Amerika staat bekend om de prachtige nationale parken, de grote steden en de surfstranden. Kamperen in Amerika is eigenlijk wel de leukste manier om te overnachten tijdens je route door Amerika. De gezelligheid in de avond, kampvuurtjes tot laat in de avond, marshmallows, boy we love it! Er zijn zoveel verschillende soorten campings in Amerika dat er voor elk type kampeerder wel een geschikte camping is. En ze hebben vaak goede faciliteiten. Plus: kamperen in Amerika is ook betaalbaar.

In dit artikel

Wij hebben heel veel verhalen over kamperen in Amerika? Van een weggewaaide tent tot een eekhoorn dat tegen onze tent aan knalde. Kamperen in Amerika is allesbehalve saai. En voor Amerikanen zelf, serious business. Grote kans – enorm grote kans – dat je regelmatig naast Amerikanen kampeert met een uitrusting waar je U tegen zegt. Grote barbecues, koelboxen, partytenten, zakken met marshmallows.

Hoe ga je kamperen?

Camper

Een campervan is ideaal omdat je alles bij je hebt afhankelijk van het type campervan. Zo heb je campervans met keuken, toilet en douche. En je hebt de vans waar soms alleen een keuken in zit. De prijs verschilt dan ook enorm afhankelijk van de grootte van je camper en natuurlijk het seizoen waarin je reist.

Tent

Een tent is weer ideaal omdat je niet gelijk met je hele bus op pad hoeft. Plus het is een stuk goedkoper dan een camper. Handig voor als je op budget bent.

Je zet je tent neer en kan wegrijden zonder je hele inboedel mee te nemen ;-). Het kan er echter wel iets frisser of warmer zijn omdat je in de natuur kampeert, maar dat is juist het leuke aan kamperen toch?

In de auto

Dan heb je nog een andere manier om op budget te reizen: auto’s waarin je kunt slapen. Je hebt hier verschillende types van. Sommige auto’s hebben een keuken achterin zodat je nog kan koken, bij andere auto’s slaap je met een tent bovenop. Het handige hierbij is dat je toch kunt slapen in je auto, maar niet elke keer een tent hoef top te zetten.

Over de campings in Amerika

De campingplekken (camp sites) zijn in Amerika groot, net als alles in Amerika toch? The bigger the better lijkt het wel. Bijna alle campings waar wij kampeerden zijn ingericht voor meer dan 6 personen en er staan altijd wel een picknicktafel en een (metalen) barbecue. Met ons 4 persoonstentje hadden we dan ook vaak alle ruimte. Heerlijk!

De Coleman tent tussen de sequoias in Big Basin

Je kan op verschillen campings in Amerika kamperen:

 • Op gratis plekken heb je vaak geen faciliteiten of alleen een dixie toilet.
 • Op RV campings; deze zijn vaak ook duurder.
 • Commerciële campings zoals KOA campings zijn duurder maar je hebt dan wel meer voorzieningen zoals stromend water, elektriciteit en riolering voor je camper. Soms is er een zwembad en vaak is er een campingwinkeltje.
 • Op BLM sites heb je vaak geen faciliteiten of alleen een dixie toilet.
 • In Nationale Parken zijn de kampeerplekken ruim opgezet; er zijn vaak normale wc’s en er is stromend water aanwezig. Vaak zijn er geen douches maar bijvoorbeeld in Yosemite kun je in het park bij een hotel tegen betaling douchen. Reserveren bij een camping in een Nationaal Park is trouwens een must en dat kan vaak op bepaalde data, ruim van te voren bij de overheid. De meeste campings zijn populair en ruim van te voren volgeboekt, wees er dus op tijd bij!
 • In State Forest parken (staatsparken) heb je vaak geen douches, wel een toilet en plekken waar je je flesje water kunt bijvullen.
 • In de backcountry: wat wij niet hebben gedaan.

Een vraag die ik zelf had is trouwens: wat is het verschil tussen State Forests en National Parks? State Parks of staatsparken worden beheerd door nationale overheden, terwijl de federale overheid toezicht houdt op nationale parken. Nationale Parken liggen verder van steden af en zijn vaak groter. Staatsparken hebben vaak veel voorzieningen, terwijl nationale parken over het algemeen een groter aandeel van meer land en uitgestrekte wilde dieren heeft. Ook zijn staatsparken vaak goedkoper: de meeste State Forest zijn gratis of kosten minder dan $5 en dat terwijl je zo’n $30 per voertuig entree betaald voor Yosemite.

