Er zijn van die dingen waar je nog nooit van gehoord hebt, van die dingen die je stiekem wel heel cool, maar stiekem ook wel heel bizar lijken. Manga Cafes bijvoorbeeld.

 

Voor degenen die nog nooit van de term ‘manga’ (spreek uit: Mahn-Gah) hebben gehoord: dat zijn  populaire stripboeken made and loved by the Japanese. Manga boeken hebben een divers publiek en komen in diverse genres voor.

 

Manga Kissas

Manga Cafes, ook wel bekend als Manga Kissa, zijn internet cafe’s die 24 uur per dag open zijn. Je kan voor een uur een cel huren om uhhh  Manga te lezen. 50% van de cafes wordt gebruikt door zakenmannen en de andere  50%  bestaat uit studenten, touristen en een vreemdeling die de laatste trein heeft gemist. Waarom dan voor een Manga cafe kiezen? Als je ergens moet overnachten kun je naar een hotel (duur), een capsule hotel (minder duur, maar nog steeds prijzig), een karaoke-winkel (jep, for real en cheap) of een manga cafe. Wat betreft slapen lijken Manga Cafes de goedkoopste aanbieding te zijn: met een zeven uur “pack” voor tussen de ¥ 1000 en 1700 yen (tussen de 10 $ – 18 $).

 

Lokale Japanners huren er soms zelfs een cel voor langere tijd vanwege de lage huurkosten. Door een groeiend aantal werkloze Japanse jongeren worden deze cellen ook wel verhuurd als appartement. 

 

Anders dan de naam doet vermoeden, zijn Manga Cafes minder bedoeld om Manga te lezen en meer voor het huren van een eigen hokje om te slapen (of gebruik te maken van computers). Wat doen Japanners nou in zo’n hokje? Computeren (het is een relatief goedkope manier om te surfen op het net), (onbedoeld) Manga’s lezen en ’s avonds word er wel degelijk geslapen.

Het is niet de ideale plek om te slapen, maar het is goedkoop en licht comfortabel, I think worth to try, cause that’s why we love to travel right? 

 

Would you wanna try?