Amerika staat bekend om de prachtige natuur, de nationale parken en de ruige westkust. Hoe kun je dit land beter ontdekken dan met een tent of camper? Met een tent of camper ben je verzekerd van waanzinnig uitzicht en slaap je op de mooiste plekken. En het is ook nog eens veel goedkoper dan slapen in een hotel.

In dit artikel delen wij onze beste tips voor kamperen in Amerika, of je nou met een tent of camper reist.

Later teruglezen? Pin het!

Kamperen in Amerika Pinterest

Verschillende kampeeropties

Camper

Een campervan is ideaal als je alles bij de hand wilt hebben. Het is je mini huisje tijdens je vakantie in Amerika. Afhankelijk van het type campervan heb je vaak een eigen keuken, toilet en douche. De prijs van campers verschilt afhankelijk van de grootte van je camper en natuurlijk het seizoen waarin je reist. Wij hebben zelf geen camper in Amerika gehuurd, maar uit ervaring met een camper in Nieuw-Zeeland kan ik je wel vertellen dat een camper soms best wel vervelend kan zijn.

In Amerika zagen wij veel Nederlanders met de Cruise Amerika campers rijden. Ben je er nog niet over uit of je een camper wilt huren of met een tent op pad gaat? Download dan een gratis brochure via reisbureau Tenzing.

Met de tent reizen

Met een tent door de USA reizen is ideaal. Met een camper heb je altijd die lompe bus bij je. Ben je met de tent, dan kun je je tent neerzetten en wegrijden. Ook handig als je een first come, first serve plek hebt bemachtigd. Plus: kamperen met een tent in Amerika is een stuk goedkoper dan met een camper. Handig als je een klein budget hebt. Gek genoeg kwamen wij weinig Nederlanders tegen die met een tent door Amerika kampeerden.

Een tent huren? In Los Angeles en San Diego kun je bijvoorbeeld bij Adventure 16 een tent huren.

Zelf een tent kopen? Bij Walmart heb je goede aanbiedingen voor een simpele Coleman tent. Okay, het is niet de beste kwaliteit tent, maar zeker goed genoeg voor een vakantie van 3-4 weken. Daarna kun je of de tent mee naar huis nemen, verkopen via Craigslist of doneren aan een goed doel zoals The Good Will shop.

In de auto

Dan heb je nog een andere manier om op budget te reizen: auto’s waarin je kunt slapen. Je hebt hier verschillende types van. Sommige auto’s hebben een keuken achterin zodat je nog kan koken, bij andere auto’s slaap je met een tent bovenop. Het handige hierbij is dat je toch kunt slapen in je auto, maar niet elke keer een tent hoeft top te zetten.

Wil je liever je autoreis in een pakket boeken? Bekijk dan de autorondreizen bij AmerikaPlus. Daar hebben ze voorgestelde routes, scheelt jou weer uitzoeken!

Alleen een auto huren en zelf rondrijden? Dat kan onder andere via Sunny Cars. 

Kampeerplekken in Amerika

Er zijn zoveel verschillende soorten campings in Amerika dat er voor elk type kampeerder wel een geschikte camping is. En ze hebben vaak goede faciliteiten. Plus: kamperen in Amerika is ook betaalbaar.

De campingplekken (camp sites) zijn in Amerika groot, net als alles in Amerika? The bigger the better lijkt het wel.

Bijna alle campings in Amerika waar wij met de tent stonden, zijn ingericht voor meer dan 6 personen. Met ons 4 persoonstentje hadden we dan ook vaak alle ruimte. faciliteiten zoals een picknicktafel en een (metalen) barbecue zijn vaak aanwezig zodat we bijna geen stoelen nodig hadden. Heerlijk!

De Coleman tent tussen de sequoias in Big Basin

In Amerika heb je verschillende soorten campings. Hieronder vind je een overzicht van de campings en de prijzen per nacht:

Gratis plekken

Op gratis campings in Amerika heb je vaak geen faciliteiten of alleen een dixie toilet.

Bekijk de gratis campings in Amerika via de website van FreeCampsites.net.

