Vandaag post ik het antwoord op een vraag van een vriendin “hoe krijg je een mooie glans op je gezicht door je make-up?“. Zoals jullie weten heb ik een visagieopleiding gedaan. Op vakantie krijg je altijd zo’n heerlijke glow op je gezicht. Maar hoe krijg je thuis die sunkissed look die de surfchicks ook hebben? Daarom wijd ik daar vandaag een artikel aan :-) Dus Abigael! Hope you are happy! Oja en natuurlijk omdat ik geen kleurtje heb en we de natuur een soms handje moet helpen in dit mooie blote benen weer, toch?

Een mooie gloed op je gezicht krijg je door een highlighter, oogschaduw met een glim, een shiny lipgloss en andere glans make-up. Deze look wordt ook wel eens verward met de sunkissed look, waar je meer gebruik maakt van een bronzer en het lijkt alsof je net een tanning hebt gehad, zoals hieronder bij Lauren Conrad.

Glans versus mat

Het verschil met een meer matte look zit in het gebruik van producten. Bij de matte look gebruik je een matte foundation, poeder en zelfs een blush zonder glans. Ook de lipstick en oogschaduw mogen lekker mat zijn. Uiteraard bestaat er ook nog zoiets als een combinatie van beide, een matte look met een glanzende lipgloss. Conclusie voor glowing skin? Glans producten!
Ik moet trouwens bekennen dat ik een totaal glanzende look niet heel mooi vind. Wat glans hier en daar is meer mijn ding, zoals je hier kan zien bij Kim Kardashian.

hoe krijg je een mooie glans op je gezicht door je make-up

Overigens schijnt het dat Jennifer Lopez (inventor of the glowing skin) en Kim Kardashian gebruik maken van Body Bling, een body moisturizer van make-up goeroe Scott Barnes. Het is een self tanner en schijnt de #1 bronzer te zijn die door celebrities en make-up artists worden gebruikt. Een veel gezondere oplossing om bruin te worden: self tanner met een glans erin om die glowing skin na te bootsen!

Maar wat gebruik ik nou zelf om een gloed op mijn gezicht te krijgen?

Wat betreft make-up gebruik ik de Illuminating Base van Essence. Dit product geeft je een glans en is tevens een basis voor je foundation, zodat het langer blijft zitten. Overigens raad ik dit product niet aan om elke dag te gebruiken, je huid wordt er behoorlijk droog en gevoelig van. Het potlood van Anastasia gebruik ik om wat glans te “tekenen” op het wenkbrauwbot, net onder de wenkbrauwen en/of op mijn binnenste ooghoeken.

De witte glanspoeder hoort bij mijn visagie koffer en gebruik ik om bepaalde delen van het gezicht naar voren te halen door die plekken te highlighten, zoals de “cheeks”. Die is overigens van Make-up studio en gebruik ik voornamelijk als visagist, maar soms ook om mijn eigen wangetjes een natuurlijk glansje te geven. Verder heb ik heeeel veel bronzing blushes en poeders (met dank aan mijn nicht;-)), maar daar kom ik op terug als ik over de sunkissed look ga posten ;-).

Oja en ik gebruik nog geen self tanner, ik ben vrij pale, dus als iemand een tip heeft….

Wat is jullie favoriete look? Mat, glans, combi? En welke producten gebruiken jullie?