Jajh! Dit is mijn eerste diary! Jullie gaan lekker spy-en in de dingen die ik interessant vind. Deze keer confronteer ik jullie met een obsessie waar ik maar niet vanaf kom, The Fixed Gear.

De Fixed Gear, ook wel fixie, genoemd, is een trend waar ik helemaal gek op ben. Deze fiets is populair in toffe steden als New York en Japan, maar sinds kort ook in mijn schuur.  Dit fietsje met paarse banden en mintgroene handvaten is van mijn vriend en hij herinnert mij er dagelijks aan dat ik ook moet gaan sparen. Want deze fixies zijn niet goedkoop. En dat komt met name doordat je  (lees: vriendjelief) ze naar smaak in elkaar kan zetten. Je ziet de fixie vaak in de meest uiteenlopende kleuren en toffe uitvoeringen. Uiteraard kan je ook complete fietsen kopen, maar dan kan je ze niet naar smaak inrichten en daar hangt toch wel een groter prijskaartje aan (denk aan minimaal 600 eurootjes). Als je de onderdelen apart koopt dan heb je de perfecte felroze zadel, neongele banden en uiteraard die mintgroene handvaten!  Je kunt het zo gek niet noemen en het is op internet te vinden. Enig nadeel, je kan niet remmen… Say what?

 

Fixed Gear wordt letterlijk vertaald naar doortrapper. Zoals de uitdrukking al zegt, heeft een fixed gear fiets geen freewheel, maar een ‘vaste overbrenging’. Hierdoor kun je tijdens het fietsen niet even je benen stil houden. Meaning:  er moet altijd getrapt worden zolang de fiets rijdt en je kunt dus niet op de traditionele manier remmen.

To be continued-