Wat heerlijk om nog even met jullie terug te blikken op mijn surfvakantie op surfeiland Fuerteventura; het eiland dat watersport ademt. Van kitesurfen tot suppen you can do it all! En met all bedoel ik ook jullie allemaal. Want surfen geeft zo’n enorme kick: het moment dat je je eerste schuimgolfje pakt en in cobrahouding jezelf omhoog duwt. Dat je langzaam tot stilstand komt in het zand en alleen maar denkt “Ik wil meer”. En het is zo heerlijk om in de warme zee te liggen wachten op een golf, die te pakken en voldaan op het strand te eindigen. Ik kan me niet voorstellen dat niemand dit leuk vindt! Maar in Fuerteventura kun je veel meer doen dan watersport. Daarom heb ik mijn persoonlijke Fuerteventura bezienswaardigheden voor jullie opgeschreven!

Surfvakantie Fuerteventura

Een surfvakantie naar Fuerteventura is wat betreft de onvoorspelbare Nederlandse maanden ideaal. Het is vrij goedkoop (afgezien van Portugal of Frankrijk, wat je per bus vrij goedkoop kan bereiken) om op Fuerteventura te surfen! In het laagseizoen ben je voor een weekje surfkamp vaak al €100 minder dan in het hoogseizoen kwijt en ook vliegtickets zijn goedkoper (gemiddeld betaal je €250 voor een retourtje met Ryan Air).

Bij Fuerteventura denk je aan zand, heel veel zand. Van duinen tot stranden. Het leuke is dat bijna ieder strand haar eigen karakter en publiek heeft. Op het ene strand vind je vooral kitesurfers, zoals aan de oostkant van Fuerteventura waar genoeg wind staat. Maar zo kun je ook goed kiten aan de westkust en dat geldt net zo goed voor golsurfers. Zo surfden we regelmatig bij Playa Beach aan de oostkant van Fuerte waar je, schijnbaar, goed kan starten als beginner. Er zijn lekkere schuimgolfen, maar ook mooie groene voor als je wat dieper durft. Bij Corralejo vind je stranden waar je kan suppen maar ook lekker kan zonnen.

Maar ook als je geen boardchick bent is er genoeg te op dit Canarische eiland doen!

Hoewel ik dat zou afraden als je spannendere dingen dan bruin pakken verwacht. Een rijbewijs is overigens ook wel handig om lekker op het eiland rond te rijden.

Fuertventura surfstrand

Dit zijn de surfkampen op Fuerteventura

Fuerteventura kent veel surfscholen: Otro Modo, Billabong, Quicksilver en Surfcamp Fuerteventura (waar wij dus zaten) om er maar een paar te noemen. Voor 6 dagen inclusief slapen ben je tussen de €300/€500 kwijt.

Hotspot voor kids (en jongvoelende volwassenen) in Corralejo: Baku Waterpark

Corralejo is een mooie plek om te verblijven. Behalve de vele surfscholen die je er vind is er een grote boulevard met uitgaansgelegenheden, surfshops en een waterpark. Mocht je een dagje iets anders willen doen dan actief surfen of shoppen! Niet erg hoor als je al 30+ bent ;-)

Lees hier meer over het dorpje Corralejowinkelstraat Corralejo

Personal favourites

  • Op stap bij Banana in Corralejo,
  • Het lekkerste ijsje in Fuerteventura haal je bij Italian Ice creamshop El Gusto (100% natuurlijk en freshly homemade, very jammie),
  • Goeie tip om budget te eten in Corralejo! Avenida (het ziet er ongezellig uit, maar je krijgt veel, het is erg lekker én goedkoop (grote pan Paella voor 2p voor nog geen €10 p.p!),
  • Shoppen bij de Billabong/Kings store aan de Mainstreet
  • Er is een gratis zwembad als je het strand in Corralejo afloopt richting het Zuiden. Pak lekker een drankje en geniet van de zomer!
  • De beste bakker in Fuertenventura is Mas que Bakery (tip van onze surfleraar, zelf niet geweest) en,
  • Voor de beste zonsondergang in Fuerteventura moet je natuurlijk in het westen zijn. Huur een auto en rij naar El Cotillo!

Sunset fuerteventuraBen je op zoek naar een hotel? Zoek dan eens voor mooie resorts in Fuerteventura zoals  Hotel Riu Palace Tres Islas , waar we elke ochtend in surfbusje langsreden en ik me afvroeg hoe dat hotel zou zijn :O

Of kijk bekijk mijn review van Surfhuis van Surfcamp Fuerteventura.