Prijzen van campings in Amerika?

Campings in Nationale parken kosten tussen de $10 en $30 (ongeveer €9 tot €26) per nacht per plaats. Hier is meestal geen hook-up beschikbaar, maar er zijn wel toiletten, wasbakken en soms douches. Commerciële campings kosten gemiddeld tussen de $35 en $60, afhankelijk van de locatie en de voorzieningen. Deze campings hebben meestal plaatsen met hook-up, douchegebouwen en vaak een zwembad.

Kamperen in Amerika

n het begin van kamperen had ik moeite met doorslapen, ik werd altijd tussen 1 en 2 ’s nachts wakker om vervolgens met zenuwen te luisteren naar alle geluiden om mij heen (teveel gelezen over beren haha). Ik lag dan zo lang wakker dat ik van moeheid wel weer in slaap viel, maar wat een rotnachten heb ik gehad. Later heb ik een nieuw setje oordoppen gekocht (zelfde als mijn vriend omdat ze zo vet zijn!) van het merk Shure. Door de noise reduction hoor je echt bijna niets van de omgeving als je muziek op zet. En als ik geen muziek op heb, hoor ik alleen de rivier of oceaan en vaak geen mensen praten of krekels tjirpen: HEERLIJK! Het zijn wel dure oordoppen, maar ik zou geen andere meer willen!

Beren en kamperen in Amerika? 

Als er beren of andere wilde dieren in de buurt aanwezig zijn, dan zal er altijd informatie aanwezig zijn. Soms in de vorm van informatieborden, soms hoor je het van de rangers. En als je risico is op wilde dieren zoals beren, dan zijn er food – of bear lockers (zelfde idee, andere naam) aanwezig om je eten en shampootjes in op te bergen.

Mag je in Amerika wildkamperen?

Wildkamperen of Stealth camping is in bijna alle delen van Amerika verboden. Stealth camping is eigenlijk kamperen op plekken waar je niemand tot last bent en onzichtbaar blijft.

Wat kost een rondreis door West Amerika?

Een rondreis door West-Amerika met een tent, afgewisseld met Airbnb’s en hotels kostte ons €53,86 per dag (over een periode van 5 weken).

Wat is het dagbudget van rondreizen in Amerika voor slapen, eten, activiteiten en transport? ?

SlapenEtenActiviteitenTransport (autohuur, geen camper)
€ 19,16€ 13,50€ 3,23€ 15,29

Hoeveel kosten campings in Amerika?

De kosten van campings in de USA verschillen: het kan van gratis tot €70 per nacht. Wij betaalden gemiddeld €40 per nacht met 2 personen over een periode van 5 weken. Er zijn verschillende soorten campings:

 • Commerciële campings zoals bijvoorbeeld de Koa Campings zijn iets duurder en kosten gemiddeld tussen de $30-$50 per nacht.
 • Campings in Nationale Parken kosten gemiddeld tussen de $10 en de $25 per nacht
 • Campings in State Parks kosten gemiddeld tussen de $5 en de $25 per nacht, echter zijn er geen of nauwelijks voorzieningen, vaak konden we niet douchen maar wel naar een dixie toilet. Je zit wel midden in de natuur.
 • Campings in National Forest  kosten gemiddeld tussen de $0 en de $15 per nacht

Meer over je Amerika reis zelf plannen? Lees dan meer over onze reis van Los Angeles naar San Francisco

Hoeveel kost eten in Amerika?

Mag ik rijden in Amerika?

Dat hangt helemaal af van je leeftijd. In Amerika mag je vanaf 25 jaar jaar zonder extra kosten – en vanaf 21 jaar met een speciaal pakket – autorijden. Er zijn autoverhuurbedrijven zoals Sunny Cars dat een Under Age pakket voor jonge bestuurders aanbiedt, waarmee je in Amerika en andere landen vanaf 21 jaar een auto mag huren. Dit geldt zowel voor de hoofdbestuurder als eventuele extra bestuurders vanaf 21 jaar. Zo kun je dus al vanaf je 21ste met een huurauto roadtrippen in de USA (en in enkele andere landen).

Is Highway 1 in Californië open?

Highway 1 blijft ten noorden van San Simeon gesloten. Visit California moedigt bezoekers die een reis naar de Coast plannen aan om de onderstaande links te gebruiken voor de nieuwste wegomstandigheden en alternatieve routes.

Meer artikelen over Amerika

Pin it!