(Geupdate) In Groningen kun je veel leuke dingen doen. Het is niet voor niets een studentenstad en daarom zijn de kroegen 7 dagen per week open en worden er allerlei evenementen georganiseerd. Ook komen er steeds meer leuke winkels in Groningen bij. In 2016 hebben we er al een Monki, Primark, Friday, Kiko en veel meer leuke winkels bij gekregen. Dat kun je vast allemaal niet meer bijhouden. Daarom een overzicht van mijn favoriete winkels in Groningen.

Sostrene Grene

De Deense winkel Søstrene Grene opende haar deuren al in 2012 aan de Grote Markt 43 in Groningen, de eerste locatie in Nederland. Inmiddels hebben we er in Nederland 7 andere locaties bij gekregen van deze leuke hobbywinkel. Wat je bij Sostrene onder andere kunt vinden? Leuke Sinterklaas en kerstcadeautjes, keukenspulletjes, zoals gekleurde sauslepels, maar ook interieurspullen zoals houten fotokastjes, ponsjes (jeugdsentiment!), wol, verfmateriaal en allerlei andere leuke hobbyspulletjes. Sostrene,  I’m glad you found us!

Holtbar Conceptstore

Holtbar vind je in één van de gezelligste straatjes van Groningen: de Oude Kijk in ’t Jatstraat (20). De shop en koffiebar verkoopt een mix van woonaccessoires, stationary, beauty, kleding en sieraden. Het is ook een ideale spot om na je shopdagje in Groningen lekker bij te komen met een limonade of in de winter met een latte macchiato (met versgemalen Earthcoffee bonen). Bakkerij en hotspot Bake My Day verzorgt de red velvet- en 7layer bars, jum!
Photo Holtbar

Photo Holtbar

Stardust

Deze vintagewinkel vind ik de leukste van de tweedehands kledingwinkels in Groningen. Op de hoek halverwege de Carolieweg vind je Stardust, een ‘vintage remade new’ shop waar je zowel nieuwe als tweedehands items vindt. Op zoek naar Hush Puppies? Of het merk RVCA? Of een Levis jeans of zelfs polaroid foto’rolletjes’? Dan moet je hier vooral zijn.

Folk

Folk is begonnen als pop-up store in de Folkingestraat. Het aanbod van deze leuke Groningse winkel is divers en varieert van kleding tot plantjes. Ook vind je veel stationary, posters en kaartjes.

FOLK concept store Groningen met merken zoals: Miss green, Bij josse, WFTH, Pica plant en O green:

Photo Folk

Laif en Nuver

Aan de Vismarkt 40 vind je in een prachtig monumentaal pand de winkel Laif en Nuver. De winkel heeft mooie woonspullen: van tijdloze decoraties tot cadeautjes. Allemaal zorgvuldig bijelkaar gezocht. Hier scoorde ik onder andere een magneten wereldkaartje.

Verroest

Verroest is hét adres voor industriële, vintage en brocante meubels, lampen en accessoires. Het is op het gebied van vintagemeubelen, mijn favoriete adres. Je vindt in deze vintagewinkel bekende designklassiekers zoals de lampen van Jieldé en Kaiser Idell, maar ook opgeknapte boekenkasten, oude werkbanken en zelfgemaakte salontafels.  De winkel zit verstopt aan de Donkersgang 5

Verroest_donkersgang

Photo: Wonen in Groningen