New York is een fantastische stad voor een city trip. Maar wat moet je meenemen naar deze fantastische stad? In deze checklist voor New York hebben wij de belangrijkste dingen op een rij gezet. Zoek je een inpaklijst voor New York? Dan verwijzen wij je door naar onze inpaklijsten.

Regelen voor New York

Vraag een visum op tijd aan

Wat je absoluut niet moet vergeten is het aanvragen van een ESTA-reistoestemming voor New York. Heel belangrijk! Vraag minimaal 72 uur voor vertrek je ESTA-reistoestemming aan. Meer over een esta aanvragen voor New York vind je in dit artikel.

Een creditcard

Creditcards zijn in heel Amerika wat voor ons een bankpas is. Creditcards worden daarom in heel New York wel geaccepteerd (misschien op wat kraampjes na). In New York zijn creditcards gebruikelijker dan cash, maar je kunt zeker wel betalen en geld opnemen (bij de ATM, Amerikaanse geldautomaten) met de Nederlandse bankpassen.

Ga je pinnen in New York? Dan krijg je na het kiezen van je geldbedrag onder andere de optie: ‘withdrawel from checking’. Kies deze optie. Let er ook op dat je jouw bankpas activeert voor gebruik in Amerika. Hoe? Ga direct naar ING | Rabobank | Abn Amro

De ESTA-reistoestemming is 2 jaar geldig tenzij in die 2 jaar je paspoort verloopt. Dan moet je dus een nieuwe ESTA-aanvraag doen, mocht je weer naar de Verenigde Staten afreizen.

Belangrijke punten:

Belangrijk: na je aanvraag krijg je een referentienummer. Onthoud deze goed, want die heb je nodig als je iets wilt wijzigen wanneer je paspoort verloopt.

Waar vraag je een ESTA aan?

Op de officiële website van de douane. Om dit ESTA aan te vragen heb je wel een creditcard nodig. Een creditcard is sowieso handig om mee te hebben in de Verenigde Staten omdat het bijna overal wel wordt geaccepteerd.

Een goede tas

De een zweer bij een koffer, de ander bij een backpack. Ga je een week naar New York, dan is de kans groot dat je je bagage moet inchecken. Kies voor een reistas, koffer of backpack dat groot genoeg is voor je kleding, maar niet te zwaar is. Omdat je naar New York afreist is het belangrijk dat je een TSA gecertificeerd slot op je koffer hebt. Sommige koffers hebben deze standaard op de tas, zo op mijn Suit Suit koffer. Je kunt de sloten ook los kopen. Je kunt de sloten ook los kopen, bijvoorbeeld bij de webshop Reisartikelen.nl

Duffel Bag

Duffel Bags zijn superhandig, licht en vaak duurzaam. Je slingert ze over je schouder en je bent klaar. Je hebt ze ook met wielen. Wij hebben er eentje van The North Face die ontzettend lang mee gaat (ik heb ‘m nu al 4 jaar en hij is onverwoestbaar)

Handbagage

Carry-On of handbagage is ideaal omdat je kosten en tijd bespaart. Je bent minder tijd kwijt op de luchthaven, je bespaart bij het inchecken, de  luchtvaartmaatschappijen kunnen je tas niet kwijtraken en je koffer blijft mooi(er).

Reisgids

Wij zweerden tijdens onze citytrip naar New York bij de Lonely Planet. Er zit een handige map in deze reisgids en je vindt er veel leuke adresjes en handige informatie on the road.

New York wat te doen