Ik loop de trap omhoog naar 7th avenue. Stiekem blij dat ik een backpack op mijn rug heb want ik zie mijn zusje stoeien met haar enorme koffer. Eenmaal boven hoor je het getoeter van auto’s, ‘echte’ New Yorkers lopen me bijna omver en ik kijk omhoog. “Mwah zo hoog is het allemaal niet” zeg ik tegen mijn zusje die eindelijk boven is en ook omhoog staart. In alle haast vergaten mijn vriend en ik haar te helpen, whoops.

We slaan de citymap van New York in mijn Lonely Planet open. 16th Street, tussen 7th en 8th Avenue. Het laatste is niet geheel onbelangrijk om te onthouden, 16th street loopt namelijk vanaf de Hudson River tot aan de East River Bikeway. Van West naar Oost dus. We lopen direct de goede kant op. 15th Street en ja hoor daar is 16th Street. Het eerste wat ik zie en waar ik naar zoek zijn de trappetjes vóór de appartementjes. Yes, we zitten in een typisch New Yorks straatje zeg ik bijna enthousiast hardop. We bellen ruim een uur te laat aan bij een witte deur bovenaan zo’ trappetje, 215 16th Street appartement 1fE to be precise. Een oud Columbiaans mannetje doet open en verwelkomt ons, het is de schoonmaker. Pfff, gelukkig heeft hij ons smsje ontvangen dat we wat later zouden aankomen. Na wat uitleg over het appartement gaat hij ervandoor.

We ploffen neer op het bed en zijn kapot. Toch besluiten we eten te halen bij Subway (guilty pleasure!) en boodschappen te doen bij Duane Reade, waarvan we later ontdekken dat dat dè supermarkt (meets beautyshop) van New York is. We moeten ons direct aanpassen aan de tijd van New York om een jetlag te voorkomen.  Ik kijk nog eens omhoog waar is de skyline? Ik besluit om deze te bewaren voor zondag als ik 30 word. Ook de Brooklyn Bridge moet ik van mezelf bewaren, maar ik kan niet wachten. Toen ik een jaar of 8 was droomde ik al van New York. Eenmaal ‘thuis’ (zo mag ik een hotel, appartement etc. graag noemen) gaan we op bed en is het besef nog niet gekomen I’m in New York?

new york, travel, travelblog, city, new york, manhattan, chelsea

new york, travel, travelblog, city, new york, manhattan, chelsea

 

Gals, I’m back en still recovering from a New York jetlag (woke up at 3.30pm!). Binnenkort meer stories en foto’s online, for now just my first impression. xoxo