Costa Rica staat gelijk aan jungle. Hoewel ik al heel wat (regen)wouden heb gezien, is de jungle van Costa Rica wel een van de mooiste die ik heb gezien, mede door de hoeveelheid aan planten, bomen en indrukwekkende dieren. Zo hoef je weinig moeite te doen om toekans, kolibries, apen, gekleurde kikkers en andere bijzondere dieren te spotten. Onze eerste bestemming in Costa Rica was La Fortuna, een dorpje tegen de actieve vulkaan Arenal. De vulkaan is 1633 meter hoog en voor het laatst uitgebarsten in 2010. Het dorpje ligt op zo’n 2 uur rijden van San Jose en is daarom voor vele backpackers vaak de eerste bestemming na San Jose in Costa Rica.

Wat te doen in La Fortuna Costa Rica

Wandelen rondom de vulkaan Arenal

Helaas mag je de vulkaan zelf niet beklimmen, maar rondom de vulkaan kun je mooie wandelingen maken. Zo kun je wandelen in het nationale park aan de vulkaan. Een andere wandeling kun je maken over de Arenal 1968 Trail. Vanuit deze trail heb je mooi uitzicht over de vulkaan en loop je eerst door een nevelwoud en langs een groot meer met krokodillen. Onderweg spotten wij toekans, apen en andere mooie vogels.

Je kunt de wandelingen in zowel het National Park en de 1968 Trail zonder gids doen. Entree voor beide parken is $15.

Wandel over de hangbruggen van Mistico

Ik heb veel hangbruggen over de wereld bezocht, maar de hangbruggen bij Mistico in La Fortuna vind ik toch wel een van de mooiste. Mede omdat de natuur en de dieren eromheen zo indrukwekkend zijn. Zo spotten wij tijdens de wandeling een slapende luiaard, verschillende apen hoog in de bomen, zwijntjes en mooie vogels. De hangbruggen zijn heel smal en hoog. Zo kijk je van de hangbrug naar de waterval beneden en zo sta je onder de waterval, enkele tientallen meters lager. Omdat wij in het laagseizoen reisden was het in het park vrij rustig en kun je prima op elk moment van de dag de wandeling maken. Hou rekening met zo’n 2 uur wandelen en neem genoeg water mee voor onderweg. Het water uit de meeste kranen in Costa Rica kun je drinken, maar voor de zekerheid kochten wij grote flessen water in. De entree van het park met de hangbruggen is zonder gids zo’n $26 per persoon.

Zwem bij de La Fortuna Waterval

De La Fortuna waterval is een 70 meter hoge waterval in de jungle van La Fortuna. Vooral na een hete dag in een national park is de waterval een fijne plek om een verfrissende duik te nemen. Bij de ingang moet je een stuk naar beneden klauteren over een trap, maar het is de moeite zeker waard. De entree voor de waterval van La Fortuna is $17.

Neem een duik in een hot spring

Rondom de vulkaan Arenal vind je veel natuurlijke hotsprings. De meeste hotsprings kun je tegen een entreeprijs bezoeken, zoals de Tabacon Spa & Hotspring. Je vindt hier verschillende baden met elk een andere temperatuur. De baden zijn aangelegd, dus verwacht geen natuurlijk ogende hotsprings. De entree van Tabacon is $70 en daar zit ook eten inbegrepen. Wil je wel een natuurlijke hotspring middenin de natuur (gratis bezoeken)?

Dan kun je naar deze locatie lopen (tip van collegablogger Reisjunk).

Eten & drinken in La Fortuna

Wil je goedkoop ontbijten? Ga dan naar de bakker Musmanni. Hier kun je goedkoop croissants en koffie halen. Meer van de smoothies en bowls? Ga dan naar Organico Fortuna.

Overnachten in La Fortuna

Wij sliepen in het prachtige hotel Roca Negra Del Arenal. Dit hotel heeft kamers met uitzicht over de Arenal vulkaan, een terras met hangmat of hangstoel en ruime kamers met airco. Het hotel heeft een mooie tuin en een zwembad met jacuzzi. Een kamer per nacht kost in het laagseizoen €46. Bekijk Roca Negra Del Arenal.

Zoek je een leuk maar betaalbaar adresje? Selina La Fortuna heeft leuke tipi’s, maar ook een slaapzaal en privékamers. Ook is er een zwembad aanwezig. Het hotel is een leuke plek om andere reizigers te ontmoeten.

Meer Costa Rica tips?