Kopenhagen is ideaal voor een weekendje weg. Je vliegt er binnen een uur vanuit Nederland naar toe en je kunt er lekker shoppen, rondfietsen, eten en over het water varen. Begin mei was ik voor een zakenreisje 3 dagen in Kopenhagen. Dat zijn van die snelle bezoekjes, want je bent natuurlijk gewoon aan het werk. Maar omdat ik een dag eerder vloog, had ik nog tijd om de stad fietsend te verkennen. En natuurlijk genoeg tijd in de avonden. Ga je binnenkort een weekend naar Kopenhagen? Dan heb je vast wat aan mijn tips voor deze leuke stad!

Is Kopenhagen duur?

Goed om te weten is dat Kopenhagen best duur is vergeleken met Nederland. Voor eten betaal je al gauw tussen de €10 en €15 en een biertje kost al gauw rond de €5.

Hoelang is het vliegen naar Kopenhagen?

Ik vloog vanuit vliegveld Eelde/Groningen met Lot Polish airlines in een uurtje naar Kastrup, het vliegveld van Kopenhagen. Voor mij verwennerij, want het vliegveld ligt slechts een half uur vanaf Groningen Centraal af. En het centrum van Kopenhagen ligt zo’n half uur met de metro van het vliegveld af. Theoretisch gezien zou je Kopenhagen in een dag kunnen doen. Om 11 uur ben je in de stad en om half 7 ben je weer in Groningen. Maar ik zou toch de tijd nemen om deze bruisende stad, Kopenhagen, te verkennen. Vlieg je vanaf Amsterdam naar Kopenhagen? Dan ben je misschien een paar minuten langer onderweg omdat Groningen natuurlijk dichterbij Kopenhagen ligt.

Accommodatie & Vervoer in Kopenhagen

Ik sliep 1 nachtje in het Ac Bella Sky hotel omdat ik op zakelijk gebied (klinkt lekker fancy pants) Marriot member ben. En de 2e dag sliep ik 1 nachtje in het Adina Apartment hotel. Hieronder zie je hoe fancy pants Bella Sky is :)

Hotel Copenhagen AC Bella Sky

De kamers zijn smetteloos wit en het idee dat je uitzicht vanuit (in mijn geval) de 14e verdieping hebt is beter dan het uitzicht eigenlijk is. Je kijkt namelijk uit over wat huisjes en bedrijfspanden, niet heel spannend. Slaap je aan de andere kant dan ik, dan heb je waarschijnlijk uitzicht over een groot park tussen het hotel en metrohalte Island Brygge.

Eenmaal aangekomen op het Kopenhagen vliegveld deed ik een poging de hotel shuttleservice van het hotel (AC Bella Sky van Marriot) te bellen, maar omdat ik zo lang in de wacht werd gehouden besloot ik een kaartje voor de metro te kopen. Tip: koop altijd een kaartje voor 2 zones, na 1 halte moest ik eruit omdat ik een zone extra moest kopen (mehh voor dat). Ben je langer dan 24 uur in Kopenhagen en verwacht je veel met het openbaar vervoer te reizen? koop dan een Citypass. Een 24 uurs City Pass kost voor volwassenen 80 DKK en voor kinderen 40 DKK en een 72-uurs City Pass voor volwassenen 200 DKK en voor kinderen 100 DKK. Je kan ook met de boot (2 zones binnen een uur).

P.s. 1 Danish krone (DKK) is ongeveer €13 cent

Koop een Kopenhagen kaart

Wil je meerdere attracties gaan bezoeken zoals pretpark Tivoli en gratis met het vervoer? Koop dan een Kopenhagen Card. Vanaf €53 heb je al zo’n kaart met toegang tot verschillende attracties zoals Tivoli dus, een Canal tour, toegang tot de bierbrouwerij en verschillende musea. Een aanrader als je verschillende bezienswaardigheden in Kopenhagen wilt zien!

Tip van mijn collega: doe een boottocht (kost ongeveer €5 vanaf Nettobådene – bij de gekleurde huisjes – langs Christian vrijstad). Je kunt ook een boottocht met de Kopenhagen Card doen, maar dan vertrek je waarschijnlijk vanaf een andere haven dan Nettobådene. Met de boot vaar je langs allerlei bezienswaardigheden van Kopenhagen zoals de gekleurde huisjes bij Nyhavn, de zeemeermin, het paleis en Christianshavn.