Luxemburg stad heeft een geschiedenis van meer dan 1000 jaar terug. En ik ben verliefd geworden op het prachtige uitzicht vanuit de stad op de diepe dalen en de duizenden jaren oude historische monumenten vanaf het mooiste balkon van Europa, de Chemin de la Corniche. Ik ken weinig mensen die in Luxemburg zijn geweest en tijdens onze weekend escape kwamen we erachter dat Luxemburg een perfect getaway is voor een micro adventure. En het is nog eens duurzaam ook.

Luxemburg: Een paar uur rijden van Nederland

Vanaf Groningen rijden we de snelweg op in Duitsland (want: schuren) en 5 uur later zijn we in Luxemburg stad. Als je nog even wacht tot de blaadjes aan de bomen groen kleiren dan weet ik zeker dat je ook verliefd wordt op Luxemburg. De stad is dan een stuk fotogenieker dan toen wij er waren. Deze oude stad verleid je tot wandelingen over romantische bruggetjes, langs de Alzette en Pétrusse in deze prachtige groothertogdom.

Bekijk de foto’s van een – helaas – nog grijze stad en ik weet zeker dat je Luxemburg in je Europese roadtrip mee pakt. Nog niet overtuigd? Wacht tot ik je vertel over het oude stadje Echternach.

Luxemburg luxembourg stad Het paleis van de Groothertog van Luxemburg

Het paleis van de Groothertog van Luxemburg

Luxemburg luxembourg stad

Luxemburg luxembourg stad

Chemin de la Corniche Luxemburg luxembourg stad

Vanaf het mooiste balkon van Europa

Chemin de la Corniche in Luxemburg luxembourg stad

Balkon de Chemin de la Corniche.

Wat te doen in Luxemburg stad?

Het Groothertogelijk Paleis – dat nog steeds door de Groothertog van Luxemburg gebruikt wordt als woning is van half juni tot en met begin september geopend.