Zondag 23 december 2012 kreeg ik mijn eerste snowboardles in Frankrijk. Na een keer te hebben gesnowboard in een hal ergens begin 2007 mocht ik ein-de-lijk weer snowboarden. Na de snowboardlessen voel ik mij ook een echte Rookie Rider.

De eerste snowboardles

Bij de reisorganisatie (Sportiek Reizen) had ik voor snowboardlessen materiaalhuur gekozen. Daar krijg je dan 5 lessen voor die 2 uur per dag duren. Materiaal bestaat uit een snowboard, snowboardschoenen en ik had nog een skipas.voor een hele week.

Van zondag tot en met donderdag stond ik dan elke dag van 11:00 tot 13:00 op de pistes. De groep bestond uit: Franse kindertjes onder de 14 jaar en Nederlandse jongens. Dutch girls where were you? Na de lessen heb je de vrijheid om zelf te oefenen tot de liften dichtgaan (een uur of 5).

Dag 1 stond in het kader van balans, waarbij je een ienie mienie heuvel omlaag gaat met één schoen vast op je board en de andere los (om beter balans te krijgen). Ook leerde je om te sliden, wat je nodig hebt om te remmen. Je gaat dan als het ware met je board horizontaal omlaag.

De dagen die volgden, leerde je met de sleepliften omhoog te gaan. Ja, leren, want de sleeplift is een ramp en alles behalve motiverend! Maar ik ging door en bleef maar denken “rechtop blijven staan, knieën wat gebogen, niet vallen, niet vallen”. En elke keer als het lukte kwam ik niet meer bij van de opluchting en voelde het alsof ik de heuvel aankon.

Nadat ik in de middag van dag 2 de liften eindelijk onder controle had, in plaats van dat de lift bepaalde waar ik op de grond viel, waren we klaar om bochten te leren maken. Dag 3 had ik al behoorlijke spierpijn: billen, bovenbenen, armen, zelfs buik! name it and I had it. 

Uiteindelijk moet je in de bochten leren variëren: goede voet voor en andersom, vooruit sliden en achteruit sliden, grote bochten en kleine bochten. Dag 4 en 5 gingen we afwisselen op andere pistes (met zitlift, veel gemakkelijker!) en de allerlaatste dag kon je je super tricks aan mister Lyed, de docent, laten zien.

Resultaat van de 5 dagen? Verrekte schouders, heel veel spierpijn en blauwe plekken, maar wel het papiertje waarmee ik mijn snowboardboekje kon ophalen. And that gave my little adventure een happy ending. 

Ik hoop dat het niet een al te lang verhaal is geworden en dat jullie een beeld hebben gekregen van beginnen met nowboarden. En zoals je hebt gelezen ben ik nog laaaang niet goed genoeg, maar is het zeker voor herhaling vatbaar! Skieën schijnt gemakkelijker te zijn, maar daar heb ik geen ervaring mee. Oja, en lijkt het je leuk om als feature in mijn blog te komen als Boardchick of the week? Kijk dan eens hier.

Heb ik jullie overtuigd om te gaan snowboarden of ben jij zelfs al verslaafd?