Evernote is de oplossing tegen mijn warhoofd. Zoals je gister in de post over mijn hobbies kon lezen ben ik een chaoot, rommelkont, een drukkerd. Gister werd ik boos op mezelf. Ik had een tas mee naar boven genomen en kon die vervolgens -tot op heden- niet meer vinden wtf? Zo gaat dat soms dag in dag uit. En zo zit ik ook vaak vol met goede ideeën, maar als ik een blogpostje probeer te typen heb ik ineens geen inspiratie meer Je snapt het wel, hopeloos!

Evernote is een gratis notitie app die je kan downloaden op je smartphone. Al mijn ideeën, van bloggen tot aan huishoudelijke klusjes, maar ook verjaardagslijstjes, recepten, notities voor mijn stage, mijn hele leven sla ik ik hier in op. Het is bijna mijn alles als het op creativiteit aankomt. Je zou haast zeggen dat het een advertorial is, haha. Maar nee, ik ben gewoon een giganormous big fan!!

Maak een foto, neem geluid op, bewaar reisplannen, bevestigingen, ingescande reisdocumenten, kaarten, complete webpagina’s. Eigenlijk gewoon een musthave voor de bloggers onder ons. En wat ook heel handig is: dat je de app kan synchroniseren met de webversie. Op werk log ik via de website in en thuis heb ik de software op mijn computer geïnstalleerd. Er is zelfs een webclipper, een knop die je op je bladwijzer of favorieten bewaart. Als je daar op klikt kan je een foto van de pagina kiezen en gelijk opslaan in je Evernote!

Pssst, sinds kort is er ook een Moleskine boekje van Evernote

Vul het boekje met ideeën en schetsen en laat ze daarna door de mobiele Evernote-app overbrengen naar je computer, smartphone of tablet. Eigenlijk heel briljant, je maakt met de nieuwe Paginacamerafunctie van Evernote een foto van elke willekeurige pagina in dit boek. De pagina wordt onmiddellijk gedigitaliseerd waarom is dit niet eerder bedacht?  Deze gaat op de Christmas Wishlist!

Musthave?

style spy