Kitesurfen is natuurlijk al super leuk op zich, maar nog leuker wordt het als je daarvoor afreist naar tropische bestemmingen zoals Zanzibar! Ik heb al een paar mooie kitereisjes mogen maken en reken er op dat er nog veel bij zullen komen :-)
Afgelopen januari ging ik met Girlzactive kiten in Zanzibar. Voor wie niet weet waar Zanzibar ligt; ten oosten van Tanzania/Kenia. Hoe is het kiten in Zanzibar en met een organisatie als Girlzactive?

Paradijs

Parelwitte stranden, azuurblauwe zee, tropisch klimaat, vriendelijke mensen en gewoon een chill factor waar je u tegen zegt. Het motto op Zanzibar is niet voor niets Hakuna Matata.

Behalve kitesurfen zijn er ook genoeg andere dingen te doen in Zanzibar (handig als je met iemand reist die net als jij niet verkocht is aan watersport). Er zijn diverse dagtripjes te boeken zoals varen met een bootje incluseif picknick/barbecue op een klein eilandje (snorkel uitrusting included), je kunt naar een natuurreservaat, of een middagje golfsurfen (georganiseerde trip, want je moet met een bootje naar de golven worden gebracht die zo’n 1 a 2 km van de kust liggen). Uiteraard is het ook leuk om de specerijen markt te bezoeken, of om naar een stadje (zoals Stonetown) te gaan.

 

Georganiseerde reis met Girlzactive

Ik had mijn reis geboekt via Girlzactive en we gingen op trip onder leiding van Maroean (die je misschien nog wel kent van de Boardchick of the Week). Ben je een kitesurfchick en wil je kiten maar vind je alleen gaan een beetje eng? Dan is Girlzactive misschien wel iets voor jou. De naam Girlzactive zegt het eigenlijk al: een georganiseerde reis door en voor vrouwen Je gaat dan met  een groepje zon-, zee- en wind addicts op reis en Maroean regelt álles: van luchthaventransport tot aan de accommodatie en eventuele kitesurflessen, clinics of bovengenoemde dagtripjes. Bovendien reis je dan met een heel leuke groep mensen! Ik heb nu 2 reizen met Girlzactive gedaan en beide keren een enorm leuke groepssfeer ervaren.

Wind

Als je op zoek bent naar hoge golven en harde wind, dan is Zanzibar niet de beste bestemming, want de wind op Zanzibar is matig: Meestal tussen de 10 en 18 knopen (tijdens winter- en zomermaanden). Dit maakt het wel zeer geschikt voor zowel beginners als voor de intermediate kiters. De zee is vlak, dus geen choppy golven. Heel fijn als je echt beginner bent en de waterstart nog moet oefenen en ook fijn als je al mooie rakkies kunt varen en wilt oefenen met up wind houden, of als je (nieuwe) tricks wilt leren. Voor deze windsterkte is wel een grotere kite vereist. Vooral de 12m zal je veel gebruiken, maar ook de 9m en eventueel een grote maat van 14m kan in de tas.

Ik zou zeggen boek die reis, pak je kitegear in en geniet van een heerlijke combi van relax-en-actie vakantie!