Kopenhagen is ideaal voor een weekendje weg. Je vliegt er binnen een uur vanuit Nederland naar toe en je kunt er lekker shoppen, rondfietsen, eten en over het water varen.

Begin mei was ik voor een zakenreisje 3 dagen in Kopenhagen. Dat zijn van die snelle bezoekjes, want je bent natuurlijk gewoon aan het werk. Maar omdat ik een dag eerder vloog, had ik nog tijd om de stad fietsend te verkennen. En natuurlijk genoeg tijd in de avonden. Ga je binnenkort een weekend naar Kopenhagen? Dan heb je vast wat aan mijn tips voor deze leuke stad!

Hoelang is het vliegen naar Kopenhagen?

Ik vloog vanuit Eelde Airport met Lot Polish airlines in een uurtje naar Kastrup, het vliegveld van Kopenhagen. Heerlijk, want Eelde Airport ligt maar een half uur vanaf Groningen Centraal af. Het centrum van Kopenhagen ook een half uur vanaf Kastrup, dus theoretisch gezien zou je Kopenhagen in een dag kunnen doen. Om 11 uur in de ochtend drink je een kopje koffie in Kopenhagen en om 7 uur doe je een biertje in het centrum van Groningen.

Vlieg je vanaf Amsterdam naar Kopenhagen? Dan ben je misschien een paar minuten langer onderweg omdat Groningen natuurlijk dichterbij Kopenhagen ligt.

Slapen in Kopenhagen

Kopenhagen heeft veel keus uit zowel budget als hotels in het duurdere segment.

Ik sliep 1 nachtje in het Ac Bella Sky hotel omdat ik voor zaken in de stad was. En ik ben Marriot member. Ik moest natuurlijk wel punten sparen. De 2e dag sliep ik 1 nachtje in het Adina Apartment hotel.

Hotel Copenhagen AC Bella Sky

De kamers zijn smetteloos wit en het idee dat je uitzicht vanuit (in mijn geval) de 14e verdieping hebt is beter dan het uitzicht eigenlijk is. Je kijkt namelijk uit over wat huisjes en bedrijfspanden, niet heel spannend. Slaap je aan de andere kant dan ik, dan heb je waarschijnlijk uitzicht over een groot park tussen het hotel en metrohalte Island Brygge.

Eenmaal aangekomen op het Kopenhagen vliegveld deed ik een poging de hotel shuttleservice van het hotel (AC Bella Sky van Marriot) te bellen, maar omdat ik zo lang in de wacht werd gehouden besloot ik een kaartje voor de metro te kopen.

Gratis Tip ;-): koop altijd een kaartje voor 2 zones, na 1 halte moest ik eruit omdat ik een zone extra moest kopen (mehh voor dat).

Koop een citypass

Ben je langer dan 24 uur in Kopenhagen en verwacht je veel met het openbaar vervoer te reizen? koop dan een Citypass. Een 24 uurs City Pass kost voor volwassenen 80 DKK en voor kinderen 40 DKK en een 72-uurs City Pass voor volwassenen 200 DKK en voor kinderen 100 DKK. Je kan ook met de boot (2 zones binnen een uur).

Psst… 1 Deense kroon (DKK) is ongeveer €13 cent

Koop een Kopenhagen kaart

Wil je meerdere attracties gaan bezoeken zoals pretpark Tivoli en gratis met het vervoer? Koop dan een Kopenhagen Card. Vanaf €53 heb je al zo’n kaart met toegang tot verschillende attracties zoals Tivoli dus, een Canal tour, toegang tot de bierbrouwerij en verschillende musea. Een aanrader als je verschillende bezienswaardigheden in Kopenhagen wilt zien!

Maak een boottocht

Tip van mijn collega: doe een boottocht (kost ongeveer €5 vanaf Nettobådene – bij de gekleurde huisjes – langs Christian vrijstad). Je kunt ook een boottocht met de Kopenhagen Card doen, maar dan vertrek je waarschijnlijk vanaf een andere haven dan Nettobådene. Met de boot vaar je langs allerlei bezienswaardigheden van Kopenhagen zoals de gekleurde huisjes bij Nyhavn, de zeemeermin, het paleis en Christianshavn.

Kosten Kopenhagen

Goed om te weten is dat Kopenhagen best duur is vergeleken met Nederland. Voor eten betaal je al gauw tussen de €10 en €15 en een biertje kost al gauw rond de €5.

Must do: bezoek 2 steden in 1 stedentrip

Ik bezocht tijdens dezelfde stedentrip ook nog het schattige stadje Malmö in Zweden, slechts 35 minuten met de trein vanaf København H (Copenhagen Central Station). Je kunt ook een rechtstreekse trein nemen naar Malmö vanaf de luchthaven van Kopenhagen.

Tickets van Kopenhagen naar Malmö zijn verkrijgbaar bij DSB Sales & Service in Kopenhagen, 7-eleven stations  of kaartautomaten.