Hoewel bij de meeste Hawaiaanse eilanden het tropische terug te vinden is, heeft elk eiland zijn eigen charme. En wij kunnen ons voorstellen – vooral als je maar 3 weken op Hawaii hebt – dat je niet weet welke Hawaiaans eiland het meest geschikt is voor jou. Op deze pagina vind je daarom informatie over de eilanden en hoelang je er nodig hebt.

Hoeveel dagen heb je per eiland nodig in Hawaii

Hoeveel dagen je per eiland nodig hebt hangt heel erg af van wat je wilt gaan doen. Elk eiland staat bekend om de eigen bezienswaardigheden. Zo vind je 10 verschillende klimaten op Big Island, heeft Kauai de prachtige Napali Coast en de de Grand Canyon van de Pacific, heeft Maui een fijn surferssfeertje en vind je op O’ahu vooral veel grote winkelcentra.

Eilandhoppen in Hawaii is daarom ook aan te raden als je meer dan een eiland wilt zien.

Hoeveel eilanden je in je vakantie naar Hawaii moet meepakken hangt er ook vanaf hoelang je op Hawaii hebt. In deze blogpost geven wij antwoord op de vraag hoeveel eilanden je in jouw vakantie kunt bezoeken en wat er te doen is. 

De populairste eilanden van Hawaii

De populairste eilanden van Hawaii van groot naar klein zijn:

  • Big Island (Hawaii)
  • O’ahu
  • Maui en
  • Kaui.

Dan heb je nog een paar kleine eilanden: Ni’Ihau (vlakbij Kauai)  – van de familie Robinson -, Molokai, Lanai, Kaho’olawe en Molokini vlakbij Maui. Laatstgenoemd eiland is vooral populair voor duikers en snorkelaars en je kunt er niet in een hotel overnachten.

Afhankelijk van wat je van plan bent heb je meer of minder nodig per eiland, maar een paar dagen tot een week per eiland zou over het algemeen genoeg moeten zijn. Hieronder hebben we voor je beschreven hoeveel eilanden je in hoeveel vakantiedagen kunt bezoeken en hoeveel dagen je per eiland ongeveer nodig hebt

Je hebt maar een week in Hawaii

Als je 1 tot 8 dagen hebt, raden we je aan maar één eiland te kiezen. Wil je meerdere eilanden zien dan kun je overwegen om een dagtrip te plannen. Zo is het heel gemakkelijk om van het ene naar het andere Hawaiaanse eiland te vliegen. En zit je op Maui? Dan kun je gemakkelijk naar de eilanden. Molokai, Lanai, Kaho’olawe en Molokini met de boot afreizen. Het meest logische is om op O’ahu te verblijven. Maar naar onze mening is dit eiland lang niet het mooiste. Zoek je een vergelijkbare sfeer als in O’ahu maar met iets minder grote winkelcentra en toch mooie natuur? Reis dan vooral naar Maui, wat toch wel onze top 2 van eilanden is. 

mooiste strand ter wereld?
Lanikai Beach vanaf de Pill box hike in O’ahu

Je hebt 14 dagen in Hawaii

Als je 9 tot 14 dagen hebt, raden we je aan om maximaal twee eilanden te bezoeken. Als je meer eilanden wilt zien kun je weer een dagtrip nemen zoals we ook aangaven in de paragraaf hierboven. Zoek je een combinatie van Westers en prachtige natuur? Dan zijn de eilanden O’ahu en Kauai een mooie combinatie. 


Ke’e Beach in Kauai

Je hebt 3 weken in Hawaii

Als u 15 tot 20 dagen hebt, raden we je aan om drie eilanden te bezoeken. Je verblijft dan net als ons zo’n vijf tot zeven dagen op 1 eiland. Zoek je totaal verschillende eilanden? Dan zou ik voor O’ahu, Kauai en Big Island gaan. Hou je minder van de grote stad? Dan kun je O’ahu omruilen voor Maui (dat zou in ieder geval onze keus zijn). 

17 daagse individuele rondreis door Hawaii


17 daagse individuele rondreis met Tenzing vanaf 2350?  Vraag een offerte aan

Highlights van deze reis

  • Surfers paradise Oahu
  • Verrassend Waimea Canyon, Kauai
  • Indrukwekkend Hawaii Volcanoes N.P., Big Island
  • Spectaculaire Road to Hana, Maui
Over lava lopen op Big Island
Het lava stroomt de oceaan in bij Big Island

Je hebt een maand of meer in Hawaii

Als je 21 tot 25 dagen hebt, raden we u je aan om maximaal vier eilanden te bezoeken. Je verblijft dan zo’n 5 tot 6 dagen op een eiland. Uiteraard kun je ook in dit tijdsbestek dagtrips doen en meer of minder eilanden bezoeken. 

Vooral op Maui zagen we veel schildpadden bij ons in het water en vanaf de rotsen

Als je 26 tot 30 dagen hebt, raden we aan om vier tot zes eilanden te plannen als je bijna 30 dagen hebt. Of je kunt net als ons wat langer op de leukste eilanden verblijven en een beetje uitrusten en de dagtrips skippen.

Wij verbleven in totaal:

7 dagen op Kauai

5 dagen op O’ahu (een paar dagen aan het begin en 2 dagen aan het eind)

14 dagen op Mauai

7 dagen op Big Island (veel te lang voor ons)

Benieuwd welk Hawaiaans eiland bij jou past? Lees dan onze blog over de verschillende Hawaiaanse eilanden.