Vorige week schreef ik al dat ik van Fair Minds de Design Your Own papercraft kit heb gekregen met als opdracht iets leuks te knutselen. Vroeger was ik helemaal into origami, maar ik moet zeggen dat ik tegenwoordig weinig creatieve dingen meer doe, buiten de computer om. Dit weekend ben ik lekker bezig geweest (zen!) met diy crafts en heb ik wat ideeën met papier voor jullie verzameld.

Papercubes

Het eerste wat ik gemaakt heb zijn kleine papercubes die je bijvoorbeeld ter inspiratie in een grote schaal kan doen.  In onderstaand plaatje heb ik een stuk papier gebruikt, wat misschien wel van olifantenpoep uit Sri Lanka is gemaakt. Of misschien is het wel handgeschept papier, gemaakt uit oude kleding en schoenen? Die olifantenpoep heeft in ieder geval een eerlijke bestemming gekregen, bij mij in de schaal. Gerecycled gelukkig ;-) 

Bovenstaand papier bleek achteraf niet heel geschikt om papercubes van te maken omdat het best wel delicate is (want ja dat is olifantenpoep nou eenmaal?). Het scheurde bij het opblazen van de cube. Je zou er bijvoorbeeld wel heel leuke enveloppen mee kunnen maken.

Verder kun je de papercubes gebruiken om je kerstverlichting te recyclen of er led lampjes in te doen. Voor hierboven in een bowl, of je kunt ze ophangen. Sfeervol of niet?
De originele uitleg en credits van de DIY vind je overigens hier.

Zoals je ziet heb ik ook een landkaartje gebruikt die in het pakket zat. De rechter cube is een test cube van mijn eigen post.

Of je kunt er vlindertjes van maken. Bijvoorbeeld voor aan een mobiel. Er is zooveel te vinden wat je met papier kan doen.  Hieronder heb ik wat inspiratie plaatjes voor jullie verzameld.

Foto/Style Spy & Pinterest

Ben je benieuwd naar dit pakket? Ook zin om te knutselen? Check dan fairminds.nl. Het pakket kost €11,95 en je kunt het kopen als aanvulling voor de hobby- en knutselkast of lekker aan iemand weggeven als origineel cadeau! Check mijn Crafting Pinterest voor nog meer (paper) inspiratie. Happy crafting

Media