De eerste aflevering van ‘The Carrie Diaries‘, de prequel van ‘Sex and the City’, is maandag in de Verenigde Staten uitgezonden. Wat natuurlijk betekent dat ik zelf ook niet kon wachten om de eerste aflevering te zien!

Hoewel ze zeggen dat Sex and the City fans nu ver in de twintig zijn Yep, that’s me! en de serie te tiener-ish zullen vinden, vond ik deze eerste aflevering toch erg leuk. Waarom? Omdat het verhaal zich afspeelt in mijn geboortejaar 1984. Teruggaan naar 80’s muziek flashback!, felle kleuren make-up, grote strikken in het haar en foute truien awesome! Bovendien staat het verhaal op zichzelf, Carrie heeft haar eigen vrienden van die tijd, met een knipoog naar Sex and the City. Ook hier zit een voice over in, de man in Carries leven is nog steeds Manhattan en draagt Carrie een ketting met de letter C (in Sex and the City was dat Carrie). 

In short
Carries moeder is kort geleden overleden en de vader van Carrie besluit dat het misschien wel goed is voor Carrie om stage te gaan lopen op een advocatenkantoor in Manhattan. Daar ontmoet ze een leuke meid die bij een tof blad werkt, waar ze mee op stap gaat. Ondertussen is er een nieuwe student op de highschool van Carrie: the new kid, Carries oude liefde. 

Sinds ik door Dexter, Gossip Girl, Breaking Bad en 90210 heen ben moet ik er weer een nieuwe verslaving bij hebben;-) I say: go and check it out!