Hamburg is een gezellige stad in het noorden van Duitsland. Zo heb je wijken zoals Hafencity, waar oude loodsen gepimpt zijn tot fraaie, moderne gebieden om te wonen. Ook vind je veel architectuur en het prachtige Außenalster meer waar je een boottrip kunt maken. Wat je nog meer in Hamburg kunt doen? Ik deel de beste tips voor een weekendje Hamburg

 

moest ik overslaan. Na een lange wandeling van de alternatieve wijk St Pauli naar Neustadt kwamen we uiteindelijk wel uit bij dit grote meer in het midden van Hamburg. Maar you know what? Het gaat niet om lijstjes aftikken. In de wijk St Pauli had ik het veel te druk met vintage shoppen. Iets waar ik ook veel voldoening uit kan halen ;-) Eenmaal in het centrum was ik kapot van het lopen en shoppen haha.

Ik wist dat er veel skatestores zouden zijn. Mijn vriend en ik hebben elkaar geloof ik echt gevonden. Eén van onze eerste reisjes ging naar Berlijn. We deden (bijna) niks anders dan skatestores bezoeken. Toendertijd werkte ik ook nog in een sneakerwinkel. Mijn zoektocht ging toen vooral uit naar Vans, Vans, Vans, Roxy én Mazine. Alle reisjes die mijn vriend en ik inmiddels hebben gemaakt eindigen ergens in een skate of fixed gear store. Oja én vintage winkels, voornamelijk voor mij, maar mijn vriend koopt er stiekem ook wel eens wat.

Hamburg is een vintage stad dus uiteraard hebben we veel vintage spots opgezocht.  Hamburg is niet perse een mooie stad. Maar het bruist en het alternatieve spreekt ons aan. Mijn favoriete spots in Hamburg zijn dan ook met name in dergelijke wijkjes!

St Pauli

Als ik met mijn vriend op reis ben sluiten we altijd een deal. Ik mag zoveel mogelijk vintage bezoeken als dat maar afgewisseld wordt met skate stores. (dat ik stiekem skatestores ook leuk vind en dat  het voor mij geen straf is, even terzijde). Bijna naadloos sluiten de skate stores aan op de vintage route. Een kleine omweg links langs de skatestore op weg naar de Kleidermarkt en we zijn beide tevreden.

Op zaterdag is er een grote markt met allerlei moois in St Pauli. St Pauli is de nieuwe, hippe opkomende wijk van Hamburg. Van oude koffers tot leren tassen en oude gameconsolers. Ieder type mens vindt wel iets op de markt. Dan heb je in de buurt de Kaufmarkt, dé plek voor vintage liefhebbers waar je per kilo’s kan shoppen. St Pauli is een walhalla voor vintageshoppers.

Neustadt

In Neustadt waren we vooral op zoek naar skateshops en andere hippe skatewinkeltjes. Animal Tracks, Mantis Longboards en de fysieke Blue Tomato Store hebben ze daar! Boy I love Germany. Op elke hoek vind je overigens wel een longboarder, net als in Berlijn én Keulen (waar ik eerder dit jaar was).

Na onze lange wandeltoch door Neustad stoppen we bij de koffieketen Balzac Coffee. Opmerkelijke naam.

Schanzenviertel

In Schanzenviertel vind je vele punk, skate en andere alternatieve winkels. Het is een wijk waar ik mij thuis voel. In elke stad trek ik naar dergelijk wijken. Er is veel graffiti te vinden en de wijk is niet bepaald schoon. In Schanzenviertel vind je veel eetmogelijkheden. Het Schanzenviertel wordt afgebakend door 3 hoofdstraten: Schulterblatt, Altonaerstrasse en Schanzenstrasse. Het Schanzenvierteil is een alternatief gebied van Hamburg, maar zeker een bezoek waard voor alle leeftijden.

 

 

Donnerspark

We namen een spy in Donnerspark omdat er veel gelongboard wordt. In het park kan je als longboarder lekker sliden en natuurlijk moest mijn vriend een slidesessie doen, zoals ze dat zo mooi noemen. Van bovenaf heb je mooi uitzicht over de haven van Hamburg. Ben je het longboarden zat? Ga dan lekker wandelen, het park is groot genoeg.


» Zelf met de trein naar Hamburg? Check dan vooral Ns Internation: Voordelige NS International stedentrips

Wat zijn jouw favoriete spots in Hamburg?