Groningen is een leuke stad voor een weekendje weg, maar je kunt er ook zeker een week verblijven en nog niet uitgekeken zijn. Wil je goedkoop overnachten in Groningen? Dan zit je hier goed, maar je moet net even weten waar je moet kijken. In deze post delen wij de goedkoopste ho(s)tels voor je weekendje weg in Groningen.

Groningen hoeft geen dure stad te zijn om te overnachten. Je hebt genoeg opties voor backpackers die in een dorm willen slapen of de reizigers die wel goedkoop willen overnachten, maar behoefte hebben aan een privékamer.

Goedkoop hotel Groningen stad

Simplon Jongerenhotel Groningen

Low-budget overnachten in Groningen doe je in het Simplonhotel aan de boterdiep. Deze jeugdherberg is een van de goedkoopste hostels die je in Groningen gaat vinden. Simplon heeft appartementen, privékamers en slaapzalen en ligt op zo’n 12 minuten lopen van de Grote Markt in het centrum van Groningen.

Locatie: hippe Ebbingekwartier
Dorm vanaf €19,45 / 2p appartement €56.

Bekijk dit hotelsimplon hotel in groningen


In het Simplon naast Simplon hotel worden ook regelmatig feestjes en concerten georganiseerd. Hier vind je ook het Studenthotel, een bierbrouwerij en leuke koffietentjes.

2# Apollo Hotels

Apollo Hotel ligt op zo’n 2 kilometer van het centrum af in een modern pand. Het hotel ligt in de buurt van Martiniplaza, het Grafisch – en Groninger Museum. Er is 24 uur per dag ontbijtservice.

De kamers van het hotel hebben een bureau en een flatscreen-tv en natuurlijk WIFI. De kamers hebben een eigen badkamer met een bad of douche. 

Locatie: Laan van de Vrijheid 91

2 persoonskamer vanaf € € 86

Bekijk dit hotel

3# BudGett Hotels

Het BudGett hotel ligt om de hoek van de Grote Markt, diverse kroegen, het Pieterpad en leuke musea. Kamers in het BudGett hotels zijn voor 3-10 personen en je kunt er goedkoop ontbijten of dineren. Maar met zoveel leuke restaurants om de hoek wil je vast uit eten. 

Locatie: Rademarkt 3-3a

2 persoonskamer vanaf € € 67,90 (met stapelbed)

Bekijk dit hotel

4# Loge 10

Loge 10 is een appartement dat valt onder de keten ‘Overnachten in Stijl’. Ze hebben meerdere appartementen in de stad Groningen waarvan Loge 10 de goedkoopste is. Loge 10 is een accommodatie met eigen kookgelegenheid, gratis WiFi en een eigen parkeerplaats in Groningen. De accommodatie bevindt zich op 500 meter van de Martinitoren en op 600 meter van de Grote Markt.

Locatie: Laan van de Vrijheid 91

2 persoonskamer vanaf € € 86

Bekijk dit hotel

5# Rebel Rebel containerhostel Groningen

Rebel Rebel is een van bijzondere hotels in Groningen. In dit hostel in Groningen slaap je in een container met een fleurig interieur. Wij houden van Rebel omdat ze goede stappen zetten om een duurzaam hostel te worden!
Dit is wel de origineelste plek om in Groningen te overnachten. Zo hebben ze waterbesparende douchekoppen en een pelletkachel waarmee ze water verwarmen en toiletten doorspoelen met verzameld douchewater.

Locatie: in het vernieuwde en hippe Suikerterrein waar in de zomer feesten plaatsvinden. Het hostel ligt wat verder uit het centrum – op 15 minuten fietsen – maar Rebel biedt wel fietsverhuur aan voor €7,50 per dag.

Vanaf €20 per nacht slaap je al in een bed in een container van dit eco friendly hostel

Bekijk dit hotel

6# CityLab Groningen

New kid on the block CityLab Groningen is een hotelkamer dat net als Rebel Rebel in een shipping container zit. De kamers zijn comfortabel en ontzettend leuk ingericht. Kamers zijn groot en voorzien van alle gemakken.

Locatie:
Het hotel is gelegen in de hippe Suikerwijk dat in ontwikkeling is hierdoor een speciaal karakter heeft.

Deluxe single vanaf € 55.00

Bekijk dit hostel

7# Student Hotel

Het Studenthotel is een hip hotel in het nieuwe deel van Groningen; het Ebbingekwartier. De kamers hebben een queens size bed en gratis wifi. Beneden het hotel vind je een fijn restaurant en co-working space.

Locatie: Boterdiep 9

Vanaf €64 per nacht

Bekijk dit hostel