Een roadtrip door Amerika is the way to explore. Sommigen gaan met de tent en auto op pad, anderen gaan van hotel naar motel en veel reizigers gaan in Amerika op pad met de camper. Onze tips zijn met name gericht op kamperen met de tent in Amerika, maar wellicht haal je ook wat tips uit ons artikel als je met de camper of met de auto van hotel naar hotel door Amerika reist.

Hoe is kamperen in Amerika

Tenten die wegwaaien, snurkers en kamperen tussen de zwarte beren, dat is in een nutshell onze ervaring met kamperen in Amerika. Met je camper of tent door Amerika reizen is niet saai. En voor de Amerikanen is kamperen een serieuze business. Sommigen gaan elk jaar naar dezelfde camping, anderen hebben complete huizen op wielen bij zicht op de camping.

Als je in Amerika gaat kamperen, dan kom je er achter hoe Amerika is ingericht om te kamperen. Er is overal wel een camping te vinden; van basic tot luxe Recreational Vehicles (RV) parken. En bij toeristische attracties en in Nationale parken vind je eigenlijk overal wel picknicktafels en mogelijkheden om te barbecueën.

De campingplekken (camp sites) zijn in Amerika groot. Bijna alle camp sites die wij tegenkwamen zijn ingericht voor 6+personen en er staan altijd wel een picknicktafel en een (metalen) barbecue. Zie je ons kleine 4 persoonstentje voor ons twee al op zo’n grote ruimte staan? Heerlijk al die ruimte :).

Oh wat is het kamperen in Amerika fijn. De gezelligheid in de avond; je vuurtje maken, marshmallows erbij, je omgeving versieren met lampjes.

En als je in de parken overnacht dan zijn er op campings bearlockers aanwezig om je eten in op te ruimen voor beren of andere hongerige diertjes.

De Coleman tent tussen de sequoias in Big Basin

Kamperen tussen megahoge bomen

 

 

Waar kan ik kamperen in Amerika?

Je kan op verschillen plekken in Amerika kamperen:

 • Op gratis plekken heb je vaak geen faciliteiten of alleen een dixie toilet.
 • Op RV campings; deze zijn vaak ook duurder.
 • Commerciële campings zoals KOA campings zijn duurder maar je hebt dan wel meer voorzieningen zoals stromend water, elektriciteit en riolering voor je camper. Soms is er een zwembad en vaak is er een campingwinkeltje.
 • Op BLM sites heb je vaak geen faciliteiten of alleen een dixie toilet.
 • In Nationale Parken zijn de kampeerplekken ruim opgezet; er zijn vaak normale wc’s en er is stromend water aanwezig. Vaak zijn er geen douches maar bijvoorbeeld in Yosemite kun je in het park bij een hotel tegen betaling douchen. Reserveren bij een camping in een Nationaal Park is trouwens een must en dat kan vaak op bepaalde data, ruim van te voren bij de overheid. De meeste campings zijn populair en ruim van te voren volgeboekt, wees er dus op tijd bij!
 • In State Forest parken (staatsparken) heb je vaak geen douches, wel een toilet en plekken waar je je flesje water kunt bijvullen.
 • In de backcountry: wat wij niet hebben gedaan.

Een vraag die ik zelf had is trouwens: wat is het verschil tussen State Forests en National Parks? State Parks of staatsparken worden beheerd door nationale overheden, terwijl de federale overheid toezicht houdt op nationale parken. Nationale Parken liggen verder van steden af en zijn vaak groter. Staatsparken hebben vaak veel voorzieningen, terwijl nationale parken over het algemeen een groter aandeel van meer land en uitgestrekte wilde dieren heeft. Ook zijn staatsparken vaak goedkoper: de meeste State Forest zijn gratis of kosten minder dan $5 en dat terwijl je zo’n $30 per voertuig entree betaald voor Yosemite. 

Mijn ervaring met kamperen in Amerika

n het begin van kamperen had ik moeite met doorslapen, ik werd altijd tussen 1 en 2 ’s nachts wakker om vervolgens met zenuwen te luisteren naar alle geluiden om mij heen (teveel gelezen over beren haha). Ik lag dan zo lang wakker dat ik van moeheid wel weer in slaap viel, maar wat een rotnachten heb ik gehad. Later heb ik een nieuw setje oordoppen gekocht (zelfde als mijn vriend omdat ze zo vet zijn!) van het merk Shure. Door de noise reduction hoor je echt bijna niets van de omgeving als je muziek op zet. En als ik geen muziek op heb, hoor ik alleen de rivier of oceaan en vaak geen mensen praten of krekels tjirpen: HEERLIJK! Het zijn wel dure oordoppen, maar ik zou geen andere meer willen!

Mag je in Amerika wildkamperen?

Wildkamperen of Stealth camping is in bijna alle delen van Amerika verboden. Stealth camping is eigenlijk kamperen op plekken waar je niemand tot last bent en onzichtbaar blijft.

Wat kost een rondreis door West Amerika?

Een rondreis door West-Amerika met een tent, afgewisseld met Airbnb’s en hotels kostte ons €53,86 per dag (over een periode van 5 weken).

Wat is het dagbudget van rondreizen in Amerika voor slapen, eten, activiteiten en transport? ?

Slapen Eten Activiteiten Transport (autohuur, geen camper)
€ 19,16 € 13,50 € 3,23 € 15,29

Hoeveel kosten campings in Amerika?

De kosten van campings in de USA verschillen: het kan van gratis tot €70 per nacht. Wij betaalden gemiddeld €40 per nacht met 2 personen over een periode van 5 weken. Er zijn verschillende soorten campings:

 • Commerciële campings zoals bijvoorbeeld de Koa Campings zijn iets duurder en kosten gemiddeld tussen de $30-$50 per nacht.
 • Campings in Nationale Parken kosten gemiddeld tussen de $10 en de $25 per nacht
 • Campings in State Parks kosten gemiddeld tussen de $5 en de $25 per nacht, echter zijn er geen of nauwelijks voorzieningen, vaak konden we niet douchen maar wel naar een dixie toilet. Je zit wel midden in de natuur.
 • Campings in National Forest  kosten gemiddeld tussen de $0 en de $15 per nacht

Meer over je Amerika reis zelf plannen? Lees dan meer over onze reis van Los Angeles naar San Francisco

Hoeveel kost eten in Amerika?

Mag ik rijden in Amerika?

Dat hangt helemaal af van je leeftijd. In Amerika mag je vanaf 25 jaar jaar zonder extra kosten – en vanaf 21 jaar met een speciaal pakket – autorijden. Er zijn autoverhuurbedrijven zoals Sunny Cars dat een Under Age pakket voor jonge bestuurders aanbiedt, waarmee je in Amerika en andere landen vanaf 21 jaar een auto mag huren. Dit geldt zowel voor de hoofdbestuurder als eventuele extra bestuurders vanaf 21 jaar. Zo kun je dus al vanaf je 21ste met een huurauto roadtrippen in de USA (en in enkele andere landen).

Is Highway 1 in Californië open?

Highway 1 blijft ten noorden van San Simeon gesloten. Visit California moedigt bezoekers die een reis naar de Coast plannen aan om de onderstaande links te gebruiken voor de nieuwste wegomstandigheden en alternatieve routes.

Meer artikelen over Amerika