Amerika staat bekend om de prachtige natuur, de nationale parken en de ruige westkust. Hoe kun je dit land beter ontdekken dan met een tent of camper? Met een tent of camper ben je verzekerd van waanzinnig uitzicht tijdens het kamperen in Amerika en slaap je op de mooiste plekken. En het is ook nog eens veel goedkoper dan slapen in een hotel. In dit artikel delen wij onze 10 + beste tips voor je kampeervakantie in Amerika Deze tips zijn handig voor zowel tent als camperreizigers.

#1 Kamperen in Amerika is goedkoper dan van hotel naar hotel

Met een tent door de USA reizen is ideaal. Met een camper heb je altijd die lompe bus bij je. Ben je met de tent, dan kun je je tent neerzetten en wegrijden. Ook handig als je een first come, first serve plek hebt bemachtigd. Plus: kamperen met een tent in Amerika is een stuk goedkoper dan met een camper. Handig als je een klein budget hebt. Gek genoeg kwamen wij weinig Nederlanders tegen die met een tent door Amerika kampeerden.

Een tent huren? In Los Angeles en San Diego kun je bijvoorbeeld bij Adventure 16 een tent huren.

Zelf een tent kopen? Bij Walmart heb je goede aanbiedingen voor een simpele Coleman tent. Okay, het is niet de beste kwaliteit tent, maar zeker goed genoeg voor een vakantie van 3-4 weken.

Ben je er nog niet over uit of je een camper wilt huren of met een tent op pad gaat? Download dan vrijblijvend een gratis brochure via reisbureau Tenzing of Travelhome.

Kamperen en slapen in een auto

Dan heb je nog een andere manier om op budget te reizen: auto’s waarin je kunt slapen. Je hebt hier verschillende types van. Sommige auto’s hebben een keuken achterin zodat je nog kan koken, bij andere auto’s slaap je met een tent bovenop. Het handige hierbij is dat je toch kunt slapen in je auto, maar niet elke keer een tent hoeft top te zetten.

Denk je na het lezen toch dat je niet wilt kamperen maar van ho(s)tel naar ho(s)tel wilt reizen? Huur dan een auto en rijd zelf rond. Dat kan onder andere via Sunny Cars

#2 Doneer je kampeerspullen aan het einde van je reis

Tent gekocht? Na je roadtrip door Amerika kun je je tent en kampeerspullen naar huis meenemen of verkopen via Craigslist of doneren aan een goed doel zoals The Good Will shop. Wij doneerden onze tent bijvoorbeeld aan een zwerver toen we in San Francisco onze roadtrip eindigden en onze slaapzakken aan een zwerver in Berkeley. In Canada brachten we onze opblaasbare slaapmat naar een tweedehandswinkel.

#3 Een reispakket is vaak goedkoper dan los boeken

Wil je liever je autoreis in een pakket boeken? Bekijk dan pakketreizen bij de volgende reisorganisaties

#4 Er zijn verschillende campings voor elk budget

In Amerika heb je verschillende soorten campings.

Ga je kamperen in Amerika, dan heb je zoveel keus qua campings. Er zijn zoveel verschillende soorten campings in Amerika dat er voor elk type kampeerder wel een geschikte camping is. En ze hebben vaak goede faciliteiten. Plus: kamperen in Amerika is ook betaalbaar.

De campingplekken (camp sites) zijn in Amerika groot, net als alles in Amerika? The bigger the better lijkt het wel.

Bijna alle campings in Amerika waar wij met de tent stonden, zijn ingericht voor meer dan 6 personen. Met ons 4 persoonstentje hadden we dan ook vaak alle ruimte. faciliteiten zoals een picknicktafel en een (metalen) barbecue zijn vaak aanwezig zodat we bijna geen stoelen nodig hadden. Heerlijk!

De Coleman tent tussen de sequoias in Big Basin

Lees ook: dit zijn de verschillende soorten campings in Amerika.

#5 Doe zoveel mogelijk inkopen

Doe zoveel mogelijk inkopen bij de Walmart, Dollarshops en Safeway supermarkten om zo low budget mogelijk rond te reizen door Amerika. Op sommige locaties zoals Zion National Park kan het heel door zijn om boodschappen te doen. Het is dan fijn als je van te voren al wat boodschappen hebt ingekocht.

