Na de fantastische bootreis en busrit vanuit Pulau Pangkor komen we aan het einde van de middag aan in Tanah Rata. We hebben nog geen kamer geboekt en terwijl het al begint te schemeren lopen we met de Lonely Planet in onze hand naar één van de guesthouses die hierin staat vermeld. We bellen aan en meteen worden hartelijk welkom geheten. Er blijken nog een aantal kamers vrij te zijn en dus besluiten we om eerst een kijkje te nemen. Meteen valt de heerlijke sfeer op. Reizigers van over de hele wereld zitten in de tuin spelletjes te spelen met elkaar of lezen in alle rust aan de andere kant van de tuin een boek. Het voelt alsof iedereen het hier naar zijn zin heeft.

Het guesthouse beschikt over meerdere kamers verdeeld over een aantal verdiepingen. Je kunt kiezen voor een tweepersoonskamer met of zonder eigen badkamer, een drie- of vier-persoonskamer of een plekje in de gemengde slaapzaal waar in totaal tien bedden staan. Een bed in de gemengde slaapzaal heb je vanaf 20 RM per nacht en een privékamer vanaf 70 RM per nacht.

Na nog een aantal guesthouses te hebben bekeken in de omgeving besluiten we om terug te gaan naar Father’s guesthouse en hebben we volgens ons de perfecte plek gevonden om te overnachten in Cameron Highlands. We kiezen voor de tweepersoonskamer met eigen badkamer en betalen hiervoor 90 RM per nacht. Geen koopje volgens Aziatische begrippen, maar we hebben dan ook nog niet vaak in zo’n fijne kamer geslapen. De kamer is onwijs ruim lekker licht. Er zijn meerdere ramen die gemakkelijk open kunnen en alles is onwijs schoon.

 

Toen mijn vriend en ik in Maleisië op reis waren, besloten we op de  bonnefooi naar Cameron Highlands te gaan. Zonder hostel kwamen we met de bus aan in Cameron. Ondertussen hoorden we dat het een feestweek zou zijn en stiekem waren we bang om geen hostel te kunnen vinden. De chauffeur reed naar diverse hostels in Cameron Highlands die allemaal vol bleken te zijn. Totdat we bij Father’s Guesthouse aankwamen. Daar hadden ze – iets boven ons budget –  nog een 2 persoons kamer met gedeelde douche over en het guesthouse stond bovenop een heuvel.

Je kunt ook kiezen voor een kamer met een eigen douche of een bed in een slaapzaal met stapelbedden. Whatever suits you the best!

Het huis ligt iets hoger waardoor je een heuvel afmoet om naar de hoofdstraat te lopen. Via de achterkant loop je een paadje naar beneden en aan de voorkant kun je via de straat naar beneden rijden met de bus of auto.En ze hebben een woonkamer waar ze 3 keer per dag films draaien en lekker eten serveren! Heerlijk om weg te dutten na die lang wandeling<3

Cameron Highlands, de plek waar je thee en fruitplantages kunt spotten, ruiken en proeven. Waar je (zelf) wandelingen in de bergen kunt maken. Waar het iets kouder is dan de rest van Maleisië omdat je in de bergen zit.

 

cameron highlands guesthouse

Zie rechts de aanbouw (onze kamer)

cameron highlands guesthouse

cameron highlands guesthouse, tanah rata, maleisie, backpacken, hostels

cameron highlands guesthouse, tanah rata, maleisie, backpacken, hostels

Het uitzicht vanuit het guesthouse

cameron highlands guesthouse, tanah rata, maleisie, backpacken, hostels

De achterkant van onze kamer

cameron highlands guesthouse, tanah rata, maleisie, backpacken, hostels

De achterkant van het huis (daarboven is de plek van de vorige foto)

cameron highlands guesthouse, tanah rata, maleisie, backpacken, hostels

Via de achterkant is een route naar beneden, naar de stad Tanah Rata, waar je verblijft als je naar Cameron Highlands wilt gaan

Waar

No 4, Jalan Mentigi
Tanah Rata, Cameron Highlands

Kosten

Prijs: ong. 18 euro p.n. (tweepersoonskamer)

Ben jij wel eens in Cameron Highlands (Tanah Rata) geweest?

Foto/ Style Spy