Mijn longboard set-up

Mijn eigen Koastal Longboard

In de ruim 7 jaar dat ik longboard is mijn set-up veranderd. In januari 2012 kreeg ik mijn eerste longboard: een Koastal pintail (nieuwer model via Amazon) met roze wielen en grip tape spray. De jaren erna leende ik zo nu en dan het longboard van mijn vriend en inmiddels rij ik niet zoveel meer op mijn pintail, maar ik vind ‘m leuk om te hebben. Mijn huidige set-up bestaat uit cruise, down-hill en dance longboards!

Hieronder een preview van mijn longboardset-up(s)!

Koastal set-up

Deck: Pintail shaped deck
Bearings:Standard Abec 5 Bearings
Trucks: Revenge Alpha II Riser

Mijn Originals set-up

Deck: Originals Arbiter deck
Wielen: Powell Peralta snakes wielen – in Amerika gekocht voor $ 46 US dollar, o.a. verkrijgbaar bij Onlineskateshop.nl
Trucks: Caliber trucks
Bearings: Innovative skateboards bearings (gekregen) & Venom bushings

Mijn danceset-up

Twee jaar geleden (2016/17) ontdekte ik via mijn vriend Timberboards uit Friesland. Deze jongens maken zelf longboards voor dancen, maar ook andere disciplines en zijn vooral heel populair geworden in Azië, waar de longboardscene toch een stuk groter is dan in Nederland. Toen ik terug kwam van mijn wereldreis kocht ik direct de Tortuga.

Waarom kun je zo goed op dit longboard dancen? Omdat ‘ie langer is. Dat betekent dus dat je meer ruimte hebt om pasjes te doen. 

Deck: Timberboards Tortuga
Setup: zelfde als hierboven, ik wissel van wielen en trucks
Bearings: Bones Reds bearings

Doe jij al aan longboarden?