#6 Hou rekening met de wildlife regels

Op sommige plekken in Amerika kampeer je letterlijk tussen de beren en andere beesten. Om het voor jezelf en de beren zo veilig mogelijk te maken is het verstandig om je aan de regels van de rangers te houden, of je nou gaat kamperen of hiken.

Vaak gaat het om het opbergen van je eten en shampoos in food – of bear lockers (zelfde idee, andere naam) Zolang jij je aan deze regels houdt, zorg je ervoor dat je de volgende ochtend niet met een wasbeer aan het knuffelen bent. Kun je in Amerika veilig kamperen tussen de beren? Ja. Er zijn altijd rangers en informatieborden aanwezig.

Lees ook: onze tips en onze ervaring met kamperen tussen beren in de Verenigde Staten.

#7 Wildkamperen in Amerika

Mag je in Amerika wildkamperen? Nee dat mag niet. Wildkamperen, vrij kamperen of Stealth camping is in bijna alle delen van Amerika verboden. Je mag dus niet wildkamperen.

Stealth camping wordt als iets anders gezien en betekent dat je kampeert op plekken waar je niemand tot last bent en onzichtbaar blijft. Maar dat is gewoon wildkamperen toch? Vinden wij wel. Wel zijn er website waar je plekken kunt vinden waar je gratis mag kamperen.

#8 Schaf een America The Beautiful Pass aan

Als je meerdere nationale parken bezoekt dan is het voordeliger om een annual passaan te schaffen. Je kan met een America The Beautiful Pass  namelijk een heel jaar na aankoop bij alle alle  NATIONALE parken naar binnen. De pas geeft toegang aan 1 vervoersmiddel of maximaal 4 volwassenen. Op de pas moet een handtekening (max. 2 personen) en je moet je bij de ingang van elk park legitimeren met je paspoort. Het kan dus voordelig zijn om deze pas van iemand over te kopen via Marktplaats, als er maar 1 handtekening op staat, of om een pas zelf door te verkopen.

#9 Zorg dat je genoeg hebt gespaard

Rondreizen door Amerika is niet goedkoop. Kamperen is een goed alternatief voor hotels om je kosten zo laag mogelijk te houden.

Prijzen campings Amerika

De prijzen van campings in de Verenigde Staten lopen uiteen van $8 tot $70 per nacht. In tegenstelling tot de meeste Europese campings maakt het vaak niet uit met hoeveel mensen of tenten je bent maar betaal je gewoon voor de plek. Dit is met of zonder stroom en daar betaal je dan eventueel nog $10 extra voor.

Op een simpele BLM of national park camping betaal je dan tussen de $12 en $24 dollar Voor een KOA camping ben je al snel tussen de $35 en $60 kwijt.

Kamperen in Amerika is echt een belevenis en een heerlijk avontuur. Met deze tips ga jij in ieder geval voorbereid op reis en of je nu voor een rondreis in een campervan (RV), langs KOA campings gaat of er voor kiest om met je tentje de National Parks af te gaan.

Wij gaven in 48 dagen (zo’n 5 weken)reizen zo’n € 2800 p.p. uit exclusief vliegtickets. Hierin zitten kosten van onder andere Airbnb’s en hotels, de aanschaf van een tent en kampeerspullen, twee keer een auto huren, activiteiten, een America the Beautiful Pass en eten en drinken. Per dag is dat zo’n €54 per persoon per dag.

Lees ook: wat kost een roadtrip door Amerika

#10 Vraag van te voren een visum aan

Voor je reis door Amerika heb je een esta visum nodig als je niet langer dan 90 dagen door Amerika gaat reizen. Zo’n Esta visum voor Amerika kost $14 dollar (ong. €12) en kun je aanvragen via de officiële website van Homeland Security. Hou er rekening mee dat je met creditcard of Paypal moet betalen.

Let op:

Heb je al een visum voor Amerika? Dan kan deze nog geldig zijn. Kijk op de website van Homeland Security of de aanvraag nog geldig is. Hou je e-mail van de vorige aanvraag bij de hand.

Alle New York artikelen