Groningen is een leuke stad voor een weekendje weg, maar je kunt er ook zeker een week verblijven en nog niet uitgekeken zijn.

Vooral als je gek bent op outdooractiviteiten of ook gebruik wilt maken van de dichtbijgelegen waddenstranden voor een dagje uit, zit je in Groningen goed.

Slapen op budget in Groningen

Groningen hoeft geen dure stad te zijn om te overnachten. Je hebt genoeg opties voor backpackers die in een dorm willen slapen of de reizigers die wel goedkoop willen overnachten, maar behoefte hebben aan een privékamer.

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie

Simplon Jongerenhotel Groningen

Echt low-budget overnachten in Groningen doe je in het Simplonhotel aan de boterdiep in het hippe vernieuwde Ebbingekwartier. Jeugdherberg Simplon heeft appartementen, privékamers en slaapzalen en ligt op zo’n 12 minuten lopen van de Grote Markt in Groningen.

In het Simplon worden ook regelmatig feestjes en concerten georganiseerd.
Vanaf €19,45 slaap je in Simplon in een bed in een slaapzaal of voor €70 in een 2 persoonsappartement.

Boek het Simplon hotel

via Booking.com

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie

Het University Hotel

In het centrum van Groningen vind je het University Hotel, wat deel uitmaakt van de Universiteit van Groningen. Dit hotel ligt midden in het centrum aan de Kleine Kromme Elleboog 7. Rondom het hotel heb je het gezellige Uurwerker en de Pintelier voor eten of een drankje en aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat heb je tal van gezellige eetcafeetjes, koffietentjes en leuke boetiekjes. Vanaf €66 heb je een singleroom in het University hotel.

Boek het University hotel

via Booking.com

Container hostel in Groningen

Rebel Rebel hostel

Rebel Rebel containerhostel Groningen

Rebel Rebel hoort wel bij bijzondere hotels in Groningen. Dit is wel de origineelste plek om in Groningen te overnachten.In dit vrij nieuwe hostel in Groningen slaap je in een container bij de wolkenfabriek. Het hostel ligt wat verder uit het centrum – op 15 minuten fietsen – maar Rebel biedt wel fietsverhuur aan voor €7,50 per dag. Daarnaast zetten ze goede stappen om een duurzaam hostel te worden:

  • Waterbesparende douchekoppen
  • Een pelletkachel waarmee ze water verwarmen en spoelen ze toiletten door met verzameld douchewater.

Vanaf €20 per nacht slaap je al in een bed in een container van dit eco friendly hostel

Boek Rebel Rebel Hostel