onboard

Meer boardchicks? Check deze pagina