Fuerteventura, en de downside

Ik krijg veel vragen en ‘confessies’ naar aanleiding van mijn surfadventure op Fuerteventura. Yeah it was amazing. Maar na een lieve reactie van een lezeres dat ze door mij de knoop had doorgehakt om naar Fuerteventura te gaan kreeg ik het toch even benauwd. Wat als Fuerteventura helemaal niet zo geweldig is als ik doe overkomen op mijn blog. Wat als alles door zo’n spiegelreflexcamera en leuk Go Pro filmpje veel leuker lijkt dan het is? Wat als zij net die chagrijnige surfleraar krijgen? En hoewel ik eerlijk ben, moet ik dit toch even kwijt.

Via Style Spy ben ik altijd eerlijk. En zelf als lezeres van andere blogs vind ik dat ook belangrijk. Het zou eigenlijk een ongeschreven regel moeten zijn, maar dat is het niet altijd (met name door sponsored posts twijfel ik nog wel eens aan mensen). Er zijn bloggers die ik blindeloos vertrouw als zij hun mening over een product of reis / stad geven. Ik schrijf nooit iets op waar ik niet achtersta.

Maar toch schrijf ik bijna geen negatieve review op Style Spy. Is elke ervaring fantastisch. En dat is ook één van mijn missies: positiviteit en enthousiasme. Als je na een dagje hard werken per ongeluk mijn blog url intypt (I know you have to ;-) wil ik jullie niet lastig vallen met hoe ellendig mijn leven is (niet dat dat zo is ;-), hoe lang mijn werkdag was, dat sparen langzaam gaat enzovoorts. Nehh, hou het maar lekker positief. Ik hoop dat jullie dat ook begrijpen. Dat ik al het positieve op deze blog wil weergeven. Maar dat ik wel elke mooie foto voor een blogpost bewaar. Dat er uren aan editing in de filmpjes zitten en dat ik vooral heel hard moet nadenken over mijn teksten. Het floept er niet zomaar uit. En als dat dan op deze blog staat is het ook veel mooier door het vele editen.

Dat er op Fuerteventura niet veel anders te doen is dan golfsurfen, suppen en kiten. Ja, je kan er ook op stap gaan, bakken in de zon en met je auto het hele eiland in één dag bereizen. Maar het eiland doet me denken aan een woestijn; het is er droog, er zijn weinig planten en af en toe zie je een geit. Maar oh wat is het water er heerlijk. Ik hou van de blauwe zee dat mooi afsteekt tegen het witte strand. Ik hou van een beetje Hawaï in Europa en van de cocktailbarretjes. Ik hou van travel en surfminded mensen ontmoeten in het surfhostel. Wandelingen langs het strand te maken en mij afvragen of dat eiland in de verte Tenerife is. Ik hou van de surfvibe, maar vooral hou ik van de moeheid na een dagje surfen. Bijkomen op je dakterras om daarna fris en fruitig te snuffelen in surfwinkeltjes en je daarna met ijs vol te vreten. Dat ik mij daarna schuldig voel over dat ijsje en dat ik op het dakterras ben verbrand vertel ik er niet bij. Maar dat is ook helemaal niet leuk.

Als je van watersport houdt zeg ik doen. Anders kan je beter naar een ander eiland op vakantie gaan. Zo, dat is eruit :)

Corralejo