Als boardliefhebber niet dicht bij de zee of de bergen wonen kan vervelend zijn. Gelukkig hebben we genoeg alternatieven! Longboarden, wakeboarden en suppen, om maar een paar voorbeelden te noemen. Mijn favoriete actviteit in de zomer! Even weg van alle drukte en lekker relaxen door te suppen in Nederland. Het is dan geen prachtige rivier met bergen op de achtergrond, maar je hebt hier wel leuke grachten. Denk je dat suppen niks voor je is omdat je geen evenwicht heb? Nee joh, iedereen kan het proberen. Het is in het begin even wennen, maar als je eenmaal staat, het is zo leuk! In de meeste grote steden kan je wel suppen. Daarom help ik je een handje: dit zijn de plekken om te suppen in Nederland.

Amsterdam: M&M Sup

Wat is nou leuker dan Stand Up Paddle op de Amsterdamse grachten? Of yoga. Bij M&M sup kun je touren, lessen krijgen en yoga in combinatie met sup doen. Leuk! Want Amsterdam heeft mooie grachten en het is veel leuker dan een boottochtje! Van over de hele wereld weten ze Morene te vinden.

M&M Sup: Pampuslaan 501 Amsterdam

Utrecht: Sup school Domstad

Wil je door de  Utrechtse Wateren suppen? En heb je nog niet eerder gepeddeld? Dan moet je zeker eens SUP Domstad proberen! Ook Utrecht heeft leuke grachten en de school is het hele jaar open! Geen smoesjes meer!

Sup school Domstad: Utrecht

Groningen: Sup Experience

Bij deze leuke school uit mijn stad kun je zowel door de Groningse grachten als op het Hoornsemeer suppen. Op vrijdag is er bij mooi weer de Friday Night Sup. Na een korte instructie kun je zelfstandig suppen door de grachten van Groningen en de stad zien vanaf het water. Tijdens de zomerperiode worden er supyoga lessen gegeven, ga dat doen!

Supexperience: Kaapse Baan Haren

Leeuwarden: Sup Skool Leeuwarden

Leeuwarden is ook een leuke stad om te suppen. Ook hier kun je de stad vanaf de grachten, stand up peddelend, ontdekken. Ook hier kun je yoga op een sup doen, zijn er beginnerslessen, is er zelfs pilates op een supboard (supilates) en heb je net als in Groningen de Friday Night Sup. In samenwerking met SUP Verhuur Leeuwarden is het mogelijk om zelfstandig een SUP tochtje te maken.

Sup Skool Leeuwarden

Alde Faenen

Een route onder bruggetjes door en langs survivalkampen. Samen met de meiden van Expeditie Kram suppte ik hier in rondjes door de natuur. Hier en daar pletten we per ongeluk wat bloemetjes, het water ligt goed vol met waterplantjes.

Tip: huur je sup bij Outdoor Veldboom. De mensen achter Veldboom hebben een oprechte passie voor watersport. Ik kon wel uren praten over boardsporten, leuk!

Eindhoven: SupClub

SupClub zit op verschillende plekken in Nederland, waaronder Eindhoven. Marleen Backx is oprichtster van SupClub Nederland, heeft een actieve levensstijl waarin reizen en watersport centraal staan. Wat is nou een leukere plek om te suppen dan het groene Eindhoven? Eindhoven is een van de groenste grote steden van Nederland. Ideaal voor een frisse neus op het water!

SupClub Eindhoven

Den Haag: Sup’s Up

Niets gaat boven suppen op de zee. Suppen op een deinende zee geeft het suppen een extra dimensie. Het balanceren is wat lastiger, maar als er golven zijn is het vooral leuk om met de branding mee te surfen. Als de condities goed zijn, zal er op dinsdagavond SUPlessen op zee plaatsvinden in Scheveningen.

Sup’s Up: Den Haag

De mooiste supadresjes in Nederland