Oplettende kijkers hebben het op mijn Facebookpagina en Instagram al voorbij zien komen: ik ben begonnen met Insanity Workout. Niet de meest geschikte periode, gezien het een workout van 60 dagen is en ik volgende week al op vakantie ga, maar anders ging ik het uitstellen. Dus, hierbij een ‘snelle’ review en uitleg over het programma!

 

What’s Insanity

Insanity Workout is een (hype) workout die je thuis kunt doen. In totaal bestaat de workout uit tien trainingen van ongeveer 45 minuten, die gegeven worden door Shaun T. Het beste en snelste resultaat krijg je met deze workout, wanneer je 60 dagen lang, zes dagen per week traint. Je kunt het doen om af te vallen, fitter te worden, een betere conditie te krijgen en strakker in je vel komen te zitten.

Het enige wat je nodig heb om de workout te doen is een dvd (€119,80) en eventueel een matje – die je kunt winnen op mijn Facebookpagina! Met een beetje tricks kan je het ook op YouTube/Vimeo bekijken of downloaden.

 

Mijn ervaring

De naam zegt het al: het is Insane! Ik ben begonnen met de fittest, waarbij je een aantal oefeningen moet doen van ongeveer een minuutje. Dan schrijf je op hoevaak je ze hebt uitgevoerd. Het is de bedoeling dat je deze test elke week doet. Gisteren heb ik dag 4 gehad, de Cardio Recovery, die minder zwaar (lees: nog steeds heel zwaar) was, gelukkig!

Maar serieus, als je dit wilt gaan volhouden moet je echt discipline hebben! Wat mij aanspreek aan de dvd is Shaun T, er wordt regelmatig nadruk gelegd op een goeie uitvoering van de oefening en hij heeft en fijne manier van enthousiasmeren.

Ik wil zelf graag wat strakker en fitter worden. Ik heb al een before foto gemaakt en zodra ik wat resultaat heb beloof ik foto’s te gaan plaatsen. Als je de dvd bestelt krijg je allerlei tips, een kalender etc, maar ik heb besloten het eerst via Vimeo te doen. Ik volg het dieet niet wat erbij hoort. Maar let wel degelijk op dat ik voldoende voeding / energie eet. De laptop sluit ik aan op de tv en dan ga ik lekker bezig in de woonkamer. Mijn vriend vraag ik om de komende 45 minuten boven te blijven, want 1. ik heb totaal geen conditie 2. dat ziet er dus niet uit.

I look like an idiot when I workout. You look like an idiot on the couch. We are even ;-)

Laat me vooral even weten als je ook meedoet (en de link wilt), dan kunnen we elkaar motiveren via instagram.com/stylespy en uiteraard via mijn blog! De Plank Pose zit al in de oefening verwerkt, in case you were wondering of ik daar nog aan doe: JA dus. Update: check mijn working progress via deze link.

P.s. Charlotte van Bodieboost liet een bericht achter dat ze er ook aan doet. Let’s do this?