Review Konig Tripod statief
6.5Overall Score
Reader Rating 0 Votes
0.0

Jayj! Ik heb een statief van Konig gekocht! Het leek mij wel ontzettend handig om vooral in de avonden mijn camera wat stabieler neer te kunnen zetten. Maar natuurlijk ook om lekker narcistisch dat ik ben, foto’s van mezelf te kunnen maken. En mijn vriend en ik gaan bijna met zijn tweeën op vakantie en stel nou eens dat niemand, maar dan ook echt niemand een foto van ons twee wil maken? :P Want stel je voor dat men denkt dat je alleen op vakantie bent geweest? Dan is zo’n ding toch echt een musthave of must-NEED.
Je begrijpt het wel, ik moest er een hebben.

Konig tripod

Op de blog Style Chameleon zag ik al dat blogster Sharon, de Konig Tripod had gekocht. En zij was zo lief om mij in een persoonlijke reactie te vertellen dat ze die bij Cool Blue had besteld. Deze statief leek mij namelijk  superhandig omdat de pootjes uitgeschoven kunnen worden. Je kan de statief dan op je bureau zetten om jezelf bijvoorbeeld als beautyblogster (of wanna-be, mag ook ;-)) te filmen, maar voor fashionbloggers is dit ook superduperhandig omdat je outfitfoto’s van jezelf kan maken. De pootjes kun je namelijk uitschuiven van minimaal 40 cm tot een maximale hoogte van 130 cm.

Konig tripod

Deze klepjes op de pootjes ‘klik’ je open om de pootjes uit te schuiven

Konig tripod

En hierboven zijn de pootjes helemaal uitgeschoven

Verder is het een heel lichte statief (max 2kg) en kan je het gemakkelijk meenemen in de bijgeleverde zwarte tas. Zo staat die in ieder geval niet 130 cm in de weg. Oh enne, als het goed is past die op elke camera. Check wel even de onderkant van je camera, of je camera wel op een statief past, maar ik geloof dat dit (altijd) wel in het design van de camera zit.

Konig tripod

Prijs? 21,95 via de Coolblue website dus. Op werkdagen bezorgen zij al de volgende dag al als je voor 23.59 uur besteld! Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om het te laten bezorgen bij de dichtsbijzijnde Post NL afhaalpunt omdat ik overdag bijna nooit thuis ben. Helaas bleek de statief wel stuk te zijn, een van de draaischroeven bleek kapot te zijn. De service van Coolblue is wel helemaal top, zaterdag bracht ik de kapotte statief en dinsdag kon ik weer een nieuwe ophalen bij de Coolblue store in Groningen. Helaas heeft Cool Blue alleen winkels in Eindhoven, Rotterdam en Groningen, dus ruilen gaat misschien iets minder gemakkelijk en snel als je niet in 1 van deze drie steden woont.

Het is trouwens wel even oefenen, want ik heb geprobeerd een foto van mezelf te maken, maar ik kreeg mezelf niet scherp -logisch-. Hieronder zie je hoe ik zogenaamd van de sneeuw geniet wat ik allemaal niet voor jullie over heb. Volgende keer probeer ik de f-waarde wat hoger te zetten, dan stelt de camera mij hopelijk ook scherp. Om de achtergrond blurry te krijgen (bokeh) ben ik bang dat ik toch echt iemand moet vragen een foto van mij te maken.

Dus mocht je nog een statief willen voor een niet al te dure prijs met mogelijkheden tot uitschuiven? Dan is dit zeker een goede koop!