Op wereldreis reisde ik heel minimalistisch. Soms had ik het gevoel dat ik toch echt wat kleding te kort kwam. Maar dat is allemaal goed gekomen. Behalve de grote backpacks namen mijn vriend en ik ook onze longboards mee. Met het oog op beter worden. Dat is een klein beetje mislukt. In Nieuw-Zeeland ben ik een beetje raar gevallen (ik noem het de nipple slide, maar no worries, ik heb ze nog). Ik kreeg een speed wobble en gleed als een pinguin van mijn board af. Je raad het al, over mijn borstkas.

Daarna deed ik nog een paar Coleman Slides, want je moet nooit stoppen als het niet goed gaat, maar daarna was ik er wel klaar mee. Het ging me allemaal veel te snel, die heuvel. I know, I know, ik ben een mietje, maar hey, ik ben dan ook al de 30 gepasseerd.

In Hawaii deed ik een mooie run langs de kust van Kauai en ik vond dat sierlijke bewegen eigenlijk veel leuker. Maar een danceboard is een stuk langer. En mijn eigen board vond ik al veel baggage. Nu ik twee maanden in Nederland ben heb ik dan eindelijk (na maanden zoeken) de knoop doorgehakt en een danceboard gekocht van het Friese Timberboards. Altijd goed om de locals te steunen. En wauw! Wat issie leuk! Check ‘m op de website van Timber.

Waarom kun je zo goed op dit longboard dancen? Omdat ‘ie langer is. Dat betekent dus dat je meer ruimte hebt om pasjes te doen. Laat ik gauw zien, momenteel ben ik nog een complete failure. 

Zin in longboarden en woon je in de buurt van Groningen? Kom zeker eens langs om samen te cruisen of dancen!

Lees meer over longboarden.