Heb jij net als ik altijd een probleem met broeken? Is een korte rok nooit kort? Dan ben je waarschijnlijk net als ik niet gezegend met lange slanke benen, maar juist met korte, (iets stevigere) benen. Tijd om een garderobe strategie toe te passen om items te vinden die passen bij onze korte benen. Lees snel verder!

1. Kleur & print
Kleed je in één enkele kleur, monochroom is het keyword. Vermijd alles waarbij de nadruk op de zoom van de kleding ligt, zoals ruches. Hierdoor lijk je een propje en oog je dus kleiner.

2. Schoenen
Met hoge hakken kom ik altijd weg. Als ik me een dagje fatsig voel trek ik gelijk de pumps aan. Hiermee verleng ik mijn benen en lijken ze langer en slanker en voel ik mij ook slanker! Heb je geen zin in hoge hakken? Kies dan schoenen in ongeveer dezelfde kleur van je panty of broek. Zwarte allstars onder een rechte zwarte broek doen het altijd goed! Op deze manier lijken je voeten optisch bij de lengte van je benen te horen. Oja, en je hakken mogen maximaal 7-8 centimeter zijn, want te hoge hakken zorgen ervoor dat je lichaam uit proportie raakt. Wil je toch hoger dan 7 centimeter gaan? Kies dan voor stiletto hakken en niet voor lompe grote hakken. En puntneuzen laten je korte benen ook langer lijken.

3. Rokken
Vermijd bij kleuren in je rok contrasterende kleuren bij de zoom, vanwege het in tweeën verdelen van je onderlichaam. Als je een langere rok wilt dragen, zorg er dan voor dat er toch nog een stukje been te zien is, of draag op z’n minst een hoge laars in een bijpassende kleur. Ook bij een kuitrok geldt, als de rok en de laarzen dezelfde kleur zijn, zal je onderlichaam langer lijken. Ook een (strakke) taillerok doet het bij mij altijd goed! Wil je toch voor een langere rok gaan waarbij geen been te bekennen valt, zorg dan dat je erboven een kort shirtje draagt, waardoor je benen niet lijken op de houden! Altijd goed!

4. Broek

De beste broek is een broek met een rechte lijn. Wil je toch een wijde broek, waardoor je benen eigenlijk toch wel korter lijken, draag er dan een kortere top of strak gesneden kort jasje op (sowieso heb ik de regel, wijd op strak / strak op wijd). Met broeken en (het liefst strakke) rokken met een hoge taille, snoep je een stukje van je bovenlichaam af en plak je deze bij je onderlichaam erop! Een pantalon met een zoom die de grond bijna raakt als je hakken draagt zorgt er ook voor dat niemand eigenlijk weet waar je benen eindigen ;-)

5. Riemen
Riemen delen je lichaam in tweeën en dat is nou niet iets wat wij juist niet willen. Opvallende of brede heupriemen zijn niet geschikt voor ons! Wil je toch een riem om bijvoorbeeld een kleur te breken (zwart is soms zo zwart ;-))? Kies dan voor een ceintuur in je taille.

6. Jas
Hou de lengte van je jas het liefst shorty. Een hoge zoom suggereert een hoog begin van je benen en dat is goed! Wil je liever een lange variant? Neem dan een jas waarbij niemand ziet waar je benen beginnen. Uiteraard moeten je benen aansluiten. Een jas die wijd is van onderen wordt afgeraden, maar dan ben ik toch koppig!

Ga jij net als ik nu met lange benen door het leven? Nou ja optisch gezien dan ;-)