Jaren heb ik geroepen dat de Canarische eilanden niks voor mij zouden zijn. Het type eilandengroepen waar je als oma naartoe gaat (Eveys oma om precies te zijn) of waar je met je vriend naartoe gaat als jullie zo’n ubersaai stel zijn (nee, Evey is een heeel avontuurlijke wederhelft zeg ik tegen mezelf). No offense, maar het waren niet echt mijn eilanden. Maar zoals je zelf met de jaren veranderd, veranderd ook je stijl van reizen en de kijk op de wereld. En daarbij heeft ‘3 op reis’ ook wel een beetje geholpen. Een blogpost over Fuerteventura tot gevolg en nog geen half jaar later een surftrip met surfvriendin Abigael. Eigenlijk zouden we afreizen naar Taghazout in Marokko, voor het mooie weer in deze tijd van het jaar. Maar helaas, een maand voordat je op vakantie wilt blijken de prijzen wat tegen te vallen. En natuurlijk speelt de meivakantie een rol.

Na wat toffe locaties te hebben gespot: Portugal te koud, Tenerife uitverkocht enzovoorts, komen we uit op Fuerteventura. We bekijken surfscholen en boeken een surfpackage.

Helderblauwe zee en spierwitte duinen

En als we dan een maand later door het droge landschap van Fuerteventura rijden steekt de helderblauwe zee zo mooi af tegen de bijna spierwitte duinen.

De chauffeur van het surfkamp brengt ons van Oost naar Noord, naar het dorpje Corralejo. Ik zie meteen hoe mooi de golven zijn en hoe ze van grote groene golven eindigen in witte schuim. Ik kan me niet voorstellen dat ik daar morgen ga surfen, de eerste keer weer sinds mijn reis door Azië. En ik kan mij al helemaal niet voorstellen dat ik de Canarische eilanden nooit wat heb gevonden, Like why? 

Hoewel je je geen mooiere locatie om te surfen dan Bali kan voorstellen ben ik meer onder de indruk van de blauwe zee van Fuerteventura. Het is dan ook niet te vergelijken. Op de weg naar ons hostel spot ik zo nu en dan wat palmbomen.

Corralejo stad en palmbomen

Surfdorp Corralejo

In het dorpje Corralejo rijden we door de hoofdstraat en ik spot de leukste surfwinkels. Ik wil mijn favoriete surfmerken shoppen, Roxy, Billabong, Protest, Brunotti, RVCA, Rip Curl…. Gewoon alle surfmerken die bestaan! Ik kan niet wachten om te shoppen. Oh ja en natuurlijk om te surfen ;-)

Billabong shop

IJs in Fuerteventura

Oneill shop

Huisje in Corralejo Fuerteventura

Surfhuis

Lees hier meer over het surfhuis of bekijk mijn Go Pro video teaser hier!

Ben jij wel eens op Fuerteventura geweest?