RV campings

RV campings zijn ingericht op campers en hebben soms ook tentplekken. Deze soorten campings zijn vaak duurder dan andere campings in Amerika en daarom geschikter voor campers die alle faciliteiten van de camper willen gebruiken.

De Commerciële campings zoals bijvoorbeeld de Koa Campings zijn iets duurder en kosten gemiddeld tussen $50 en $90 (ongeveer €43 tot €77) per nacht, afhankelijk van de locatie en de voorzieningen.

Commerciële campings

Commerciële campings zoals de KOA-keten, zijn duurder maar hebben meer voorzieningen waar je dan ook flink voor betaal. Deze campings zijn ideaal tussen de gratis campings door, als je moet douchen, of voor kampeerders die een beetje meer voorzieningen willen zoals stromend water, elektriciteit en riolering voor je camper. Soms is er een zwembad en vaak is er een campingwinkeltje.

Tip: download de KOA-app om gemakkelijk onderweg je campings in Amerika te reserveren.

De Commerciële campings zoals bijvoorbeeld de KOA-campings zijn iets duurder en kosten gemiddeld tussen $35 en $60 (ongeveer €30 tot €52) per nacht, afhankelijk van de locatie en de voorzieningen.

Op public lands van het Bureau of Land Management

Bureau of Land Management (BLM) zijn undeveloped public lands (ik wist even geen goede vertaling). BLM-campings zijn campings waar vaak geen faciliteiten of alleen een dixie-toilet (drop-toilet) aanwezig zijn. BLM-campings zijn ideaal voor liefhebbers van de open ruimte en stilte. Je kunt heerlijke genieten van het buitenleven.

Campings op BLM-plekken kosten gemiddeld tussen de $0 en de $15 (ong. €0 ;-) tot €13) per nacht.

De eenvoudigste en meest efficiënte manier om BLM-campings in Amerika te vinden, is op Recreation.gov, waarmee je kunt zoeken naar buitenactiviteiten op openbare gronden, waaronder de nationale parken, nationale bossen en het legerorkest met ingenieursprojecten.

Campings in Nationale Parken

In Nationale Parken zijn de kampeerplekkenruim opgezet; er zijn vaak normale wc’s en er is stromend water aanwezig. Vaak zijn er geen douches maar bijvoorbeeld in Yosemite kun je in het nationaal park bij een hotel tegen betaling douchen.

Kamperen in Nationale Parken is ideaal als je na een dag of meer, in de buurt wilt slapen. Enig nadeel van campings in de Nationale Parken is dat je moet reserveren. De meeste campings zijn populair en ruim van te voren volgeboekt, wees er dus op tijd bij! Reserveren bij een camping in een Nationaal Park van te voren op vaste data via de Amerikaanse overheid.

Lukt het reserveren nou niet? Dan kun je ook op basis van First Come, First Serve een plek bemachtigen. Zorg dat je de dag waarop je wilt kamperen zo vroeg mogelijk op de camping aankomt. Je kunt je dan melden bij de receptie en op een lijst geplaatst worden voor een kampeerplek. Hou er wel rekening mee dat dit niet altijd succesvol is.

Campings in Nationale Parken kosten tussen de $10 en $30 (ong. €9 tot €26) per nacht per plaats. Op deze campings is meestal geen hook-up voor je camper beschikbaar, maar er zijn wel toiletten, wasbakken en soms douches.

Kamperen op staatsparken

In staatsparken (of Engels: State Forest parken) heb je vaak geen douches, wel een toilet en plekken waar je je flesje water kunt bijvullen.

Campings in State Parks kosten gemiddeld tussen de $5 en de $25 (ong. €4,5 tot €22) per nacht, echter zijn er geen of nauwelijks voorzieningen, vaak konden we niet douchen maar wel naar een dixie toilet. Je zit wel midden in de natuur.

Backcountry kamperen

In de backcountry: wat wij niet hebben gedaan.

Een vraag die ik zelf had is trouwens: wat is het verschil tussen State Forests en National Parks? State Parks of staatsparken worden beheerd door nationale overheden, terwijl de federale overheid toezicht houdt op nationale parken. Nationale Parken liggen verder van steden af en zijn vaak groter. Staatsparken hebben vaak veel voorzieningen, terwijl nationale parken over het algemeen een groter aandeel van meer land en uitgestrekte wilde dieren heeft. Ook zijn staatsparken vaak goedkoper: de meeste State Forest zijn gratis of kosten minder dan $5 en dat terwijl je zo’n $30 per voertuig entree betaald voor Yosemite.

