Het is weer even geleden dat ik mijn backpack heb ingepakt voor rondreis. De vele reisjes die ik vorig jaar maakte waren met name op één plek. En dat is best wel lekker. Nu moet ik toch echt efficiënt gaan inpakken. Schoenen en zware spullen onderin. De lichtere opgerolde kleding bovenop en toilettas op het laatst. Het is voor mij nooit een moeite geweest om onder de 23 kilo te blijven. Sterker nog, ik haal vaak de 15 kilo niet eens. Enig probleempje waar ik tegenaan liep is de soort outfit. Zoals jullie weten heb ik een bruiloft en vertrek ik van 25 graden dicht bij het strand naar 15 graden in de bergen. Wat moet ik mee? Die vraag heb ik mezelf heel vaak in mijn hoofd gesteld. En het is gelukt hoor! Wat neem ik mee:

Kleding

 • Setje grijze legging en 2 shirts
 • Setje zwarte legging en 1 shirt plus zwarte jurk
 • Maxi jurk
 • Bruilofts set (rok + shirt + hoge open hakken)
 • 2 jeans waarvan ik er 1 zelf aan heb en 3 shirts
 • 1 lange vest
 • 1 warme trui met muts en 1 thermo shirt
 • Leren jasje + dunne shawl
 • Muts/pet of hoedje?
 • 1 paar sportschoenen
 • 1 paar allstars en teva slippers
 • Bikini
 • 3 paar beha’s, onderbroeken en sokken
 • Plastic poncho
 • Knieband.

‘Accessoires’

 • Daypack
 • Backpack en beschermhoes met slot om backpack
 • Ray-Ban JUSTIN zonnebril
 • Toilettas met veel inhoud zoals monsters, bruiloftsmake-up en mini shampoo’s
 • Anti blaren crème
 • Deet muggencrème
 • Vliegtuig stress pilletjes (Validspert)
 • Slaappilletjes voor jetlag
 • Paracetamol
 • Tandpasta en washandje
 • Oordopjes Flyfit.

Gadgets zoals

 • Mijn DSLR (met 2 objectieven)
 • iPhone
 • Telefoon reislader
 • Opladers alle gadgets
 • Wereldstekker
 • Selfie Stick. Helaas moest ik de Go Pro thuislaten omdat mijn vriend dit weekend gaat longboarden op Eat Concrete (mehhh).

Self entertainment

 • Boek, (blote mannen) kaarten en woord/kruispuzzel
 • Mp3 speler en koptelefoon
 • Ov kaart, paspoort, medisch paspoort en geprinte tickets

Wauw, volgens mij heb ik alles gehad! En dat het allemaal in een backpack én daypack past. En nu maar hopen dat ik zowel het warme Lima als het frisse Cusco heb ingedekt! Ik vind het spannend en ik ben zenuwachtig om te vliegen. Ik heb namelijk vliegangst. Dat kreeg ik pas na 40x vliegen (beetje gek) maar je moet wat als je ergens naar toe wilt! Een pakje Valdispert moet mij op weg helpen. Lima here I come!!

P.s. Vrijdag komt de boardchick van de maand nog wel online, voor de rest heb ik wat posts vooruitgeschreven. De bedoeling is om echt ff een break van werk (én bloggen is ook werk) te nemen en lekker te genieten! Ik heb alle social en blogapps behalve Instagram, Pinterest (voor mijn Peru tips) én whatsapp eraf gehaald. En natuurlijk Skype om met m’n vriendje te bellen.
Zo nu en dan hou ik jullie op de hoogte via Instagram! Tot snel!

» Volg mij ondertussen in ieder geval op Instagram of Facebook