Woensdag was ik een van de genodigden voor Grazias blogger masterclass in Hoofddorp met sprekers Joy van justlikesushi en Leroy van Commedesleroi. Ik wil mezelf niet in een hokje gooien en mij een beginnende fashionblogger noemen, maar de masterclass leek me een mooie gelegenheid om wat toe te voegen aan mijn scriptie over fashionbloggers en uiteraard leerzaam voor mijn eigen blog (dat meer is dan Fashion).

Ik was aangenaam verrast wat betreft de persoonlijkheden van de bloggers. Zelf volgde ik de twee bloggers niet, maar uiteraard had ik wel van ze gehoord. Joy was lekker normaal en Leroy erg grappig. De blog van Joy ben ik nu ook echt gaan volgen, omdat ik het zo’n leuk mens vind (en ze heeft een leuke stijl).

Behalve dat de bloggers in short vertelden hoe ze waren begonnen en wat hun doel met het bloggen in eerste instantie was (Joy fotografeert veel en wou wat met die foto’s gaan doen), gaven ze ook bruikbare tips. Beide bloggers zijn niet om het geld begonnen, maar zijn zo populair geworden dat ze er daadwerkelijk van kunnen leven.

Een greep uit de tips die de zaal in werden gegooid:

1. “Zorg ervoor dat je als blogger opvalt als je in de publiciteit wilt komen.Wees uniek en doe vooral wat je leuk vindt 2. Social media is echt cruciaal voor het promoten van je blog. Zo komen toch wel de meeste mensen op je blog terrecht” 3. Leroy: “De truc is voor mij om zo veel mogelijk persoonlijke foto’s op mijn blog te plaatsen. Foto’s met honden scoren ook goed!” 4. “Gebruik unieke content en het liefst je eigen foto’s.” 5. “Ga alleen samenwerkingen aan waar je zelf achter staat en wat bij jou past”

Leuke weetjes van Joy:

“Ik heb geen maatje 36 en heb geen lang,blond haar.Dat maakt mij als blogger gelukkig ook wel uniek”. “Waarom de naam: just like sushi? Omdat ik blog over dingen waar ik van hou, net als sushi.”

Uiteraard gingen we met een goodiebag naar huis en ben ik daarna naar Primark in Hoofddorp geweest én heb ik de dag afgesloten met een bezoek aan mijn beste vriendin, die aan de Prinsengracht in Amsterdam woont. Geslaagde dag! If you ask me.

Grazia's bloggers masterclass 2012

Foto via http://lve-estilo.blogspot.nl/

Lees hier het verslag van Grazia. Wat is jouw ultieme bloggeheim?