Fuerteventura wordt ook wel het “Hawaii van Europa” genoemd als het om surfen gaat. Rond dit eiland zijn lekkere golven en de temperatuur van water blijft boven de 18 graden. En vanwege vele sandbreaks is Fuerteventura ideaal voor de (beginnende) surfer.
En dit eiland met subtropisch klimaat is slechts een paar uur vliegen van Nederland!

Surfen Fuerteventura

In deze Fuerteventura travel blog deel ik mijn ervaring met surfen in Fuerteventura en geef ik je tips als je voor het eerst gaat surfen in Fuerteventura. Fuerteventura is de ideale surfbestemming op slechts 4,5 uur vliegen vanaf Amsterdam. Je vliegt al vanaf €113 naar Fuerteventura vanaf België.

Dit artikel opslaan? Pin het op je Fuerteventura surfboard op Pinterest!

Wat is de beste tijd in Fuerteventura om te surfen?

Wil je in Fuerteventura surfen? Reken dan op een heerlijke surftemperatuur en fijne surfomstandigheden.

Omdat er altijd golven zijn in Fuerteventura is dit eiland het hele jaar door perfect om te golfsurfen. De watertemperatuur ligt in Fuerteventura het hele jaar boven de 18 graden.

De beste tijd om te surfen in Fuerteventura is in het voor- en najaar en in de winter. De perfecte tijd om lekker weg te vluchten uit Nederland en de winterzon op te zoeken.

Wij waren zelf eind april / begin mei in Fuerteventura om te surfen. Tijdens onze surfvakantie was de temperatuur van zowel de zee als op het land erg aangenaam, zeker niet te warm (behalve als je de middag ligt te pakken op het dakterras). In het begin van de week hadden we een wetsuit met korte mouwen aan (benen bedekt) en de laatste dag sprong ik in mijn eigen Roxy springsuit.

fuerteventura surfen
Sand Breaks

Fuerteventura surf spots

Waar kan je het beste golfsurfen in Fuerteventura?

Er zijn in Fuerteventura altijd goede surfspots te vinden, met name rond het vissersdorpje Corralejo.

Er zijn beach breaks, reef breaks en point breaks. .Wil je surfen op Fuerteventura en daarnaast gezellig eten, borrelen en winkelen in Fuerteventura? Dan raad ik je ook zeker aan om te kiezen voor een surfschool en accommodatie in Corralejo. In Corralejo vind je veel surfshops en een klein maar gezellig uitgaansleven. Er is niet zo’n party scene zoals je in Lanzarote vind, dus wees niet bang voor dronken Ieren ;-) En mocht je toch behoefte hebben aan die party scene? Lanzarote ligt maar 20 min. van Fuerteventura met de ferry.

Wij surfden regelmatig bij Playa Blanca aan de oostkant van Fuerteventura. Je vindt hier lekkere schuimgolfen voor beginners, maar ook mooie groene voor als je wat dieper durft.

Rondom Corralejo kun je trouwens ook goed stand up paddelen (suppen).

Nog aan het oriënteren voor een surfvakantie? Lees meer over surfen in Europa!

Surfspots Fuerteventura

Beginner surfspots Fuerteventura

1. Surfspot Playa Morro

Deze surfspot in Fuerteventura wordt ook Drop Beach genoemd. Playa Morro is een zandstrand dat de deining van een Noord-oostelijke wind oppikt. Er zijn linkse en rechtse golven en stromingen aan beide uiteinden van het strand die duidelijk worden gemarkeerd door vlaggen.

Tevens is dit een goed strand om bruin te pakken als je er klaar mee bent!

Surfen in Fuerteventura als beginner
Surfschool Homegrown les

2. Playa Blanca

Playa Blanca is het strand dat je als eerste ziet als je vanaf het vliegveld naar Corralejo rijdt. Het is ook het strand waar wij met de surfschool veel te vinden waren. Het is niet het mooiste strand van het eiland, omdat het er niet zo spierwit is, maar de golven zijn wel dope! Je kunt hier namelijk perfect leren surfen.

surfen op fuerteventura

3. El Cotillo

Zowel beginners als gevorderden kunnen op dit strand terecht, afhankelijk van de surfomstandigheden. Als beginner kun je hier het beste surfen in de zomermaanden, omdat de swell dan niet zo sterk is. Overigens is de sunset bij Cotillo ook to die for.

Kitesurfer bij El Cotillo
. El Cotillo
Poseren bij zonsondergang in Fuerteventura
Zonsondergang bij El Cotillo is bjoetiefoel

De meeste beginners surfspots in Fuerteventura bevinden zich rond Corralejo. Omdat het eiland niet zo groot is kun je vanuit Corralejo prima dagtrips maken naar andere delen van het eiland.

Intermediate / pro surfspots Fuerteventura

  • Punta Elena aka Rocky Point or Bajo del Medio
  • Punta Blanca aka Shark Bay
  • La Caletas aka Boneyards
  • El Hierro – The Bubble
  • Los Lobos
Corralejo winkelstraat
Winkelstraat in Corralejo vol palmbomen

Surfscholen Fuerteventura

Fuerteventura kent veel surfscholen, surfcamps waar je kunt leren (beter te) surfen. Daarnaast kun je ook via bekende toursites zoals Get Your Guide en Viator (van Tripadvisor) een surfles boeken. Wil je een eigen appartement maar wel surflessen. Dan kan je aparte lessen boeken.

Bekijk ook: een overzicht van de leukste surfkampen in Fuerteventura

Fuerteventura checklist