LANG GELEDEN was ik begonnen aan de 30 dagen challenge, laten we zeggen, ergens in juni? De bedoeling van zo’n challenge is natuurlijk om je 30 dagen lang te houden aan de 30 onderwerpen. Shame on me dat we inmiddels pas bij dag 16 zijn en 3 maanden later. Dag 16 vond ik een moeilijke, maar om afhakers te  voorkomen, heb ik zowel 16 en 17 in 1 post geknald. Lees snel verder!

Dag 16 de engste gebeurtenis van je leven

A long time ago, op een warme zomeravond in Vang Vieng, Laos, liep ik met backpack buddy Christien terug naar ons hotel, iets buiten de stad. We waren druk in gesprek toen er een geblindeerde auto naast ons reed. Geblindeerd? Ja. Stapvoets? Ook. We konden niet zien wie er in reed, zij konden ons wel zien. Misschien reed de auto maar 30 seconden naast ons, maar het leken lange minuten waarbij mijn hart in mijn keel vastzat. Wat willen ze? Moeten we gaan rennen? Uiteindelijk was er een weg naar rechts waar ze met een snelvaart afsloegen. Man wat was ik bang, ik had wel in m’n broek kunnen piezen van angst. Nadat de auto een stukje verder was gereden zijn we gaan rennen voor ons leven, richting hotel. In de hoop dat ze niet wisten in welk hotel we verbleven. Was dit serieus, maakten ze een grapje? We weten het nog steeds niet. Jaja, reizen is niet altijd rozengeur en maneschijn. 

Dag 17 je favoriete tv-programma’s
Van eng ga ik gewoon door naar leuk! Cocooning, het leuke aan de herfst:: lekker op de bank kruipen onder een dekentje en films kijken, tijdschriften lezen en een warme kop chocolademelk met slagroom. Niet gek dat alle series een zomerstop hebben. Vervelend dat je moet wachten is het wel. Des te leuker is de start van nieuwe seizoenen na lang, heel lang wachten, van mijn favoriete series:

Dit zijn de series that keep me hooked (ik heb er namelijk veeeel meer)!:

Dexter

heeft een baan als bloedspetters onderzoeker bij de politie van Miami. Zijn hobby, passie, drang? Moordenaars opsporen, ze confronteren met hun daden en ze uiteindelijk vermoorden, in stukjes snijden en in zee dumpen. In het laatste deel van seizoen 6 komt zijn stiefzus achter zijn lugubere hobby als ik het een hobby mag noemen. Vriendje & ik hebben tot nu toe geen volwaardige vervanger gevonden tijdens het wachten op seizoen 7. 30 september staat dan ook GROOT in onze agenda’s (uhh smartphones).

90210

gaat verder waar Beverly Hills 90210 ophield. Sommige sterren uit Beverly Hills 90210waar jullie misschien net als ik mee zijn opgegroeid komen terug in de serie, maar in principe gaat het verhaal zijn eigen weg: familie uit Kansas verhuist naar Beverly Hills. Tussen alle richkids vinden zij hun weg en zichzelf. In de allerlaatste aflevering krijgt één van de kinderen uit de serie een ongeluk.

Gossip Girl

rijke kinders, New York, buitenfamilietje, klinkt als 90210, maar dan in New York. In de serie volgen we 2 vriendinnen die elkaars frienemies zijn. Ook volgen we de familie uit Brooklyn die probeert om te gaan met de richkids in Manhattan en hun leefstijl. Oja en de liefde tussen 2 rijke stinkerds die maar steeds niet komt.. ik word er strontziek van dat spelers Blair en Chuck maar niet samenkomen. Maar dat maakt het natuurlijk ook spannend. Menig traantje heb ik weggepikt in deze serie. Ik kijk m dan ook het liefst alleen.

Bondi Rescue / Surf Rescue

surfers, zwemmers, strand en mooie mannen die kunnen zwemmen om de verloren mensen uit het water te redden. Zondagmiddag is er een marathon, is die er nog?

En zo heb ik nog een waslijst aan series: Expeditie Robinson, Vampire Diaries, The Killing, Sex & The City…

Wat zijn jullie favoriete series van dit moment?

Fotos/JustJared & IMDB.com