De beste surfspots ter wereld surfen kunnen we beter overlaten aan zij die dieper, hoger en nonchalanter in het water bewegen. Ik blijf lekker aan het strand toekijken, want boy would I like to see them surf. De beste surfers over hele wereld zoeken altijd naar de beste golven en vonden deze plekken één van de 25 beste surfspots. Die plek waar de wind, de swell, het getij, en de richting van de wind de zeebodem ontmoet.

Beste surfspots

Superbank, Gold Coast, Australia

Okay, hier wil ik dus niet in het water gevonden worden. Dit mensen, dit is de plek waar je je gespierde goud gebrande surfgod gaat vinden. Dit is de plek waar je hem alleen maar in het water vindt, want ja die spieren en kleur komen niet vanzelf. Het is wel even zoeken, want er is 70 km aan strand met vier epic point breaks, waaronder The Superbank, dat gezien wordt als één van werelds beste breaks. De Gold Coast staat bekend om de kwaliteit van de golven (en surfgoden) maar ook voor het immens grote gebied waar iedereen (surfers, toeristen, jij?) terecht kan. Eén van de top must-travel surfing locations.

beste surfspot Superbank Australie

Pipeline, Oahu, Hawaii

Hawaï wordt wel het land genoemd waar het surfen is uitgevonden. Heb je je surfgod gevonden? Dan maak je hem blij met een enkeltje Hawaii. Oahu staat bekend als een populaire surflocatie onder professionele surfers en is de natte droom van elke surfgod (of godin). Die natte droom bestaat met name uit het surfen van de Pipeline, the big daddy van de golven En het is niet voor mietjes zoals ik bedoeld.

Bundoran Beach, County Donegal, Ireland

Ierland is ook niet voor mietjes. Als beginnende surfer kan ik er beter wegblijven want 1. Het is koud en 2. De gemiddelde hoogte van de golven ligt wel op 10 meter say whut? Hier ga je geen goudgebruinde surfgod vinden. De kou is voor beginnende surfers waarschijnlijk niet de meest ideale omstandigheid, maar doorgewinterde surfers kunnen daar wel tegen, toch? Populaire surfspot is Bundoran, een paar uur van Dublin af. Het is één van de beste surfspots in Europa met grote golven van wel 3 meter hoog en hoger in de betere seizoenen. Wist je dat koudwater surfen steeds meer aan populariteit wint? Nee? Bereid je dan maar vast voor.

Lees ook onze tips voor surfen in de UK

beste surfspots Bundoran Beach

Source & Photos / 1,2,3