Kampeer Tips & Tricks

Een aantal tricks om zonder problemen te kamperen:

  • Doe zoveel mogelijk inkopen bij de Walmart, Dollarshops en Safeway supermarkten om zo low budget mogelijk rond te reizen door Amerika.
  • Kun je in Amerika veilig kamperen tussen de beren? Ja. Er zijn altijd rangers en informatieborden aanwezig.

Vaak gaat het om het opbergen van je eten en shampoos in food – of bear lockers (zelfde idee, andere naam) Zolang jij je aan deze regels houdt, zorg je ervoor dat je de volgende ochtend niet met een wasbeer aan het knuffelen bent.

  • Vrij kamperen in Amerika? Mag je in Amerika wildkamperen? Nee.

Wildkamperen, vrij kamperen of Stealth camping is in bijna alle delen van Amerika verboden. Je mag dus niet wildkamperen. Stealth camping wordt als iets anders gezien en betekent dat je kampeert op plekken waar je niemand tot last bent en onzichtbaar blijft. Maar dat is gewoon wildkamperen toch? Vinden wij wel.

  • Mag ik rijden in Amerika? Dat hangt helemaal af van je leeftijd.

In Amerika mag je vanaf 25 jaar jaar zonder extra kosten – en vanaf 21 jaar met een speciaal pakket – autorijden. Er zijn autoverhuurbedrijven zoals Sunny Cars dat een Under Agepakket voor jonge bestuurders aanbiedt, waarmee je in Amerika en andere landen vanaf 21 jaar een auto mag huren. Dit geldt zowel voor de hoofdbestuurder als eventuele extra bestuurders vanaf 21 jaar. Zo kun je dus al vanaf je 21ste met een huurauto roadtrippen in de USA (en in enkele andere landen).

  • Is Highway 1 in Californië open? JA

Na bijna 14 maanden gesloten te zijn door de aardverschuiving bij Mud Creek, is Highway 1 via Big Sur geopend! Je kunt nu dus via Big Sur van Noord- naar Zuid-Californië rijden, jay! Let op: Highway 1 blijft ten noorden van San Simeon wel gesloten.

  • Moet ik een America The Beautiful Pass kopen?

Als je meerdere nationale parken bezoekt dan is het voordeliger om een annual passaan te schaffen. Je kan met een America The Beautiful Pass  namelijk een heel jaar na aankoop bij alle alle  NATIONALE parken naar binnen. De pas geeft toegang aan 1 vervoersmiddel of maximaal 4 volwassenen. Op de pas moet een handtekening (max. 2 personen) en je moet je bij de ingang van elk park legitimeren met je paspoort. Het kan dus voordelig zijn om deze pas van iemand over te kopen via Marktplaats, als er maar 1 handtekening op staat, of om een pas zelf door te verkopen.

Kosten van rondreizen door West Amerika?

Rondreizen door Amerika is niet goedkoop. Wij gaven in 48 dagen (zo’n 5 weken)reizen zo’n € 2800 p.p. uit exclusief vliegtickets. Hierin zitten kosten van onder andere Airbnb’s en hotels, de aanschaf van een tent en kampeerspullen, twee keer een auto huren, activiteiten, een America the Beautiful Pass en eten en drinken. Per dag is dat zo’n €54 per persoon per dag.

Lees ook: wat kost een roadtrip door Amerika

Visum

Voor je roadtrip in New York heb je een esta visum nodig als een paar dagen naar de USA gaat voor vakantie – niet langer dan 90 dagen .

Let op, heb je al een visum voor Amerika? Dan kan deze nog geldig zijn. Kijk op de website van Homeland Security of de aanvraag nog geldig is:

Hoeveel kost een visum voor Amerika?

Zo’n Esta visum voor Amerika kost $14 dollar (ong. €12).

Meer artikelen over Amerika

Pin it!