Foodie spy | Thaise Milkshake

Op instagram en in de photo diary van gister plaatste ik een foto van de Thaise Milkshake die ik heb gemaakt. Nou ben ik totaal geen foodie koningin en de enige reden waarom ik geen recepten plaats is omdat ik alles op gevoel doe. Ik kreeg wel wat reacties van mensen die erg benieuwd zijn naar het recept, dus heb ik besloten in ieder geval de ingrediënten van de shake te posten.

Mijn moeder en ik gaan regelmatig shoppen in de Toko. Bijna alles wat zij pakt moet ik ook hebben. Vorig jaar in juni is mijn moeder in Thailand geweest met mijn zusje en zijn ze op bezoek geweest bij mijn oom. Zijn vriendin had een milkshake gemaakt waar mijn zusje helemaal weg van was. En voor mijn moeder was het sentiment (geboren in Thailand). Je begrijpt het wel: dat wou ik ook maken!  Met een fles Lumjen zoals mijn moeder dat noemt en een pakje gecondenseerde melk verliet ik de Toko. Dat was een paar weken geleden. Inmiddels bleek de gecondenseerde melk over datum te zijn en besloot ik mijn eigen recept te maken.

WHAT DO YOU NEED?

  • Thaise limonade van de Toko in de smaak Lumjen (staat niet op de verpakking);
  • Melk;
  • Gecondenseerde melk (ik heb zelf yoghurt en een theelepel honing gebruikt);
  • IJsklontjes;
  • Blender.

HOE DAN?
Mix de melk met de yoghurt, doe er een theelepel honing bij. Giet er wat limonade in en blenden maar. Gooi er wat ijsklontjes bij (het is een milkshake) en voila, je hebt je Thaise milkshake. Easy peasy! Naar smaak kun je de verhoudingen wat wisselen, dus meer melk dan yoghurt of andersom. Meestal doe ik 1/3 yoghurt en 2/3 melk van het totaal.

HOE SMAAKT HET?

Ja lastig te omschrijven. Het ruikt naar rozenlimonade (wat ik zelf heel vies vind), maar smaakt wel lekker (zoet). De fles is nogal groot voor slechts een milkshake, dus je kan het zeker als limonade gebruiken (dat is het ook), maar dat vind ik persoonlijk niet zo lekker. Verder is een glas qua zoetigheid ook wel het maximale. Is het gezond? Met gecondenseerde melk (zit veel suiker in) is het niet zo gezond ben ik bang. Yoghurt met honing leek mij de perfecte oplossing.

Overigens is zo’n fles siroop niet heel goedkoop, tussen de 2 en 3 euro geloof ik, maar dan heb je wel een echte Thaise milkshake geproefd!

Als je het hebt geprobeerd, laat je het me dan even weten?

Credits origineel recept: Mommy