Nieuw Zeeland is een prachtig land! In 2017 maakten wij een roadtrip door het Noorder-en Zuidereiland en wauw, Nieuw-Zeeland keeps amazes me! Beide eilanden van Nieuw-Zeeland zijn ontzettend mooi, maar de bergen en meren van het Zuidereiland kunnen niet tippen aan het Noordereiland, wat is het een prachtig eiland. De beste bezienswaardigheden van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland? Die bespreek ik hieronder in dit artikel.

In dit artikel

Mount Cook en omgeving

Op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland zie je zoveel bergen dat we stiekem dachten dat Mount Cook een van de vele bergen zou zijn.

Niets is minder waar. De sneeuw op de top is net even wat mooier en die bergen zo naast elkaar vanaf Lake Pukaki of Tekapo maakt het prachtig schilderijtje, kijk maar hieronder.

De autorit naar Mount Cook Village is wat winderig, maar het zo waard. Elke bocht weer pak je je camera. Net als de hike door de valley (Hooker Valley). 

Tip: aan Lake Tekapo zit een gratis camping waar je prachtig uitzicht hebt over het meer met Mount Cook op de achtergrond. Je vindt de camping aan de oostkant van het meer.

Milford Sound en omgeving

Milford Sound is het fjordengebied in Nieuw Zeeland in het zuidwesten van het eiland. Hier is het eindpunt van de Milford track – één van de mooiste wandelroutes ter wereld.

De weg naar Milford Sounds alleen al is een plaatje.

Je kunt vlakbij Milford Sound op verschillende plekken langs de weg kamperen. Er zijn gratis campings, maar de dichtstbijzijnde camping is bij Milford Sound Lodge & Pio Pio Cafe, op zo’n 5 minuten rijden van het mini dorpje Milford Sound.

In Milford Sounds loont het om een boottrip te boeken. Je komt langs watervallen, spot pinguïns en zeeleeuwen. Er is voor elk budget wel een tour beschikbaar. De goedkoopste boottocht kun je met de Jucy boot nemen. Wij zelf kozen voor een middeldure boottrip om de drukte van de budgettravelers te ontwijken. Vanaf de boot heb je ook de optie om halverwege te kanoën. Kijk hiervoor bij de verschillende aanbieders van boottochten door Milford Sound.

kun je er boottripjes nemen langs hoge watervallen en pinguïns en seals spotten. De bootocht en de trail naar de Key Summit, een uitkijkpunt over meerdere valleien vonden wij één van de highlights.

Milford Sound haven

Castle Hill en de Great Alpine Highway

Bij Castle Hill vind je prachtige boulders langs de Great Alpine highway. De rotsformaties van kalk, zand en tufsteen zijn perfect om te boulderen. Geen klimmer? Ook hiken kan er prima. Wij hebben een dagje geklommen en in de zon gelegen, hiken hebben we al genoeg in Nieuwe Zeeland gedaan. De weg langs Castle Hill loopt van Arthur’s Pass naar Christchurch en is een plaatje!

Boulderen in Nieuw Zeeland

Abel Tasman National Park

Net als je denkt dat het niet mooier kan, rijden we het plaatsje Kaiteriterie in voor de supermarkt. Het is er rustig (nee niet in de supermarkt), er hangt een lekker zomers sfeertje in het dorpje (al dagen hebben we geen 18° gevoeld) en de heldere turquoise zee en rotseilandjes doen me een beetjr aan Koh Phi Phi denken, maar dan ietsje pietsje anders (ik ben de enige Aziaat bijvoorbeeld :p). We besluiten geen watertaxi naar de Abel Tasman te nemen maar doen en een stukje van de Coast Track. Dat stukje werd uiteindelijk 14(!) Km aan witte stranden en n heldergroen zee. Wat is het hier mooi! En het is tevens onze langste hike (met dank aan de Endomondo app voor het bijhouden ;)

Abel Tasman Coast Track