Een nieuw huis, een nieuwe wooninrichting. Volgde je mij op Twitter, dan had je al kunnen lezen dat ik afgelopen vrijdag de sleutels van mijn nieuwe huis heb gekregen! Enige tijd van tevoren heb ik mijn harde schijf volgestopt met inspiratiefoto’s, kleurkaarten en fictieve plattegronden. Ik laat jullie zien hoe ik mij heb voorbereid op de nieuwe woning! Edit: nieuwschierig hoe mijn nieuwe huis er inmiddels uitziet? Klik dan hier.

1. Inspiratiefoto’s verzamelen
TumblR & Pinterest zijn jullie vast niet ontgaan als het gaat om het verzamelen van plaatjes. Ik ben er niet mega actief in, maar op de Pinterest van mijn blog verzamel ik zo nu en dan onder andere interieurplaatjes. Ook heb ik een map op de computer staan waarvan ik de inhoud nog met jullie moet gaan delen! Leuke websites om plaatjes te verzamelen vind ik trouwens Coveteur (celebs!), Decorpad, VT Wonen en Desire to Inspire.

woon inspiratie in mijn ideale huis

P/Vt Wonen

2. Kleurkaarten maken
Van het weekend heb ik de benedenverdieping van mijn nieuwe woning al geverfd en gister heeft mijn vriendje bijna al het laminaat in de woonkamer gelegd. –Vandaag hadden we even een offday want mijn fiets was vanochtend gestolen en ik moest met de bus + ik was moe van het hele weekend klussen!- Anyways, om on topic te blijven: bovenstaande foto heb ik gebruikt als inspiratiebron voor de kleuren in de woonkamer. Verder heb ik ook de website Kuler gebruikt om kleurencombinaties te maken. Deze website gebruik ik met name bij het ontwerpen van websites/huisstijlen, maar kun je dus ook heel goed gebruiken om je eigen woning in te richten met kleur.

woon inspiratie met Kuler

Het leuke aan deze website is dat je een basiskleur kan kiezen door in het linkermenu op de website http://kuler.adobe.com op create te klikken. Je ziet dan een kleurenwiel en zo zie je precies welke kleuren bij elkaar passen. Wil je megagraag een zuurstok roze muur? Check dan via Kuler of een rode vloer wel echt zo verstandig is? ;-)

3. Virtueel je kamer inrichten
Heb je de maten van je woning/kamer en weet je niet of al je meubeltjes gaan passen? Dan is het echt heel leuk om virtueel je kamer in te gaan richten met Floorplanner. Met behulp van simpele drag-and-drop tools kun je in een paar stappen goed lijkende plattegronden creëren.  Bovendien is de tool helemaal gratis! Ik ben helemaal los gegaan hoor ;-)

woon inspiratie  met floorplanner

4. Folders checken/verzamelen
Verder is een goede voorbereiding: folders in de gaten te houden voor kortingen. Tot en met zondag kun je namelijk nog korting krijgen met de kluspas (kosten a tien euro). Om de kosten eruit te halen moet je wel minimaal 100 euro besteden. Wij hebben gelijk dat mooie laminaat met korting weten in te slaan en afgelopen zaterdag heb ik voor heel wat euro’s gebruik gemaakt van de Karwei Verfdag (25% korting op alle verf). Alle kleine beetjes helpen (om nog geld over te houden voor die ene reis?).

5. Moodboards maken
Tot slot is er niets leuker dan bovenstaande tips uit te voeren en de resultaten ervan te verzamelen in je moodboard, zoals hieronder. Zo hou je overzicht en vergeet je nooit dat je zooo graag een Frans bad wou (mocht dat haalbaar zijn) ^^

woon inspiratie

P/ http://tintelijnblog.wordpress.com

Hebben jullie nog goeie tips (voor mij)?