Den Haag staat natuuuuuurlijk vooral op mijn nummer 1 vanwege de surf scene in Scheveningen. Ik probeerde 10 jaar geleden een kamer in Den Haag te krijgen, toen ik een baan bij de Leidse Hogeschool kreeg aangeboden. Dat is allemaal een beetje mislukt geloof ik en nu woon ik nog steeds in Groningen (such a successtory ;-). Ik geloof er wel in dat als je iets echt wilt, het wel gaat lukken. Ik heb ook geen poging meer gedaan om in Den Haag te gaan wonen (of in Amsterdam, ook zo’n gezellige stad,) , maar ik kom er wel regelmatig om twee vriendinnen die er wonen te bezoeken. Genoeg excuusjes om regelmatig naar Den Haag te gaan. En ik geef jullie natuurlijk een spy into mijn favoriete spots.

Pistache

Een fris en hip interieur, net als de menukaart. Er staan sandwiches, salades en sapjes op de kaart – allemaal bereid met biologische ingrediënten. De kaart verandert steeds bij Pistache, dus er is altijd wel een reden te vinden om terug te komen, Pistache heeft ook lekkers van het merk SUE, voor wie vegan, suikervrij, glutenvrij en lactosevrij wil smullen. En het interieur is natuurlijk instagramwaardig, net als de kleurrijke salades (very delicious btw!)

Eten bij Werelds

Aan de bierkade vind je Eten bij Werelds. We bestellen een kopje koffie en nemen plaats aan de bankjes met een enorme watercolor wereldkaart aan de muur. Op het menu staan onder  andere wraps, diverse belegde broodjes met hummus, rosbief en truffelmayonaise of een simpele boerenkaas brood met mosterdmayo. Ook staan er lekkere hippe taartjes zoals met dadel op het menu.

Aloha

Deze surfschool-, webshop, -kitchen en eventorganisator is een must hangspot voor de surferchicks. In de surfshop kun je natuurlijk (online) terecht om surfspullen zoals wetsuits, surfhorloges en surfboards te scoren. De surfschool is het hele jaar geopend – ja je kan zeker weten in de winter surfen – en Aloha biedt in de winter dan ook een winterwetsuit-service aan. De haven biedt bescherming aan de vaak voorkomende zuidwester-wind en de daarbij behorende stroming. Deze omstandigheden zorgen voor goede condities om te leren surfen.

Na je surfsessie kun je natuurlijk lekker terecht bij Aloha Kitchen, dat geheel volgens de laatste trend (en maar goed ook dat het een trend is) 100% biologisch vlees en vegetarische gerechten in huis heeft.

The Penthouse

Op de bovenste verdiepingen van de Haagse Toren vind je The Penthouse, een vrij nieuw en chique restaurant. Niet de eerste plek die je bij mij zou verwachten, maar natuurlijk hou ik ook op zijn tijd van wat luxe. Vooral het uitzicht doet het ‘m. Vanuit het balkon – don’t you worry, er zitten hoge hekken omheen – kijk je uit over de stad Den Haag en zie je in de verte de prachtige kustlijn. Een mooi plaatje.

Ander Penthouse favoriet: het voorgerecht en de wijn van het restaurant. Echt een toetje voor als je niet zo vaak (decadent) uit eten gaat. De prijs valt best mee: vanaf €16 heb je al een voorgerecht. Ook kun je hier high tea, high wine en high champagne doen. Klinkt goed toch?

Boottocht door de stad

Een leuke manier om de stad te verkennen is per boot. Ik geloof dat ik nog nooit zoveel op bootjes heb gezeten dan dit jaar. Den Haag heeft een rijke geschiedenis en tijdens de boottocht kom je dan ook langs diverse plekjes waar de bootmeneer het een en ander over te vertellen heeft. Van oude weeshuizen tot het verhaal achter de prinsentuin (wat eigenlijk de prinsessentuin is); interessant!

Wat zijn jouw favoriete plekjes in Den Haag?