Aloha uit Nieuw Zeeland! Weer een compleet ander continent dan Amerika en wat is het mooi. Deze hele wereldreis gaat van damn good naar beter. Soms denk ik dat het niet mooier kan, maar het kan dus wel. Van sneeuwtopjes, tot bloesems, Gorges, swingbridges, Hobbitachtige heuvels, wij kijken onze ogen uit en hebben alleen nog maar Canterbury en het westen het Zuiderdeiland van Nieuw Zeeland gezien. Ja, hoe was eigenlijk die eerste week?

Van Honolulu naar Christchurch

’s ochtends om een uur of 6 reden we met de shuttle van ons hostel naar het vliegveld van Honolulu. Daar konden we weer onze longboards aan de tas vastbinden en hopen dat dezen de lange vlucht zou overleven. Altijd spannend als je je backpack van de bagageband af haalt. Van Honolulu vlogen we in 10 uurtjes naar Sydney. Gierige luchtvaartmaatschappij biedt de vluchten exclusief eten aan en de dag voor we vertrokken besloten we toch dat we niet 10 uur zonder eten konden. We reserveerden nog wat eten en premium entertainment zodat we de nieuwste films konden zien (ik heb King Kong, Boss Baby, King Arthur, Modern Family en een documentaire gezien om het geld eruit te halen haha.). In Sydney vlogen we na wat sushi, internetten en zombie zijn eindelijk na 4 uur wachten naar Christchurch. In totaal een lange vlucht, maar toen we boekten was het de goedkoopste optie dus ja, je moet wat als budgetreiziger haha.

Christchurch: een spookstad

In het hostel hoorden we over Christchurch dat het een spookstad is bij slecht weer. En dat was uitgerekend wanneer wij er zijn. Onvoorbereid qua kleding en huidskleur ;-), moesten we nog wat warme kleding scoren. Het regent hard in Christchurch en we staan daarom ook laat op. Als het stopt met regenen rennen we bijna het centrum in. Maar als we de straat van ons hostel uitlopen komen we erachter dat er niet 1 groot centrum is. We lopen van winkelstraat naar winkelstraat. Zo nu en dan lopen we tussen een woonwijk, zo lijkt het, en komen we langs een park en spotten we zo nu en dan wat koffietentjes en winkeltjes. Heel apart.

Uiteindelijk komen we bij een plek dat ik op Googe Maps heb opgeslagen: Re:Start. Een soort van container winkelcentrumpje met leuke winkeltjes. De dagen erop komen we nog veel containerwinkeltjes tegen en ondanks dat er in de stad nog veel te zien is van de aardbevingen van een aantal jaar geleden, vinden we dit best een leuke stad. We eten wat Koreaans (waar we sinds Portland, food city van de wereld) gek op zijn, doen koffie en mijn vriend gaat nog naar de Beared Barbers (althans zo noem ik deze hippe barber tent :))

RE:Start

De eerste dagen stonden in het teken van spullen kopen. We moesten beanies scoren en ik had een jas, handschoenen en een shawl nodig. Ik kan namelijk heel slecht tegen kou, en na de warmte in Hawaii was ik bang om last te krijgen van warm/kou netelroos. Google het maar eens, een vreemde ‘aandoening’. In een skatestore (Amazon) scoorde ik (veeel goedkoper dan in Nederland) een Tora Bright Roxy beanie, in een outlet van Amazon een Billabong shawl en in tweedehandswinkels, ook wel bekend als de OP (Opportunity) Shop in Nieuw Zeeland nog wat wanten en een jasje.

De beanie, jas en shawl :)