Whaa, we zijn alweer een maand in Nieuw Zeeland! Gelukkig hebben we nog een dikke maand te gaan! De afgelopen weken hebben we een road trip door het zuidereiland gemaakt en wauw wat is het een mooi eiland. Na een maandje vind ik het tijd voor de highlights – hoewel het hele eiland een highlight op zich is!

Roadtrippen met de campervan

Zoek maar eens de hashtag #vanlife op social media en dan wil je direct in een campervan wonen.  Boy wat is het leuk. Maar wat verlangen wij soms ook naar een normaal bed dat je niet elke dag hoeft op te maken. Niks te klagen hoor, just saying. Nieuw Zeeland is gemaakt voor het kamperen en wij maken met onze self contained campervan veel gebruik van freedom camping om kosten te besparen en zo ook op mooie plekjes in de natuur te kunnen kamperen. 

Ik heb wat gezellige lampjes gekocht en voor het raam van de van gehangen en bij de voorruit prijkt een dreamcatcher hanger van mijn zusje en een My Little Pony die ik voor $0,50 bij een 2nd. Hand store op de kop heb getikt.

Kamperen met uitzicht

De campervan in Nieuw Zeeland

Mount Cook en the road to

Op het zuidereiland zie je zoveel bergen dat we stiekem dachten dat Mount Cook niet zo speciaal moet zijn. Niets is minder waar. De sneeuw op de top is net even wat mooier en die bergen zo naast elkaar vanaf Lake Pukaki of Tekapo maakt het een schilderijtje. De autorit naar Mount Cook Village is wat winderig, maar het zo waard. Elke bocht weer pak je je camera. Net als de hike door de valley.

View over Mt. Cook

Hiken in de valley

Milford Sound en the road to

Milford Sound is het fjordengebied in Nieuw Zeeland in het westen. Hier is het eindpunt van de Milford track – één van de mooiste wandelroutes ter wereld. Verder kun je er boottripjes nemen langs hoge watervallen en pinguïns en seals spotten. De bootocht en de trail naar de Key Summit, een uitkijkpunt over meerdere valleien vonden wij één van de highlights.

Milford Sound haven

Castle hill en de Great Alpine Highway

Bij Castle Hill vind je prachtige boulders langs de Great Alpine highway. De rotsformaties van kalk, zand en tufsteen zijn perfect om te boulderen. Geen klimmer? Ook hiken kan er prima. Wij hebben een dagje geklommen en in de zon gelegen, hiken hebben we al genoeg in Nieuwe Zeeland gedaan. De weg langs Castle Hill loopt van Arthur’s Pass naar Christchurch en is een plaatje!

Boulderen in Nieuw Zeeland

Abel Tasman

Net als je denkt dat het niet mooier kan, rijden we het plaatsje Kaiteriterie in voor de supermarkt. Het is er rustig (nee niet in de supermarkt), er hangt een lekker zomers sfeertje in het dorpje (al dagen hebben we geen 18° gevoeld) en de heldere turquoise zee en rotseilandjes doen me een beetjr aan Koh Phi Phi denken, maar dan ietsje pietsje anders (ik ben de enige Aziaat bijvoorbeeld :p). We besluiten geen watertaxi naar de Abel Tasman te nemen maar doen en een stukje van de Coast Track. Dat stukje werd uiteindelijk 14(!) Km aan witte stranden en n heldergroen zee. Wat is het hier mooi! En het is tevens onze langste hike (met dank aan de Endomondo app voor het bijhouden ;)

Abel Tasman Coast Track