Met Nieke als expert in Londen restaurants gingen we voor onze eerste ontmoeting naar Wahaca in de wijk Soho. Precies tussen haar werk en mijn hotel in. We ontmoeten elkaar bij metrostop Tottenham Court Road en liepen alsof we elkaar al jaren kenden richting Wahaca op aanraden van Nieke. Eenmaal daar hadden we er rekening mee gehouden dat er een wachtrij zou zijn,  I mean it’s fridaynight! Nadat we op de lijst werden gezet kregen we een bleepertje mee om beneden bij de bar opgepiept te worden zodra er een tafeltje vrij kwam. En wat was het beneden druk, “wacht iedereen daar op een tafeltje?“, zeiden we tegen elkaar. Gelukkig niet en drie kwartier en slechts een Corona later konden we eindelijk onze bipsies in de hippe stoelen zetten. We namen samen de Wahaca selection, een menu met verschillende tapas, gezien ik niet helemaal thuis ben in de Mexicaanse tapas. Als toetje deelden we zo romantisch een ‘Chocolate en Peanutcup’, goddelijk!

Locatie:

80 Wardour Street,
Soho,
London, W1F OTF

Tip: Classic Chelada – juice (volgsens mij citroensap) met een randje gedipt in zout en een flesje Corona met een lime.

Budget: rond de 15 tot 19 pond voor een main menu.

Wahaca Soho, Wardour Street

Giraffe

De naam klinkt misschien wat gek, maar oh wat hebben ze daar lekkere gerechten. Definetely go all California Sushi Rice Salad & Oak Smoked Salmon, ugh, gezond maar zo lekker.  

fresh mango, brown rice, kohlrabi, cucumber, carrot, avocado, edamame beans, peashoots, wasabi lime dressing & sesame crunch topping

Na een avondje wandelen langs de bekende spots als de Big Ben, Buckingham Palace en de Tower of Londen, omdat één van mijn collega’s nog nooit in Londen was geweest, voelde ik mij direct tot deze hippe tent op toplocatie aangetrokken (ik hou nou eenmaal van Hipster plekjes ;-). Gek genoeg konden we er om 10pm nog eten (dat schijnt na tienen in Londen vrij lastig te zijn, hoezo wereldstad?) en er was plek! Toen ik vertelde dat mijn collega de dag ervoor jarig was geweest en wij zijn verjaardag waren vergeten, oeps brachten de serveersters zelfs al zingend zijn ijsje met het door mij verzochte vuurwerk (lees: brandend kaarsje ;-)

Locatie: ‘aan’de Thames

Riverside Level 1, Southbank Centre, Belvedere Rd
London SE1 8XX
Verenigd Koninkrijk

Budget: 10 tot 18 pond voor een main dish.Meatliquor

Altijd leuk als je iemand ontmoet die je vraagt om een goed restaurant en hij z’n Tripadvisor app opent couldn’t have done it any other way. Anyway, op de gok gingen we op een maandagavond naar Meatliquor omdat we wisten dat het er druk kan zijn. We moesten even wachten in de regen, maar kregen een lekker hapje aangeboden tijdens het wachten. Misschien een tip als je er niet wilt eten maar wel free food wilt ;-) Eenmaal binnen werd je verwelkomt door met nepbloed besmeurde douchegordijnen, de harde rockmuziek, graffiti op de muren en polaroids. Oh en hot guys! Wat een geweldige plek so Evey (vanwege dat laatste natuuurlijk). Beetje jammer dat mijn collega uit Brussel het een hipsterplek vond. Maar ach hipsters zijn voorlopers toch?

P.s. bestel een Dead Hippie, al is het maar vanwege de naam ;-)
Locatie: 
74 Welbeck St, London W1G 0BA, Verenigd Koninkrijk
Budget: rond de 8 pond voor een burger
First 2 photos courtesy of Wahaca en Meatliquor