Groningen is een leuke studentenstad. De kroegen 7 dagen per week open en worden er allerlei evenementen georganiseerd. Ook komen er steeds meer leuke winkels en boetiekjes in Groningen bij. In deze blog heb ik een overzicht van de leukste winkels in Groningen gemaakt.

Sostrene Grene

De Deense winkel Søstrene Grene opende haar deuren al in 2012 aan de Grote Markt 43 in Groningen, de eerste locatie in Nederland. Inmiddels hebben we er in Nederland 7 andere locaties bij gekregen van deze leuke hobbywinkel. Wat je bij Sostrene onder andere kunt vinden? Leuke Sinterklaas en kerstcadeautjes, keukenspulletjes, zoals gekleurde sauslepels, maar ook interieurspullen zoals houten fotokastjes, ponsjes (jeugdsentiment!), wol, verfmateriaal en allerlei andere leuke hobbyspulletjes. Sostrene,  I’m glad you found us!

Holtbar Conceptstore

Holtbar vind je in één van de gezelligste straatjes van Groningen: de Oude Kijk in ’t Jatstraat (20). De shop en koffiebar verkoopt een mix van woonaccessoires, stationary, beauty, kleding en sieraden. Het is ook een ideale spot om na je shopdagje in Groningen lekker bij te komen met een limonade of in de winter met een latte macchiato (met versgemalen Earthcoffee bonen). Bakkerij en hotspot Bake My Day verzorgt de red velvet- en 7layer bars, jum!
Photo Holtbar

Photo Holtbar

Stardust

Deze vintagewinkel vind ik de leukste van de tweedehands kledingwinkels in Groningen. Op de hoek halverwege de Carolieweg vind je Stardust, een ‘vintage remade new’ shop waar je zowel nieuwe als tweedehands items vindt. Op zoek naar Hush Puppies? Of het merk RVCA? Of een Levis jeans of zelfs polaroid foto’rolletjes’? Dan moet je hier vooral zijn.

Folk

Folk is begonnen als pop-up store in de Folkingestraat. Het aanbod van deze leuke Groningse winkel is divers en varieert van kleding tot plantjes. Ook vind je veel stationary, posters en kaartjes.

FOLK concept store Groningen met merken zoals: Miss green, Bij josse, WFTH, Pica plant en O green:

Photo Folk

 

Laif en Nuver

Aan de Vismarkt 40 vind je in een prachtig monumentaal pand de winkel Laif en Nuver. De winkel heeft mooie woonspullen: van tijdloze decoraties tot cadeautjes. Allemaal zorgvuldig bijelkaar gezocht. Hier scoorde ik onder andere een magneten wereldkaartje.

Verroest

Verroest is hét adres voor industriële, vintage en brocante meubels, lampen en accessoires. Het is op het gebied van vintagemeubelen, mijn favoriete adres. Je vindt in deze vintagewinkel bekende designklassiekers zoals de lampen van Jieldé en Kaiser Idell, maar ook opgeknapte boekenkasten, oude werkbanken en zelfgemaakte salontafels.  De winkel zit verstopt aan de Donkersgang 5

Verroest_donkersgang

Photo: Wonen in Groningen

 

Reisboekenwinkel De Zwerver

Ben je gek op reizen? Dan moet je reisboekenwinkel De Zwerver niet overslaan. Je vindt hier de leukste reisboeken en wereldkaarten en andere reisgadgets. En ze hebben ook een leuke online shop! Je vindt de Zwerver aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat 43 – 45

Woonwinkel Laif en Nuver

Laif en Nuver is echt een walhalla voor interieurliefhebbers. Je vindt hier producten van HK Living, wereldbollen, posters, kisten en andere leuke interieurspulletjes! Laif en Nuver vind je aan de Vismarkt 40

Stardust

Stardust is mijn favoriet als het gaat om het vinden van bijzondere items. Naast tweedehands kleding verkopen ze refurbished kleding en leuke nieuwe hebbedingetjes. 

Carolieweg 13

 • Mijn Tafel voor tweedehands spulletjes » Oosterstraat 56
 • Recessie voor feestspul, oude Levi’s en veel jassen en cowboyboots » Oude Kijk in ’t Jatstraat 54
 • Verroest voor industriële spulletjes (alleen open op vrijdagmiddag en zaterdag) » Kleine Peperstraat 8a
 • Nelzer heeft leuke vintage kleding en spulletjes zoals oude platenspelers en sieraden » Oude Kijk in ’t Jatstraat 46
 • Onder de Linde verkoopt vintage kleding en andere tweedehandse spulletjes » Steenstilstraat 15
 • Mamamini is de kringloopwinkel in Groningen met 3 locaties » Noorderbinnensingel 100, Helperoostsingel 15-29 & Damsterdiep 307, Helperoostsingel 32 (alleen kleding)
 • Mona Lisa » Schuitendiep 64

 • Waar voor een gevarieerd assortiment mode- en woonaccessoires, food en boeken. Al hun producten zijn op een of andere manier duurzaam geproduceerd » Vismarkt 10
 • Sostrene Grenevoor Scandinavische spulletjes » Grote Markt 43-44
 • Kr8stof met unieke items die hergebruikt worden » Steentilstraat 34
 • Walnut Mix Store voor hppe spulletjes » Carolieweg 26
 • Koko Toko verkoopt net als Waar eco items » Zwanestraat 2-1
 • Toy Toy heeft nostalgisch speelgoed en verkoopt daarnaast vintage behang of leuke cadeautjes voor de kids en volwassenen! » Folkingestraat 11