Wat heerlijk om nog even met jullie terug te blikken op mijn surfvakantie op surfeiland Fuerteventura; het eiland dat watersport ademt. Van kitesurfen tot suppen you can do it all! En met all bedoel ik ook jullie allemaal. Want surfen geeft zo’n enorme kick: het moment dat je je eerste schuimgolfje pakt en in cobrahouding jezelf omhoog duwt. Dat je langzaam tot stilstand komt in het zand en alleen maar denkt “Ik wil meer”. En het is zo heerlijk om in de warme zee te liggen wachten op een golf, die te pakken en voldaan op het strand te eindigen. Ik kan me niet voorstellen dat niemand dit leuk vindt! Maar in Fuerteventura kun je veel meer doen dan watersport. Daarom heb ik mijn persoonlijke Fuerteventura bezienswaardigheden voor jullie opgeschreven!

Het weer in Fuerteventura: hoe warm is het?

Van alle Canarische eilanden schijnt de zon het meest op Fuerteventura! Het is dus de beste keus voor Canarisch eiland qua weer! De zomerperiode in Fuerteventura loopt van juni tot en met oktober.

Soms zijn er zelfs dagen dagen waar de oostenwind warme lucht met woestijnzand uit de Sahara meeneemt en de temperatuur zomaar kan oplopen tot zo’n 40 graden. Gelukkig id het het meestal niet te warm.

Fuerteventura is zo’n bestemming waar de gemiddelde temperatuur in de wintermaanden, december t/m februari, nog 18° graden kan worden. In januari en februari is het op het eiland minder nat en schijnt de zon wat vaker. Met gemiddeld 6 tot 7 zonuren per dag is het eiland een prima winterzonbestemming.

Surfvakantie Fuerteventura

Een surfvakantie naar Fuerteventura is wat betreft de onvoorspelbare Nederlandse maanden ideaal. Het is vrij goedkoop surfen, afgezien van je vliegticket naar het eiland. Je vliegt vanaf Amsterdam al vanaf €134 naar Fuerteventura. En ga je in het laagseizoen? Dan ben je €100 minder kwijt aan een surfkamp dan in het hoogseizoen!

Bij Fuerteventura moet je denken aan zand. Heel veel zand. Zijn het geen stranden, dan zijn er wel duinen.

Duinen en weg Fuerteventura vanuit raam

Heel veel zand op Fuerteventura

Het leuke aan de stranden is dat bijna ieder strand haar eigen karakter én publiek heeft. Op het ene strand vind je vooral kitesurfers, zoals aan de oostkant van Fuerteventura, waar genoeg wind staat. Maar zo kun je ook goed kiten aan de westkust en dat geldt net zo goed voor golfsurfers.

Surfchicks op Fuerteventura


Lees hier meer over surfen in Fuerteventura als beginner! 


Maar ook als je geen boardchick bent is er genoeg te op dit Canarische eiland doen!

Hoewel ik dat zou afraden als je spannendere dingen verwacht, dan bruin bakken. Een rijbewijs is overigens ook wel handig om lekker op het eiland rond te rijden.

Fuertventura surfstrand

winkelstraat Corralejo

Highlights in Fuerteventura: mijn favoriete bezienswaardigheden en dingen te doen

  • Op stap bij Banana in Corralejo
  • Mocht je een dagje iets anders willen doen dan actief surfen of shoppen? Het Baku waterpark! Niet erg hoor als je al 30+ bent ;-)
  • Het lekkerste ijsje in Fuerteventura haal je bij Italian Ice creamshop El Gusto (100% natuurlijk en freshly homemade, very jammie),
  • Goeie tip om budget te eten in Corralejo! Avenida (het ziet er ongezellig uit, maar je krijgt veel, het is erg lekker én goedkoop (grote pan Paella voor 2p voor nog geen €10 p.p!),
  • Shoppen bij de Billabong/Kings store aan de Mainstreet
  • Er is een gratis zwembad als je het strand in Corralejo afloopt richting het Zuiden. Pak lekker een drankje en geniet van de zomer!
  • De beste bakker in Fuertenventura is Mas que Bakery (tip van onze surfleraar, zelf niet geweest) en,
  • Voor de beste zonsondergang in Fuerteventura moet je natuurlijk in het westen zijn. Huur een auto en rij naar El Cotillo!

Lees meer over het stadje Corralejo en ontvang onze tips!

Ben je op zoek naar een hotel? Zoek dan eens voor mooie resorts in Fuerteventura zoals  Hotel Riu Palace Tres Islas , waar we elke ochtend in surfbusje langsreden en ik me afvroeg hoe dat hotel zou zijn :O Laat me vooral weten als je er geslapen hebt, ik ben erg benieuwd!

Of kijk bekijk mijn review van het Surfhuis van Surfcamp Fuerteventura.