Fuerteventura; het eiland dat watersport ademt. Van kitesurfen tot suppen. Maar in Fuerteventura is er veel meer te doen dan watersport. Daarom heb ik mijn beste Fuerteventura bezienswaardigheden voor jullie opgeschreven!

Bezienswaardigheden Fuerteventura

Wat is er te doen op Fuerteventura? Van het maken van een roadtrip tot een surfkamp. Hoewel Fuerteventura niet een heel mooi eiland is, je vindt er vooral veel duinen, is er wel genoeg te doen op de eiland. Zo vind je een van de mooiste stranden van de Canarische eilanden en gezellige plekjes om te eten.

bezienswaardigheden Fuerteventura

Actief op Fuerteventura

Fuerteventura is ideaal als je van watersport houdt en daarom het ideale eiland om actief te zijn. Het eiland is vooral ideaal als je van golfsurfen, suppen en kitesurfen houdt. Maar ook als je geen boardchick bent is er genoeg te doen Fuerteventura!

Surfen Fuerteventura

Wist je dat Fuerteventura een van de beste surfplekken van Europa is? Een surfvakantie naar Fuerteventura is vooral ideaal voor beginnende surfers. Je kunt in Fuerteventura zelf goedkoop surfen, vanaf 15 euro huur je al een surfboard. En als je zelf een surfboard hebt, is dat natuurlijk helemaal ideaal.

Lees ook: de beste surfspots (voor beginners) in Fuerteventura

Kitesurfen Fuerteventura

Het leuke aan de stranden is dat bijna ieder strand haar eigen karakter én publiek heeft. Op het ene strand vind je vooral kitesurfers, zoals aan de oostkant van Fuerteventura, waar genoeg wind staat. Maar zo kun je ook goed kiten aan de westkust en dat geldt net zo goed voor golfsurfers.

Een rijbewijs is overigens ook wel handig om lekker op het eiland rond te rijden een een roadtrip door Fuerteventura te maken.

Corralejo

Bezoek het surfdorpje Corralejo. In het dorpje Corralejo vind je een fijne surfsfeer. In de hoofdstraat zijn leuke surfwinkeltjes zoals met merken als Roxy, Billabong, Protest, Brunotti, RVCA en Rip Curl, maar je vind er ook de main stream Spaanse winkels zoals Mango. De meeste surfkampen hebben hun ho(s)tel in het dorpje Corralejo waardoor er ook veel leuke bars te vinden zijn waar je in de avonden na het surfen lekker op stap kunt gaan.

Wat te doen in Corralejo Fuerteventura?

  • Onze favoriete bar in Fuerteventura om te stappen? Ga naar Banana.
  • Daarnaast kun je in Fuerteventura ook lekker eten, zo heb je heel veel goede visrestaurants.
  • Mocht je een dagje iets anders willen doen dan actief surfen of shoppen? Het Baku waterpark! Niet erg hoor als je al 30+ bent ;-)
  • Het lekkerste ijsje in Fuerteventura haal je bij Italian Ice creamshop El Gusto (100% natuurlijk en freshly homemade, very jammie),
  • Goeie tip om budget te eten in Corralejo! Avenida (het ziet er ongezellig uit, maar je krijgt veel, het is erg lekker én goedkoop (grote pan Paella voor 2p voor nog geen €10 p.p!),
  • Shoppen bij de Billabong/Kings store aan de Mainstreet
  • Er is een gratis zwembad als je het strand in Corralejo afloopt richting het Zuiden. Pak lekker een drankje en geniet van de zomer!
  • De beste bakker in Fuertenventura is Mas que Bakery (tip van onze surfleraar).

Rij naar het westen voor de zonsondergang

Voor de beste zonsondergang in Fuerteventura moet je natuurlijk in het westen zijn. Huur een auto en rij naar El Cotillo!

Roadtrip Fuerteventura

Fuerteventura heeft niet de beste verbindingen en daarom is het handig om een auto in Fuerteventura te huren en een roadtrip te maken. Rij van Corralejo door naar El Cotillo voor de beste zonsondergang en lekkerste vis bij La Vaca Azul.

Overnachten in Fuerteventura

Ben je op zoek naar een hotel? Zoek dan eens voor mooie resorts in Fuerteventura zoals  Hotel Riu Palace Tres Islas , waar we elke ochtend in surfbusje langsreden en ik me afvroeg hoe dat hotel zou zijn :O Laat me vooral weten als je er geslapen hebt, ik ben erg benieuwd!

Of kijk bekijk mijn review van het Surfhuis van Surfcamp Fuerteventura.

Je vliegt vanaf Amsterdam al vanaf €134 naar Fuerteventura. En ga je in het laagseizoen? Dan ben je €100 minder kwijt aan een surfkamp dan in het hoogseizoen!