Weten jullie nog dat vluggertje in Gent vorige week? Tenminste, als je mijn stalker bent ;) En dat ik een week niks heb gepost shame on you Eve. Maar ja, dus ik was vorige week twee dagen in Gent. Inclusief 5,5 uur reizen met de trein per dag. Na dat vluggertje kan ik wel zeggen dat ik heel wat heb gezien. En dat die twee uurtjes per week zwemmen en Pilates dus bij lange na niet genoeg zijn. Conditie Evey, conditie. 

For your information. Het was een persreis en we zijn bijna rennend door Gent gegaan. Eten hier, tourtje daar, fotograferen, hotspots opschrijven en tussendoor ook even genieten. Genieten van wijn in een bootje, graffiti spotten en achterliggende verhalen ontdekken. Ik hou van de verhalen achter illustraties, kunst, de persoon.

En uiteraard gingen we naar de famous Gentse Feesten, inclusief een kijkje achter de schermen bij de Gentse politie. Lachen om te zien hoe het daar aan toe gaat. Hoeveel beeldschermen er in de stad hangen, hoe ver ze kunnen inzoomen, maar vooral hoe goed geregeld het is. Je voelt je veilig en bekeken tegelijk. Soms de neiging om gek te dansen, omdat ik weet dat ze kijken. De ‘Gentse Feesten’ is (zijn) het jaarlijkse evenement in Gent en bekend als het derde grootste Europese festival (op nummer één staat het Oktoberfest, op nummer twee Las Fallas in Valencia). Ik kan zeggen dat het een ontzettend mooie stad is dat zeker naar meer smaakt. Ik ben een sucker voor gebouwen uit de jaren 1500. Voor steden omringd door water, veel groen en schattige straatjes met winkeltjes die er al voor onze oma’s geboren waren, stonden. En het feest, lees vooral de mooie impressie van blogger friend Michelle even.

Voor 2 dagen vanaf Groningen raad ik Gent overigens wel af. Je moet er even de tijd voor nemen. Heb je een auto tot je beschikking? Dan is het iets dichterbij. Woon je minder Noordelijk? Dan heb je geluk. Het was voor mij een beste rit voor een relatief korte tijd in Gent. Maar goed, daar ben ik travelblogger voor, opofferingen. En er  achter komen dat ik een mega slechte conditie heb en dat ik sinds thuiskomst niet meer op de weegschaal heb durven staan na die Gentse neusjes. Poeh, je moet er wat voor over hebben. En hopelijk mag het resultaat er zijn (ahum, niet op mijn buik). Binnenkort wat leuke hotspots. Voor nu: lekker spieken via foto’s en een video!

Balls & Glory met de lekkerste gehaktballen!

Een tocht door de stad, langs het water, maar ook op het water

Uiteraard met de benodigdheden. If there is alcohol I am happy. Yes, shallow of me.

Gentse neusjes proeven, een zak mee naar huis nemen en je misselijk eten.

Langs de meest iconische graffitikunstwerken in Gent met Concrete Canvas Tour

De Gentse feesten bezoeken. W

Ben jij in Gent geweest? En wat was jouw hoogtepunt?