Wat kost backpacken en rondreizen met een camper in Nieuw-zeeland?

Nieuw-zeeland is dé plek om rond te reizen met een camper. Je kunt op de mooiste plekken in natuur kamperen. Als je het slim aanpakt is backpacken door Nieuw-zeeland best betaalbaar en geloof me: het hartstikke waard.

Om je een mooi overzicht te geven van de kosten van een reisje door Nieuw-zeeland hebben we voor het gemak voor je uitgezocht wat de kosten zijn voor 3 weken Nieuw-zeeland.

Dagelijkse kosten in Nieuw-zeeland

Hoeveel je dagelijkse kosten in Nieuw-zeeland gaat zijn hangt natuurlijk helemaal af van het aantal kilometers je wilt rijden, of je boodschappen gaat doen of uit eten gaat, of je gaat freedom campen of niet en welke activiteiten je gaat doen. Je kunt Nieuw-zeeland zo duur of goedkoop mogelijk maken als jij zelf wilt. Om je een goed voorbeeld te geven hebben wij hieronder een aantal voorbeelden voor je verzameld van onze eigen reis zodat je zelf kunt inschatten wat jouw reis gaat kosten. Wil je de gedetailleerde kosten voor backpacken in Nieuw-zeeland inzien? Bekijk dan ons excel-bestandje.

Kosten Nieuw-zeeland per dag
Gemiddeld kan je erop rekenen dat je per dag zo’n €45 per persoon kwijt bent. Maar dat is geheel afhankelijk van hoe je reist.

Boodschappen in Nieuw-zeeland

Boodschappen doen in Nieuw-zeeland duur? Pak het slim aan en koop groot in. Wij waren zoveel mogelijk bij de grotere supermarkten te vinden

 • Pak’n Save is een enorme supermarkt in Nieuw-zeeland. Hier kochten we zoveel mogelijk spullen in. Je vindt de Pak’n Save in de grotere steden, maar op het zuidereiland zijn er wat minder. Bij de Pak’n Save kun je ook een pasje aanvragen om korting te ontvangen. Oh enne op de bon vind je bij de Pak’n Save ook een kortingscode om te tanken bij hun eigen tankstations (die je naast de Pak’n Save vindt. Altijd handig! Verder winkelden wij ook vaak bij de
 • New World heeft ook leuke acties; zo spaarden wij voor een eigen tuintje en hadden we sla in de camper staan (nou ja, het groeide nooit omdat mijn vriend niet snapte dat je de zaadjes in de potgrond moet doen :P)
 • en de Countdown!

Gemiddeld waren mijn vriend en ik 20 per dag kwijt aan boodschappen. Dat is dus 10 per persoon.

Kanttekening:
Wij aten redelijk vaak een kaasje met crackers, een zak dadels en kochten gerust een cappuccino bij een leuk koffietentje of (speciaal)biertjes. Het kan dus een stuk goedkoper.

Slapen

Je kunt slapen zo duur maken als je wilt. Een voordeel van de camper is dat je in de camper kunt slapen en dus kan wildkamperen, ook wel freedom campen. Je je camper dan op gratis plekken neerzetten. De plekjes zijn er voor zowel self- als non-self contained campervans. Meer weten over laatste? Lees dan ook onze tips voor kamperen in Nieuw-zeeland.

Kosten voor activiteiten

Vergeleken met het Nederland zijn er ontzettend veel activiteiten in Nieuw-zeeland en deze zijn niet goedkoop. Maar daarentegen kun je wel de vetste dingen doen. Een boottocht door de fjorden, kanoën over enorme meren, bungeejumpen van 134 meter hoogte, mountainbiken over boomstammen en skydiven boven Lake Taupo. Low-budget backpacken maakt het dan ook heel moeilijk in Nieuw-zeeland. Wat kost dat dan? Een aantal uren mountainbiken in Rotorua kost $45 , een boottocht over de fjorden is vanaf $45 en bungeejumpen kost zo’n $200 afhankelijk van waar en of je er foto’s bij wilt.

Tanken

Ja en met de dagelijkse kosten ben je er nog niet want tanken kost ook behoorlijk wat geld. De tank gaat snel leeg omdat je 1 in een busje rijdt en 2 er zijn bergen. Dus ook met de auto gaat het je wat geld kosten. De prijs per liter kost ongeveer $2,20. Waar wij soms prijzen onder 1.80 vonden en soms iets meer moesten betalen. Dat hangt helemaal af van waar je bent natuurlijk. Oja en tanken op het Noordereiland is een stuk goedkoper dan op zuid!

Een aantal voorbeelden van gemiddelde prijzen in Nieuw-zeeland

 • Kamperen in Nieuw-zeeland: gratis tot maximaal $50
 • Hostel: $20 per nacht
 • Veel boodschappen doen voor een paar dagen: $58
 • McDonalds: $5
 • Tanken gemiddeld: $2,2 per liter
 • Mountainbiken: $45
 • Een cappuccino: $4
 • Helicopervlucht over Mount Cook en de gletsjers (55 minuten): $400.
 • Entree Hobbiton Movie Set: $79

Conclusie

Drie weken met de camper door Nieuw-zeeland reizen is een mooie ervaring. En als je op vakantie bent wil je natuurlijk zoveel mogelijk uit je vakantie halen. Ga je net als ons iets langer (10 weken of meer) rondreizen door Nieuw-zeeland? Dan kun je nog kiezen waar de mooiste plek is om te bungeejumpen of waar mountainbiken goedkoper is. Ga ervanuit dat je voor 3 weken ongeveer €1050 per persoon kwijt bent, exclusief vliegticket en ferry.

Kanttekening is wel: de prijzen heb ik verzameld over de periode begin september t/m half november. En daarbij prijzen omgezet naar euro’s. De kosten kunnen veel duurder uitvallen als je in het hoogseizoen (december t/m februari) reist en prijzen zijn onderhevig aan de wisselkoers!

Ben jij in Nieuw-zeeland geweest? Hoe vielen de kosten voor jou uit?

Lees meer:

Pin it!